Fira! Sista dagen i november!

Snart är skitmånaden November över! Tror jag ska ta det välldigt lugnt idag så att jag inte själv går sönder, hästen år sönder eller något runt omkring mig går sönder!

Här kommer en uppmaning till Santa och Sunshine! Sluta ha gymnastik övningar i hagen! Det är halt! Skall diverse hopp, piruetter, spagatövningar utföras snälla säg till så får ni göra det i ridhuset! Om ni vill öva på att springa snabbt så får ni göra det under sadel i skogen! (under kontrollerade former)

Ikväll är det tantridning i ridhuset!!!! Alla som vill får vara med!!

filmerfrån träning


två tanter är med stormsteg på väg mot toppen

Jippi! Jag känner mig inte psykiskt försvagad som jag brukar göra efter en dressyr helg! Utan tom lite pepp!!! (svag överdrift dock) Tror inte jag kommer gömma mig för dressyrsadeln i två veckor som jag brukar göra. 
Träningshelgen började bra med mycket trevliga och duktiga ekipage! Först ut var prinsessan-Anna och Kooki! Anna la ribban högt och red väldigt bra. Hon har konstaterat Karin som sin favvo-tränare. De fick öva växling från 1an till 5an och rida sick-sack som var helgens nya övning.  
Denna övning var för att kontrollera bogarna. Eftersom svängarna var tighta så var det viktigt att vara nogrann. En kul övning som ser lätt ut men var assvår! 

Sedan var det dags för mig, den något yngre tanten!!
Skål i champange! Eller något annat lämpligt! Karin gav mig tummen upp efter träning! (har aldrig hänt förut) Santi var så duktig, inga pms-känningar någonstans (varken av häst eller tränare) Hon gjorde allt hon blev tillfrågad! Och jag red för en gång skull som en ryttare utan större kroppsliga besvär! Haderajjan!
Vi fick öva växling, rygga  (det gick skit dåligt) sen fatta galopp ifrån skritt vilket gick utan några större besvär. Jag fick även öva på att göra korta "shettis-steg" i trav. Skänkelvikningarna funkade också.

Efter stjärnekipaget var det dags för ett nytt ekipage, Josefin och hennes Blomma! En mycket trevlig liten ponny! De var jätteduktiga och gjorde precis som Karin sa, trots att det ibland låter som hebriska. Både ponny och flicka fick kämpa hårt men det såg väldigt fint ut och både ryttare och tränare var mycket nöjda.

Sedan var det Celle och Mr Ps tur! Mr P var laddad och visade prov på sen explosivitet! Träning gick grymt bra!! Det var shettis trav och ökad trav! Och vilka  ökade traver de gjorde! Jag rös och kände mig lite tårögd! Och Celles leende gick inte att ta miste om att hon var nöjd. 

Efter Celles otroliga ritt var det Tant-Katrins tur med Benji-boy! Katrin hade inte tränat på 15 år och Karins kommentar var " För att inte ha tränat på 15 år har du hållt dig väl" Tant-Katrin är mer än duktig hon är typ världsgrym! Shit vad hon kan rida. Det är inte många som imponerar med att rida bra, men Tant-Katrin gör det. Well done! 

Sista ekipaget ut var min underbara något äldre tant!!! Även hon gjorde succé (vad har hänt med alla ekipage?!) Den något äldre tanten red som en gudinna och hennes häst rörde sig som en mini-totilas.(lätt överdrift men man måste få överdriva ibland) De gjorde samma övningar som oss och Karin var mycket nöjd med deras insats!Nu är vi äntligen på väg mot toppen!!!!



Jag o Santi

Den något äldre tanten o Tallen!

Söndagens vädergudar var inte riktigt med på våra noter utan bjöd på riktigt skitväder. Två ekipage valde att stryka sig från söndagens tyräning! Men vi var ändå sex ekipage som red! Tre av de valde att göra det utomhus, Agneta, Ida och Anna....


Jag, den något äldre tanten och Jossan red inne! Tror vi gjorde ett bättre val! Söndagen gick också bra! Tyvärr glömde jag kameran men kom på den de sista 5 min. Då var både jag och Santi trötta men finns en liten snutt på hur hon såg ut. Den något äldre tanten filmades. Jag kommer lägga upp filmerna snart!

Nästa KP träning blir i slutet av januari!!!!

Tack alla för en underbar helg! Och tack Karin för att du är bäst och orkar komma hit och ta hand om mig i fyra dagar!!!


Gud vad jag älskar mitt stall o alla där!!!

Igår var det tant-ridning i ridhallen! Vilket var lite lätt kaotiskt. vi var inte två, tre, fyra... Nej vi var ÅTTA!!! ÅTTA dressyrare på samma gång. Och vi dressyrare har juh svårt att rida när vi är ensamma! Tänker er då åtta förvirrade dressyrtatner på ett och samma ställe, eller vi hade juh en hoppis så det var därför det gick så bra! Vi som red var , Tant-Celle och hennes Mr P, Tant-Mia och Benni-boy, Ellen-propellen med Hotten-Pappelsjotten, Yngsta tant maja-med silver-spoon, Den något yngre tanten med Santi, Tant-Olli med jinni, den något äldre tanten på draken och  Prinsessan Anna med Kooki-löv... men på något fantastisk sätt lyckades vi hålla samman det hela och det kändes som vi var på ridlekiton! Höööger varv allihopa... vänster varv... hihi!
celle och Mia lämande först, de hade varit där sedan kl sex då det var utsatt tid för tant-ridning, men vi andra missade detta med ca 30 min ( det är inte alltid lätt att hinna med)

Igår fick jag rida santi-luring utan bett i munnen! Och först trodde jag att det skulle sluta i katastrof! Först var Santi rädd för lindorna på bakbenen och var tvungen att göra något jämfota hopp för att pröva om hon kunde röra sig med dem, det kunde hon! Sedan var hon rädd för stärtvärmaren (ländtäcket). Och det höll på att sluta med totalt katastrof. Helt oförberett får Santi psykbryt på stjärtvärmaren på vägen ner mot ridhuset och försöker få av sig det genom att tackla mig över stenmuren! Som tur väl var jag snabb och parerade med att hoppa upp på stenmuren och säga till Santi på skarpen "santa sluta" o då slutade hon!! Tills vi kom in i ridhuset! Lite uppeldad av de 7 andra hästarna och fortfarande det otäcka ländtäcket på stjärten fick hon psykbryt nummer två. Då tänkte jag att jag rider inte idag! Inget bett ,galen häst och 7 personer och 7 hästar...
Men jag plockade av stjärtvärmaren sjöng nakenfis-sången några gånger då blev hon snäll och gick jättebra. Konstiga häst! Lite sur var hon också för hennes pannlugg slog henne på öronen när hon sprang så hon var tvungen att studsa litegrann...

Den något äldre tanten prövade under kvällens ridpass att rida Draken på Santis äpplebett! Draken tyckte till en början att det var för mesar och gjorde allt för att komma undan! Det var långfingret mot den något äldre tanten hela tiden och drakmoves mot den lill araben Santa.. 30 min senare accepterade Draken det töntiga bettet och tyckte att det var ganska trevligt att vara mes för en kväll. Helt plötsligt kunde hon gå hur bra som helst och både dansa korrekt tango och göra balettserie diagonalt över ridbanan! Från ett sammarbitet aggresivt ansiktsutryck på den något äldre tanten letade sig ett leende fram i slutet!

Olli joinade dressyr tanterna och övade sin ökade trav på Jinni! De var rktigt bra! Sedan gjorde hon förvänd galopp på serpentiner! Avundsjuk! Sedan tävlade vi i att galoppera längs medellinjen och göra halt vid x. Prinsessan Anna vara dommaremen tävlingen slutade oavgjort!

Efter avslutat pass red jag o Olli ut i skogen. Vi tar alltid samma tur. hihi Jag var hemma assent, men det gör inget skrattade konstant i fem timmar. Då är det värt det!

Ikväll är det Karin träning! Först ut är Ida Q!

KP tider 25-28 nov


Japp då var det dags! 25 till 28 november!
Plats: Underbara Risininge!

Prislista

30min 300kr (utan ridhuskort 350kr)
45min 425kr (utan ridhuskort 500kr)
60min 500kr (utan ridhuskort 600kr)

specialpris: 3 pass * 45min = 1100kr ( + ridhusavgift 75kr resp 300kr) 
Anmälan är bindande och kan man ej rida, hästen blir skadad etc, så får man hitta ersättare, alt betala.
Ridhuskort måste vara köpt innan träningarna sker.
(Framridning sker i ridhuset, men tänk på att inte störa den som tränar.)

Messa mig vilken tid ni vill ha!

Fredag
19,00-20,00 Ida Q
20,00-21,00

Lördag
8,30-9,15 Anna Hammarström
9,15-10,00 Bemme
10,00-10,45 Emma Barne
10,45-11,15 Celle
11,15-12.00 Katrin
12.00-12,45 Lotta
12,45-13,30
13,30-14,15

Söndag
(ej risinge
14,00-14,30 Anna
14,30-15.15 Ida
15.15-16.00 Agneta)

17.00-17.45 Emma Barne
17.45-18,15 Katrin
18.15-18,45 Celle
18,45-19,30 Bemme
19,30-20,15 Lotta



min hjälm glittrar!

Igår! Äntligen fick jag tummen ur och dekorerade min hjälm med kristaller! Den blev så fin! Och jag kommer rida 5 gånger bättre coh få minst 10% mer poäng på varje tävling, bara pga av min vackra hjälm!

Tog bara två timmar och hann avnjuta både arga snickaren, ( halva) Berg flyttar in, Grand Design (mitt favvo program efter Hollywood fruar) och sen halva kitchen night mares (det är lite spännande) sen var hjälmen klar!!!


precis i början....

empi la sig i mitt hjälm skydd och tittade på

KLAAAAR!!!!


måndag kväll = dressyr

måndagar brukar vara min vilodag! Beror på att jag är för stirrig på måndagar och då ger dåliga vibbar till santa och det brukar sluta med att vi klättrar på väggar eller nått liknanade! Men i Måndags var jag lugn i själen ( Halleluuja!)
och väldigt harmonisk , fortfarande i ett glädjerus efter träffat delar av Bubblan! Så dressyr blev det! Jag fick sällis av Olli, som blivit min nya ridbästis! Och vi red och red! Jag gjorde skänkelvikningarna fram och tillbaka och Olli övade på svåra dressyr rörelser! Olli gillar mest att hoppa men har på senaste börjat öva dressyrprogram!!! Hihi vilken vändning, Olli mot dressyr den något yngre tanten mot hoppning :) Bra inverkan på varandra! Vårt fenomenala pass avslutades med att Olli red LA:1 och jag och mini-tant-Ellen var domare resp programläsare! Av oss fick hon 80%
Santi gjorde väldigt bra ifrån sig! Mor Tuta kom till ridhuset och hon trodde jag hade en ny häst! Men det hade jag inte, utan det var Santi-lööv! wuhuuu!!!vi har nu lärt oss rygga! det var Olli o Ellen som lärde oss. TACK!!!


Tant-gänget!!Olli-Jinni, Jag-Santi, Ellen-Hotti


är i chock

idag har Santa varit hos tandis! Eller tandis var hos oss! Santa skulle kollas efter tandtroll och diverse ojämnheter i sin mun! Och det fanns en hel del! Santi fick en shot lugnande och efter det var hon väldigt foglig! Herr vetererinär körde slipmaskinen, medhjälpare till veterinär höll huvudet, den något yngre tanten fick det prestig fyllda uppdraget att hålla i tungan, och vår poppiga tant Tima fick hålla ficklampan så att her veterinär skulle se något. Efter ca 30 sekunder med tungan i min hand och slipmaskinens starka ljud mådde jag illa, 30 sekunder senare efter att tittat in i ett blodigt gap började Tima må illa! Båda var mycket nöjda att ej lunch intagits för den hade nog hamnat på stallgolvet tillsammans med Santas avsågade tandbitar i så fall! Men nu är hon fin i munnen igen! herr Veterinär gav mig en kyss på kinden när han var klar och en kram! Detta har nog aldrig hänt någon gång men det var väl trevligt :S
Eftersom Santa ändå sov och jag var tvungen att stanna hos henne tills hon vaknade passade jag på att klippa henne! Så nu är hon en nakenfis igen! Sjöng nakenfis sången men Santa såg inte speciellt glad ut! 
Tack Anna att jag fick låna din braiga klippmaskin ( detta är den bästa klipparn jag någosnin använt, klipper snabbt rakt och snyggt) och tack Fiffi att jag fick låna olja!!! 
Santi blev snaggade över hela kroppen ( tom huvudet mend et blev lite kantigt, med det är modernt) utom på benen!!! Nu ser hon ut som en fjoris från 99 med astighta brallor och benvärmare! hihihi!


Mjau! Nu lekte jag att jag var en katt!!!

uppdatering om gårdagens briljanta ridning kommer senare! wuhuu!


ännu en succé i stallet!!!

Ojojoj!!! Alla tävlar som galningar i stallet! (Inte jag och den något äldre tanten vi njuter av icke-tävlande, kan vara för att vi inte är så bra än, men det kommer)
I söndags tog Fina-Fia och Fluffiga-Fiffi sin första placering i hoppning på Växjöortens fältrittklubb!!!

Stort Grattis!!! Fia hoppade som raket mot stjärnorna!!!Ägarinna Fluffi var mycket nöjd med färgvalet på rosetten!! Var något med ett fotbollslag, eller hockylag!


Grattis Alice och Pytte!!!

Igår var det ponny dressyrtävling i Nybro, lokal-regional. Och vem knep inte första platsen i LB:1! Jo vår underbara Alice och hennes C-ponny Pytte!!! Ett stort grattis!


Jag är Zlatan Ibrahimovic

eller nej det är jag inte(inte sist jag kollade efter iaf) hihi! Men min vän Tant-Lisa läser hans självbiografi just nu och hon säger att den är jätte bra! Jag ska köpa den till alla i julklapp!

Idag är det måndag, bitter-måndag, eller det brukar vara bitter måndag! Men idag känns allt ganska bra! Måste vara för att jag fick träffa Cia-Saltgurka och Tant-lisa i helgen! *världens finaste* (saknar er)

Igår var det en ganska händelsefattig söndag! Först pluggade jag i typ sju timmar, eller när jag pluggar så sitter jag och blandar färger och klipper och klistrar! Denna utbildning passar mig som handen i handsken! (tittade på när Tant-jonna pluggade i Malmö i lördags, ve och fasa det vara massa svåra saker hon skulle banka in i sin söta skalle) min utbildning är mest flummig och det passar en förvirrad själ som mig! 

Urk dricker kaffe utan mjölk, det är verkligen skitäckligt, men måste hålla kroppen på en konstant koffein nivå annars blir jag svag! 

forts. söndag.. när jag var färdig målad så fick jag till uppgift att storstäda toaletten! Hade köpt massa kemikalier och det blev så sjukt rent! Medlen var så starka så blev lite snurrig, men det var ganska kul, kaklet glittrar och inga basilusker finns kvar någonstans!


I stallet var det bestämd tantridning med den något äldre tanten! tydligen hade vi bestämt halv fem men det hade jag glömt bort (skyller på kalklösningsmedelet) men iaf vi hade åter hoppning på schemat! Shit vad har hänt! Jag hoppar hela tiden! Vi hoppade hinder i ett v! Jag var ganska bra på det, först var jag bättre än den något äldre tanten och då skulle hon styla, och la upp hirderna på 80cm! Då slutade jag och Santa hoppa( vårt låg på 35cm) och räckte ut tungan och gick och övade galopp i stället! Santa gillar att galoppera på sidan, kan tyckas var snyggt och elegant men ibland skulle det vara skönt att galoppera rakt! Lyckades ett varv av ungefär 32! Jippi jag vann! Santa var ändå ganska duktig och fick efter avslutat pass vila lite i sin BOT-dress och stå över natten med stödstrumpor, hon tycker att det är skönt!
Efter hoppningen var det Sunnis tur! Första dressyrpasset sedan hon skadade sig! Sunni-söt är så duktig! Hon är så okomplicerad! Åh! Mer sunshine åt folket!



santa är svettig! Hon och den något äldre tanten svettas as mycket! Jag och Tallen håller oss på en normal nivå och blir kanske lite varma. muhahahaha


Pling plong på väg hem

Ååå så mysigt att träffa mina underbara gull!!! Min kropp är ff besudlad utav alkohol och jag missade ett tåg hem, men det gör inget!! Vilket partaj det blev igår! Mycket mycket berusningsmedel och tre vilda damer!! Saknat er så!!! Kvällen avslutades som vanligt med att jag och cia-saktgurka tappade bort lilla Lisa!! Vi gick och åt på Max! Vi beställde så sjukt mycket mat att han i kassan undrade om vi två verkligen skulle äta upp allt det ( check det gjorde vi förutom en chilicheese som hade fastnat i cias hår) sen åkte vi taxi hem :) och två timmar senare ragglade lilla lisa hem! Vi tre små damer somnade på rad i Lisas jättesäng.. Cia var först upp och åkte till frisören för att få nytt hår o jag näst på tur för att få nya ögonfransar hos min underbara plugg kompis evelina!!! Sen försvann dagen o nu på väg hem :) Måste till stallet sen, vissa dagar är det påfrestande att ha hästar!! Borde träna med tanke på Karin träning nästa helg! Men det brukar föresten inte bli bättre för det.. Så jag ger damerna vila idag! Hihihi Den något äldre tanten hade tydligen övat in ett nytt trick på tallen idag! Bakdelsvändning! Kul :) jag ska lära Santi både fram och bakdelssväng i morgon! Passerat Älmhult så bara en liten bit kvar :)

På tåget mot malmö

Just nu i Älmhult!!! Jag är på väg ner till malmö för att träffa världens bästa cia :) cia är en mycket vacker tant som numer är bosatt i Cannes ( i like) hon är en riktig gloabtrotter och arbetar på en lyx åt där hon skämmer bort rika människor!! Eller rättare sagt bossar över andra som skämmer bort rika personer :) nu är båten hon arbetar på upptagen och hon behöver bara kolla till den i mellan åt... Med full betalning!!! O den inte dålig.. Ungefär 3 * mer än en normalt arbetande person! Men cia är så bra så det är hon värd!!! Hihihi! Tack alla igår för en awesome kväll! Så glad att alla fick rätt mat :) hihi  Idag var den något äldre tanten mkt snäll!!! ( igen) hon passade mina damer och igår var santa klar när jag anlände till stallet! Gott uppförande skall belönas! Ska se om jag kan finna någon vacker prelle till henne!! Åh psykbryten haglar! Tåget är jättesent!!! O det är alldeles för mkt folk på det! Blääää!!! Så klart något fel på tåget!!! "sj sj gamle vän" kommer jag inte sjunga under tågturen!

Aaaamigo

Min hopp-inspiratör här i livet är Amigo! Migo som jag kallade honom finns inte längre, men han var den ballaste och vildaste hästen ever! Han var sjukt snygg och rolig! Han var helt sjövild och hade ungefär tio hästars energi! Om det räcker! Och hoppa det kunde han! Små hyss i mellan åt hittade han också på... 

Migo gillade att leka med hinkar i hagen! En dag var han extra uttråkad och vid hans hage passerade folk hela tiden. Migo tog tillfället i akt och grep tag i sin vattenhink och med världens kraft kastade han ut den rakt på den passerande folkgruppen! De i chock! Migo i glädje och avslutade med ett storstilat ärovarv!


En annan gång var jag och prinsessan Anna (ägarinnan) ute och red. Helt plöstligt satt Anna bak o fram! Jag och Santa i chock, och Anna i asgrav! "Haha han gör såhär, man vänjer sig... "

Det roligaste Migo tyckte var att spela spratt i ridhuset särskilt under pågående ridlektioner. En specialer var att sätta igång i världens galopp och trissa upp de annars gamla sega ridkolehästarna i full fart till ryttarinnornas förvåning! Sken i hela ridhuset, slutade bra ibland och i några avtrillningar ibland!


Migo i sitt rätta esse




We miss you!!!!!!!!

huvud, axlar, knä och tå

rabblades i huvudet innan hoppningen igår, sjunger på den inne i hjärnan när jag är nervös! Juh fortare sången går desto mer nervös är jag! Hahaha!

Den något äldre tanten har lagat sina ridstövlar och gjort en ny dragkedja! Det roliga är att hon inte kan knäppa dem själv. Så den något yngre tanten kom till undsättning! Den något äldre tanten har enorma vader! Tror jag kallade det för fläskvader igår *förlåt* Men med kraft, lite tur och prinsessan Annas på-hejjande så fick jag upp dragkedjan! Jippi!

Åh dags för hopp delen, som tidigare nämnt fick jag låna Prinsessans sadel. den var så sjukt skön, så nu vet jag vad jag önskar mig i julklapp! 1st prestige hoppsadel, precis en sådan som Anna har!Den var så mjukt paddad för stjärten!
Hoppdel;för det första så var vi inte tre tycklen som jag inbillat mig, utan 6 stycken, där alla typ tävlar 1,30. Detta var inte bra för självförtroendet.Jaja det hela började med en vulgär framridning. Trava som galningar runt runt runt. Här var det inget pjåskande. Alla red skitfort och jag blev gång på gång omriden, sen gasade jag på o då gick det bättre, sen bytte vi till galopp, runt runt runt... inget snack om "huvudet ska va så, bla bla bla" utan bara framåt. Santa va aaaasglad! När framridningen var slut, var jag också helt slut! Men då började hoppningen, jag har aldrig svängt så mycket i heeeela mitt liv. Först över travbommar, sen runt ett hinder sen en halv volt o galopp, sen svänga åt andra hållet sen över en bom... osv... Jises! Men gick ok! Sedan kom hinderna upp! Jag mesade inte utan satsade fullt ut! Så bara att gratulera! Jag har hoppat en helbana på ca 40-50cm med 6 hinder och jag rev bara 2! Santa är en hoppgud!  Enligt Fiffi (som är bäst) gick det aaaaasbra och jag får vara med i deras OS-lag till nästa år! Jippi! Enligt Mor-tuta som är lite mer kritisk var väl nöjd men tyckte Santa hade ett flakt språng!

Hahaha till den något äldre tantens insats. Oh herregud, Lottas häst är galen! fy vad de hoppade! Det var de sjukaste sprången jag sett i hela mitt liv. Metallen är galen och den något äldre tanten också. Men med alla de åren hoppning i ryggen ( Lotta har varit proffs för ca 25 år sen) så redde hon ut det galant! men jag fattar inte hur hon vågar! Lotta samtalade efter lektionen med Pernilla och sa att det var ingen fara för Lottas D-ponny hade varit lika vild! Åh då sa pernilla "ja man präglar sin häst" haha o då sa jag "ooo det är därför Santa är så lugn o sansad" då klämde Lotta till med "nej det är för att hon ständigt befinner sig i chock" hihihi!

Olli var med och hoppade med Mr C! Han har återhämtat sig asbra! Det ser så sjukt lätt ut när olli hoppar! De klarade allt! Olli ska ha hopplektion för mig! Efter hoppningen red två tappra tanter (jag o olli) ut i mörkret! Det var kallt men mysigt!

Jag somnade kl nio, däckade ungefär vid ytterdörren!


btw

nerverna är lite på spänn... bara 2 tim och 18 min kvar :S määä

mina nya dressyröronhängen har kommit!

jippi jippi!! Beställde dressyr öronhängen när jag var på SM! Äntligen har de kommit! Perfekt julklapp till alla tanter i alla åldrar!!!
Jag älskar dom!!!


uppdatering av KP tider 25-28 nov

Japp då var det dags! 25 till 28 november!
Plats: Underbara Risininge!

Prislista

30min 300kr (utan ridhuskort 350kr)
45min 425kr (utan ridhuskort 500kr)
60min 500kr (utan ridhuskort 600kr)

specialpris: 3 pass * 45min = 1100kr ( + ridhusavgift 75kr resp 300kr) 
Anmälan är bindande och kan man ej rida, hästen blir skadad etc, så får man hitta ersättare, alt betala.
Ridhuskort måste vara köpt innan träningarna sker.
(Framridning sker i ridhuset, men tänk på att inte störa den som tränar.)

Messa mig vilken tid ni vill ha!

Fredag
19,00-19,45
19,45-20,30
20,30-21,15

Lördag
8,30-9,15 Anna Hammarström
9,15-10,00 Bemme
10,00-10,45 Emma Barne
10,45-11,15 Celle
11,15-12.00
12.00-12,45 Lotta
12,45-13,30 Katrin
13,30-14,15

Söndag
(ej risinge
14,00-14,30 Anna
14,30-15.15 Ida
15.15-16.00 Agneta)

17.00-17.45 Emma Barne
17.45-18,15 Katrin
18.15-18,45 Celle
18,45-19,30 Bemme
19,30-20,15 Lotta

Måndag
Från kl 11.00 framåt efter överenskommelse.


lunch blogg

Missade helt Bosses träning igår, men hörde att celle var mycket nöjd och att hon hade fått så fin kritik av Bosse. Kul Jag och olli var ute och skrittade i stället. Det var mörkt. Men lugna hästar och pannlampa så funkar det! Sunshine har gått och blivit kär. Vet inte om det är i Sören eller i Metallica! Hon är iaf helt galen, skriker, brunstar och beter sig som en tonåring! Visste inte att en häst på snart 20 bast kunde ha sådana känslor.. men det är kul att se henne! Ikväll smäller det! Sitter och är nervös! Jag ska vara med på hoppträning! Holy shit! Har fått låna hoppsadel av tant Anna + säkehetsväst! Drömde igår natt att hopptränare messade mig hela tiden och det stod "du måste hoppa högre" Vad har jag gett mig in på! aaaaa fortsättning följer...

utvecklingssamtal med Santa!

Att vara stolt ägare till ett vackert sto är inte alltid en dans på rosor. Särskilt inte när stoet har mycket egen vilja och en tyngd som är ungefär 10ggr större än din egen. Välkommen till livet med Santa! Igår var Santa galen! Hon var lika sur och tvär som jag var! Gick inte ens att skritta utan att hon skulle hitta på något lurt. Jag var mycket sur efter mitt pass! Mot-Tuta fick komma till undsättning! Imorse var det utvecklingsamtal och nu är vi på samma spår igen. Skönt! Tog en och en halv timme men sedan var alla saker igenom diskuterade och Santa kunde både rygga, springa på sidan (med vilje) och stå still! Svetten dröp från oss båda! Men jag är glad och Santa verkade gasnka glad! Den något äldre tanten red dressyr igår! Det var fint! ikväll är det Bosse träning! först ut är Celle och Philip! Celle hade en diskussion med Herr Philipp igår då även han testade gränserna lite! Men idag kommer det gå toppen! Snart är det dags för Karin träning! Ska bli sköj! Anmälningarna har flutit på bra!

längtar efter hästarna

hemma efter en tripp i gbg. Var mysigt att träffa familjen. Kom hem med en ny jacka från melrose, en vacker scarf som matchar till den och ett michael kors skal till min iphone! tack Dorsi :) hihi Idag ska det bli mysigt att rida hästarna, tack Fiffi att du passat dom! Denna veckan är det mkt träningar, Mats idag, imorgon Bosse, och onsdag hoppning för Pernilla. Jag ska inte vara med på någon av dom. Lite sugen att vara med och hoppa på onsdag, men den något äldre tanten sa att jag inte kunde hoppa i dressyrsadel...Ev vill hon ej ha konkurens i sin grupp. Fniss! en liten varning, tydligen har dom eller har haft ringorm på araby ridskola :S läskigt!

I Kungsbacka...

I skrivande stund sitter jag på tåget mot Göteborg från Kungsbacka.. Ska på middag hos min bror:) igår var det galej!!! Känns idag vill jag lova! Idag har jag bara njutit av att inte göra någonting! Kan man behöva ibland:) just nu spelar jag wordfeud mot Lukas!!! Mot all förmodan leder jag!

besök av ir-tant

Så nu vet jag vad som var fel på Sänti-löv! Ir-Ellinor var idag på plats och undersökte henne! Hon hade sträckt sig i bogen, typ i armhålan! Men förhoppningsvis fick Ellinor bort den. Santa gick ut med lättare steg och såg lite gladare ut! Hon måste ha haft jätteont! Stackars min pärla! Som plåster på såren ska jag köpa något fint till henne!!

I helgen passar Fiffi barnen! Tack :)

Malin kom idag med sin häst Cassandra och hälsade på, de var så snygga och matchade i rött!!




Julkalender...

Jag funderar på att skriva en egen julkalender... ska bara komma på en bra story... tanteriet är juh taget av mig själv...

små flickor har anlänt...

I går när jag lämande stallet så hängde små små grimmor på en krok.. imorse när jag kom till stallet låg tre små flickor och nannade i sågspånet... Sååå sött!

Igår var det något vi verkligen kallar för tant-riding! Det var proppat med diverse tanter i olika åldrar i ridhuset! Tant-Anna, den något äldre samt den något yngre tanten, mor tuta och Tant-Katrin! Alla övade på olika saker! En hoppade, en försökte gallopera och en skrittade i vägen (jag) Det var kuligt!

Tidigt i morse hade jag morgongymnastik! främst för rädsla för att få slapp-stjärt! Så jag skippade sadeln och sprang och klättrade brevid Santan!  De har huggt ner massa skog så nu finns massa bra klätterställen! Jag blev trött typ tio ggr före Santa så hon blev även rastad på lina i ridhuset! På Sunshine hade jag magträning, dvs jag travade ca 30 min utan sadel, ni som hävdar att ridning inte är jobbigt, pröva detta! Spänner ganska gött i bukmuskelaturen nu!

I helgen är det GBG som gäller! Ska hälsa på Lukas päron, träffa våra underbara mykonos friends och se min brors barn dansa på Rondo! Kommer bli hur kul som helst!


Träningstider för Karin!

Japp då var det dags! 25 till 28 november!
Plats: Underbara Risininge!

Prislista

30min 300kr (utan ridhuskort 350kr)
45min 425kr (utan ridhuskort 500kr)
60min 500kr (utan ridhuskort 600kr)

specialpris: 3 pass * 45min = 1100kr ( + ridhusavgift 75kr resp 300kr) 
Anmälan är bindande och kan man ej rida, hästen blir skadad etc, så får man hitta ersättare, alt betala.
Ridhuskort måste vara köpt innan träningarna sker.
(Framridning sker i ridhuset, men tänk på att inte störa den som tränar.)

Messa mig vilken tid ni vill ha!

Fredag
19,00-19,45
19,45-20,30
20,30-21,15

Lördag
8,30-9,15 Anna Hammarström
9,15-10,00 Bemme
10,00-10,45 Emma Barne
10,45-11,15 Celle
11,15-12.00 Josefin Barne
12.00-12,45 Lotta
12,45-13,30
13,30-14,15

Söndag
18.00-18,30 Celle
18,30-19,15 Bemme
19,15-20,00
20,00-20,45

Måndag
Från kl 11.00 framåt efter överenskommelse.


Långt sedan sist..

Oj nu har livet galloperat förbi i 100 knyck, dags att bromsa och skriva om vad som hänt!

Idag ska ALLA hålla tummarna! För förhoppningsvis debuterar Karin ( vår underbara dressyrtant) GRAND PRIX med Cleo! Jag har inte fått det bekräftat än om det blev I2 eller GP... Jag hoppas på GP!

I lördags var jag på SM i dressyr i Helsingborg! Som sällskap hade jag Celle-boll, Tant-Irené, Lill-Joe och Mor Tuta! Celle-Boll lagade chokladkaka! Och jag bredde ungefär 14 dubbelmackor! Detta åts med glädje i den två timmar långa bilfärden mot kusten!
Det var 25 startande i GP och bäst var Tinne Wilhemsson på sin Anton! Utan tvekan var de helt klart bäst! Ingen var ens i närheten av deras klass. Grattis! Till min förvåning startade Santana, dock var den Santana av de manliga könet... Men nästa år är jag och den riktiga Santana med och slåss om SM pokalen!

Under kisspaus sprang jag på min älskade Babbi (kompis som jag jobbat utomlands med), hon är hästskötare för Tinne, eller var nu satsar hon på sig själv och var med och tävlade med Swarre under helgen. Babbi tog oss bakom kulisserna där jag klappade vinst hästen Anton! Babbi är världens bästa tjej och hon har fixat så jag och Santa får komma till Lövsta och träna!


I söndags var det skolarbete igen! Men finally klar med alla färguppgifterna! Blev sen ritt. I stallet möttes jag av toaltkaos! Tydligen hade Metallen och Kajsan bytat hagar utan ägarnas tillåtelse och de sprang och hade skitskoj! Sen skvallrade Celle-boll och deras  påhitt gav resultat till en del omdirigering i hagarna. Söran och Tallen hamnade brevid mina flickor och alla ponny grabbar fick gå i flockhagen. Kakan och Kajsan fick en egen hage. Se allt löser sig alltid!!!

Som tur väl hade inte Oliven helelr ridit så vi tog sällis, först en skritttur i skogen ( det var skitmörkt) sen träning i ridhuset med Sorrinda och Santa! Sorrinda är hopphäst! Men skit vad hon rör sig! Henne framben är WOW! Kan jag få henne?

Igår fick Lukas ryggskott, så jag fick agera sjuksköterska! Han är lite bättre idag kan dock bero på att han är drogad! hihi

Imorse var jag ute på en tidig tur, båda tjejerna fick gå i skogen. Santa var tjurig och lite tvär.. Tror hon känner av att jag är lite lätt stressad, ska ta det lungt! Super Sunny var bäst som alltid!! Santa du behöver inte vara så känslig!!!



Babbi och Anton!

Svart söndag för hästvärlden

Igår dog topp hopp-hästen Hickstead riden av Eric Lamazes under världscuphoppningen i Vernona, Italien. Efter avslutad ritt började hingsten Hickstead vingla och föll efter några sekunder ihop och dog inför fullsatta läktare och direktsänd internationell tv. En chockad Erika Lamazes leddes ut av gråtande vänner. Och tävlingen avbröts.
Jag var i stallet och visste inget förän min telefon börajde ringa och vänner berätta nyheten. Jag känner mig helt chockad och undrar vad som har hänt med denna fina häst? Enligt experter tror de att ett blodkärl i huvudet brast. Men vem vet... R I P Hickstead!

smått och gott i november månad

För det första, JAG HATAR NOVEMBER! Inte nog med att någon bestämt att vi ska fucka upp tiden så man inte har en aning om det är dag eller natt! Det är grått, trist, fult och allt elände händer i november!

Mina hästar skadar sig alltid i novmber! Tjingpling som ett brev på posten kom det! Santa rörde sitt framben konstigt igår! Tänk er att någon stel oppererat det! Syntes bara i skritten, hon släpade sig fram! Tyckte jag hörde det när jag skrittade i tisdags på asfalten, men då var det höger bak som smällde. Täknte att hon hört någon bra låt på radion och stampade takten ( lyssnar på radio när jag rider ut) Men jag vet inte,  kan vara att hon är brunstig! Hon är inte lite brunstig! Det värsat hittills! Hon går igång på allt! Särskilt Sören! Men Philipp var snygg igår tyckte hon också!  

Sunni-playboy-bunni verkar vara helt återställd. Ingen hälta och svullanden nästan helt borta! jippi!

Kakan kommer sista helgen i november! Så ni som är intresserade hör av er. Blir inte jättemycket lektioner, eller det är upp till er som vill rida för jag hinner inte boka med massa folk! Så släng ett sms till mig! 25-28 nov.

Igår bar jag body! Nu kanske ni undrar varför en något yngre tant bär body! Tillhör inte vanligheten, men som ursäkt så var kl halv sex när jag klädde mig! Hittade den gamla bodyn i gardroben och mitt trött sinne sa! Wow ta på dig den det blir snyggt! Inte nog med att det är en body den är även dalmatiner mönstrad! Glad i hågen klädde jag mig, i body och jeans! Dels likande jag miss Somalia sedan ska jag säga er! Att bära body är det värsta man kan göra en hel dag! Tryckknappen tryckte på framstjärten hela dagen! AAAAAJ!
Mindre body, eller ev större stl av body till folket!

Igår red Celle-belle fint! Hon gjorde piruetter och byten i var fjärde! High five sister!

Fick ett mess till av Kakan igår till (sms trakasör), stod följande " Varför ska grand prix vara så fucking jävla svårt" hon hade tränat för sin tränare. Hade tänkte svara något bitter ( eftersom det är humöret som jag genomsyras av just nu) men svarade något glatt... fake!




sunni på g igen

Nu är nya skor på och idag red jag Sunni för första gången på en vecka! Hon var pigg och fräsh! Lite bredare än vanligt men det ska jobbas bort! Sant fick en tidig skogspromenad även hon och lite lätt dressyr på banan. Hon var snäll, först lite styv och stel till en början men blev bättre. Hon är så sjukt brunstig så det kan vara en anledning. Men för säkerhets skull är IR-Ellinor inbokad! Celle skulle även ha ut henne till Philipp så jag hänger på!

Enligt sms så överlevde den något äldre tanten hoppningen igår! BRA!
Vi är mycket dåliga på att göra träningsschema! Jag skyller på den äldre tanten! Hon är fröken så hon borde vara duktig på att göra scheman!

Igår kväll var jag duktig och putsade alla (tre) träns jag har, mina dressyrstövlar (som ska bli inlämnade för lagning, spräckte nämligen dragkedjan när jag spände mina offantligt stora vadmuskler) och min sadelgjord som oxå ska in på lagning, för att sunshine spände till sin enorma mage vid spänning så gjorden sprack! Maaa!!

Nu ä jag trött på höst! Vill ha sol!

morgontur, nya skor och "den något äldre tanten" på hoppkurs!

Japp ni läste rätt, åter ikväll ska den något äldre tanten utsätta sig för fara genom att hoppa Tallen på träning! Nu var det några veckor sedan sist, äldre tant har samlat mod och i kväll smäller det! Tyvärr kan jag inte närvara för att filma men jag tror det kommer att gå galant! Den något äldre tanten har nämligen ett förflutet som hoppare. Men det ser otäckt ut när de i hysterisk fart intar hinderna...

Lyssnade på några av tanterna som tränat hoppning igår för Mats, och deras framridning var mer avancerad än vad jag lärt mig det senaste halvåret i dressyren. Det var öppnor hit och dit, skänkelvikningar fram och bakåt, och andra vulgära dressyrövningar! Som framridning!!! :S Hörru dressyr tränare kan vi skärpa till våra pass lite!!!

Imorse var det morgonridning! Trevlig tur med den snälla Santa i skogen! Vi träffade på rådjur och vinkade glatt till en och annan bil som susade förbi! Sedan fick båda damerna nya skor. Inte vågat kolla fakturan än..


RSS 2.0