Tisdags dressyr för Frida


Till Lilla Lisa.


Bästa olli och fina fina Jinni visar hur man hoppar!!!


På en kanalbåt i amsterdam



hade vi det väldigt kul! Fann en ny vän! Henne ska jag umgås massa med!!!!!
Amsterdam kan bara beskrivas med ett ord! Fantastiskt! Längtar redan tillbaka!!!

Igår var en livsfarlig dag! Något yngre tant, gav sig på hoppning. Det var verkligen inte alls bra utan enbart farligt! Santi skenade efter hinder och NYT skulle rida skitfort i kurvorna. ryser bara av tanken! HIHI

Idag är det stillsam dressyrträning för Frida!

Hinner inte skriva mer, lunchen slut och något yngre tant ska nu rita en toalett! jippi!

Grrrr!!! (holändka för kram)

Jag fann a wifi spot

Något yngre tant är på tjänsteresa i Amsterdam! Det är kul! Igår var det lyxiga måltider och eftersom nyt inte jätte gärna äter kött, blev det mängder av fisk! När fjärde fiskrätten (som såg lika dan ut) kom in blev nyt lite uppgiven, men åt självklart upp!
Idag är det fabriksbesök på forbolinoleumfabrik! Det är kul! Nu äter föredrag av en av deras designers så nu ska jag lyssna!!

jumping queen!!!

Är stallets stjärna Jinni! Den något yngre tanten var igår inbjuden att se på när oslaget tränade för Mats! Det var Jinni med Oliven i sadeln som visade hur en proper hoppning skall gå till. Den något yngre tanten spann av stolthet och gratulerade Oliven till en fantastisk insats! Den något yngre tanten filmade hoppningen och den kommer upp här. Roligast på hela filmen är snacket på läktaren.
på läktaren fanns Fiffi, Mamma-Fia och Miss Fatima och även hov-Janne. stämningen på läktaren var på topp och efter brustit ut i gapskartt tionde gången var vi rädda att bli utslängda. Men tränaren var på G och skrek ut sin glädje över topp-hopp-ekipagen!

Passet innan hade Kung-Pytte och Aliss-Braliss hoppat hinder utan dess like. LA höjd varhinderna på och den något yngre tanten vet nu att det är en meter. med tanke på Pyttes cirka 1,35 är detta sjukt imponerande. Kung Pytte är i sitt livs form och vinner allt och lite till. Glömde att medela att båda ponny-herrarna Årdh var på gemensam hopptävling, där Pytte tog andra plats och Cinni nollade och fick med sig rosett!! Grattis!


den något yngre tanten och cow-bojsar robban njöt av den härliga kvällen genom att rida runt runt i smålandskogarna. Tant på dam Santa och Man på herr Hamlet. Det var väldigt kul och hästarna var på g.

Idag var Ellinor och gav santa och Hamlet lite IR terapi. Santi hade en låsning i käken, och lite i bogen men annars inte mycket. Ellinor tyckte att santa var fin och lagt på sej massa massa massa! hihi
Herr Hamlter hade fortfarande lite smått och gott att rätta till!

Något yngre tant och stålmannen ska nu hämta flyttisar i papp!

Hampe-kalle på linan!


tant-möte

på diverse nivåer.
Först måste jag tacka vädret för att vara så jäkla bra! Fanns det en svensk vädergud skulle jag ge denne något. Dock finns en viss skräck när solen tittar fram och kläder avklädes och vitvalsfläsk bli åskådligt. BLÄ!

Tantmöten:
I torsdags blev morgon-skogspromenad med Tant-Linda och Sören. Linda som inte är lika morgonpigg som den något yngre tanten hade ställt klockan på sju för att  kunna möte upp den något yngre tanten kl nio. Kl tio blev det avfärd med två gubbar och två tanter...
Sedan var det träningsdags hemma hos Frida. Eleganta-Santa-Lanta som fortfarande var något över sexuellt laddad gjorde det mesta på hemmaplan för att krångla sig ur sina kläder. Väl på träningsplats var det först en förvirrad häst men sedan en duktig donna som försökte göra de svåra bensprattel som Frida lärde ut. Frida hade ännu ett nytt namn till Santa, Drottnining Santa. Kan man ha en bättre tränare??
Film från träningen kommer!

Fredag var det inbokad ridning blev med Martina. 16,30 bokat! det blev återigen de två gubbarna som fick gå ut ihop. Det blev  en lång tur i skogen där diverse världsproblem löstes över hästryggen.
Sedan blev det dressyr för tanthästarna. Den något yngre tanten hade fått i läxa att Santa skulle gå igenom ett dressyrprogragm och hon fick gå LA:1. Vilket hon klarade med bravur. INTE ryggningen men vi ska öva. Den något äldre hästen har tränats inför söndags tävling med bra och dåliga resultat.

Lördag var det bara tant mor-tuta och tantens hästar, vilket är mysigt ibland.

Söndag : tävlingsdag. Något äldre och yngre tant fanns med i startlistorna. Vi var med i alla klasser. Den något äldre tanten gjorde succé i LC:1 där hon tog andra plats. Den något  yngre tanten hade med sig sin äldre häst. Sunni var den bästa ever men i 25 grader värme blev hon trött och lite seg och ingen vidare snurr sattes på de gamla benen, men ett beigt felfritt program visades upp. Bättre lycka nästa gång.

vackra medelande från världens bästa cia har dykt upp titt som tätt under helgen. saknar dej min bästa vän!!!

empi behåller kläderna på!!!!


cia saknar sin tant!


Mer kärlek från cia! Vet inte när jag blev en glasögonorm, men kan väl leva med det!!!!

det här är cia!!!!!


Nytt jobb!!!

över en dag!
Igår fick den något yngre tanten rycka in som Göran Rydéns veterinär-assistent då hans vanliga Acke flytt sverige. Det var en något speciel upplevelse...
Fiffi var medassistent och tillsammans spenderade vi 6 timmar inom veterinäryrket!
Först ut var Hampe-Kalle (numera detta istället för Tysken). Hampe-Kalle fick nya bissar!! Den något yngre tanten tvingades känna på Hampes baktänder och det var en mycket äcklig upplevelse, aldrig med vill denna tant köra in hela armen i en hästs mun!
Sedan var det dags för Fina-Fia som haft lite ont i benet, hon var bättre men inte helt bra! Men snart! Idag står hon och solar sig i Santis box! Och hennes Fiffis har köpt Jens Fredrikssons hoppsadel till henne,så hon var glad! Den något yngre tanten retar Fiffi att hennes nya sadel har svett från en Os-stjärnas nedre regioner!
Sedan vardet två besiktningar att utföra!
Sedan Santis tur att fixa sina tänder! En santi som preci fått nya skor var mycket skeptisk att hälsa på farbror Göran så det fick bli en lugnade shot innan han ens kunde ta på henne...Hon och okända män är ingen bra kombination! Tänderna vatr i myckt bättre skick sedan sist!

efter detta kom en utomstående ponny. den var halt och något yngre tant som nu blivit inkörd hur det skulle gå till, preppade och tvättade den lilla ponnyn. den fick sprutor i sina framknän!

Sunni bunni fick bara nya snabba skor och hon visade den något yngre tanten vilken bra hastighet hon kunde uppnå i dessa!

Imorse var det en snabb visit i stallet då kvällen skall ägnas till diverse förberedelse inför brölopp och annat. Syster-yster skrider inom en månad nerför altarets gång och den något yngre tanten skall i vanlig ordning vara festfixare. Tal inför brölliset är påbörjat! Den något yngre tanten älskar att hålla tal!


puss


sötaste bästa finaste

Hey! what´s wrong with you...

you looking kind of down to me! Eller inte! Santi har gått in i århundradets brunst och det är nya kusen Sixten som vunnit hennes hjärta. Hela gårdagen gjorde hon hans tappra försök att få hans uppmärksamhet, genom att kraftfullt sjunga diverse sånger som poppa upp i hennes huvud!
Detta var ej till någons glädje alls. Stackars sixten som just anlänt visste varken ut eller in utan svarade då ovh då på hennes tillrop.  Mamma Pytte trodde att hennes bilmotor skar när hon stratade den, men nej det var Eleganta-Santa-Lanta som tog en ton högre!

Vi hoppas att känslorna lagt sej något idag!


35% i lådor

packning pågår förfullt på PLV 12! vinden är nu tömd och mycket mycket av den något yngre tantens alla kläder har förflyttats från vindens skyddande barm till svarta sopsäckar och väntas en plågsam död på soptippen. Styålmannen har förundrats hur en människa kan ha sådana ofantliga mängder kläder...  Hihi!

Igår fick en något yngre tanten en ny lyxig sadel! En vacker butetsadel som skall användas vid hoppning. Då den något yngre tanten aldrig hoppar kan detta kännas onödigt men ack så kul. den något yngre tanten fick även en biolight maskin. Den något yngre tanten älskar sin Tant-Lisa som köper hennes vänskap med saker!
Tant-Lisa ligger nu på nummer 1 på topplistan!

Imorgon är det renovering av princess och hästar!
Princess ska till Pelle-Per och få servis, hon är glad
Hästarna ska få nya skor och nya tänder!
Eleganta-Santa-Lanta har någon konstigt bett och får lätt ont så därför kontrolleras munnen en gång i halvåret. sedan ska hon få nya sportskor, hennes skor nu sitter på tre kvarts.
Tysken ska också få nya tänder!
Sunni ska inte få tänder, dessa kontrollerades nämligen för ett år sedan då Sunni tyckte det var lämpligt att försäka svälja en pinne! Den råkade bara sätta sig på tvären i gommen så akut veterinär fick komma och opperar om munnen! Men det gick bra! så bara nya skor till denna damen.

Den något yngre tanten borde ha spenderingsstopp!
Ska försöka sälja något!

På tordag kommer den något äldre tanten på besök!




Något äldre tant ska tävla

fick en uppdatering av den något äldre tanten som fullsatsar på sin svarta dam! Tävling inbokad 20 maj!!! Den något yngre tanten hoppas på seger!

Den något yngre tantens hästar eller hon själv befinner sig i en formsvacka för tillfället men tränar vidare.. ett tag till orkars det innan det ges upp och blockflöjt införskaffas!
Eleganta-Santa-Lanta har för tillfälligt mycket power och kan utan förvarning explodera, men imelnna åt gå hyggligt!


tillbaka i stallet

Hur mycket den något yngre tanten älaskar Barcelon och galej är det i stallet hon trivs bäst!
Mamma Pytte var den första att hälsa välkommen sen kom Fiffi, pappa Pytte Aliss-Braliss, Prinsesan Anna; Ellen-Propellen och Olli...
Santi kom springande, Sunni där efter och Tysken tittade lite längtansfullt!
Träning med Tysken var det första att göra, gick inget bra alls utan en ojämn tysk så Något yngre tant valde att bryta träningen och samråda med tränare och tant-Lisa.
Efter samråd med Tant-Lisa vet nu Något yngre tant vad som är fel och vad hon skall göra..dessa djur...

Idag är det hustitt... andra gången och säljarna ska gå igenom huset. Något yngre tant har glömt hur huset ser ut så det kan bli bra att se det igen!
Sedan blir det promenad i skogen med Celle-Boll och Mr P.

något yngre tant har gått upp 4kg över Barcelona resan! Ridbrallan gick knappt på och Fiffi skrattade så hon höll på att dö! TAAAAAAAAAAAAACK

inte ett knyst från den något äldre tanten. Däremot hade tränar frida hittat några riktigt tanter för den något yngre tanten att umgåd med.


Två feta damer!!!

Kristina Barcelona

är en underbar film om en underbar stad! Värd att se!
Något yngre tant har nu nått sverige, från 20 grader och sol och härlig sangria till , grått regn och blaskigt kaffe!
Barcelona leverarde som alltid och när något yngre tant nått 35 år ska hon och stålmannen bli Barcelona bor!

Lördagen bjöd på tåg, buss, evelina besök ( fab fransar igen) buss, buss flyg och buss innan vi nådde barca! klockan visade då redan sent men med partyskorna på så blev det bra drag på La familja club med Lara Jones bakom spelarna. sent sent mycket sent eller tidigt var det dags att vila.
Söndagen blev det tursting och ett besök på camp nord. det var en lång promenad och många stop på diverse café barer så gick det bra. Sedan blev det efter att åkt vilse ett besök på en carneval där det dansades flamenco och grillades gris. Sedan fann vi en strandfest ( rekomenderar recident adviser för alla som vill hitta bra fester) där cirka 2000 barcelona bor trampade takten till Steve Lovler! Vilket party!
Måndag shopping. Något yngre tant fann en klänning som skall bäras på syster-ysters bröllop och stålmannen hittade massa!! kvällen blev mexicans mat ( trött på tapas) och massa underbar sangria!

Tisdag hemresa..

bye bye barcelona!!!

bilder!!!


Tant Marita hälsar alla välkomna! Väder gudarna är på vår sida!

Rundans utförande diskuteras. NYT är sammanbiten och kollar äver sitt motstånd

Uppvärmning

Snart går starteb, stålmannen gör några småsteg

Start, stålmannen springer för livet!!!!

Målgång.. fr vänster (3,1,2 4)

NYT syster var inte så snabb

picnic!

varför står det en bag in box i min cykelkorg?

Igår var det vinruset! Som jag befarat blev det mycket springning och mycket vin och mycket cykling!
det hela började med en cykeltur från Södra järnvägsgatan med stop ett på notövägen 1, där det blev påpackning på cyklar och drickpaus. Sedan med cykelbagage fortsatte turen till Hissö.
Den något yngre tanten på sin jättehöga sadel klagade inte så mycket.
Väl på Hissö sammanstrålade 25 springglada personer.
tant Marita (min roomi) höll i uppvärmning. Den något yngre tanten ville sprara på krafterna och tittade på. Sedan gick startskottet! Likte en gasell flög stålmannen iväg ocg NYT var inte seg att haka på. Stålmannens krafter tröt fort medans NYTs tävlinginstinkt var på och en 5 km lång kamp uppstod mellan cowbojsar Robban, Fidde-fjärt (kollega) ovh NYT. NYT som inte sprungit på två år gav sig inte utan höll samma friska tempo som de välteränande männen. På upploppet fick NYT se sig besgerad, Fidde-fjärt krossade mållinjen först på 18,50 cowbojsar robban 19,18 och NYT 19,30!
Stålmannen kom typ på 10 plats! hihihi!

Sedan blev det firande med vin och picnic! kalaset avslutades på en vinglig tur från Hissö in till stan med en halv bag in box i korgen och 7 st överförfriskade motionärer. Boxen avr tom och står nu som ett kärt minne i NYTs cykelkorg!

Stämningen idag bland medarbetarna är glad men trött!

MJAU!

min man

är sveriges bästa DJ! typ! Imorgon drar i till Barcelona och går på fest! (Dock brukar alltid något hända när jag ska iväg så vi ropar inte hej förän vi är över bäcken!) Mor-tuta är häst och kattvakt! Tack!!!


Idag var det stalltjänst på morgonen då yngre tant förebereder sig för att fullfölja kraftprovet, vinruset! 5km runt hissö som avslutas med vin och mat! jippi! Oliven motionerade något yngre tant igår då hon red och yngre tant sprang! Sprigningen höll på cirka 75m. sean säckakde yngre tant ihop och oliven fick skritta resten av vägen :S


Inte ett knyst från något äldre tanten! Hallå var håller du hus?


blandning av katastrof och mycket bra

Igår var det träning med Santi! Stod i valet vem av hästarna som skulle få henka på träning för frida, men det blev santi.
Djävulshornen höll sig på avstånd hela passet, lite frustrationer dök dock i mellan upp men va nöjd med passet. Tränar Frida tyckte Santi var duktig och försökte fastän det var svårt. Vilket tillhör ovanligheterna..

Innan yngre tant och Santis träning var det Aliss-Brallis och CinZano. Det såg så himla fint ut! Mamma Pytte hade under tiden hittat en ny tant till mig! Tant anki tror jag hon hette! Får se vart detta kan leda!

Prince Hamlet fick igår göra balett på banan och livet kändes bra. När den fina hästen känner för att arbeta är han gudomlig! Hans ägare Tant Lisa har troligtvis fått jobb! high five sa Hamlet som aldrig vill läman sin något yngre tant!

Ikväll utetritt med Celle-Boll!

Imorgon är det vinrus! Något yngre tant hade som uppgift att inhandla alokhol! Med råge gjordes detta. temat blev rosa! Köpte bara flaskor-boxar med rosa på!
I en rosa värld är allt undebrart!

Åhh har världens tuffaste t-tröja idag med texten "everything Ken can do, Barbie can do better" hihi

I miss you gamla tant! Kom tillbaka!





Karin träning??

28-29 maj???
någon som skulle kunna hålla i det åt mig denna gången?? Är inte hemma i maj så mkt..
maila mig eller ring om du kan.
bemsan

this is all mine... soooon




4 juni... nedräkning börjat

naken

fis! Dags att kasta kläderna! dET ÄR +23GRADER!!! sommaren har anlänt! Den något yngre tantens hästar firade genom att under cirka två timmar slippa dräkt! Det blev glädje och mys! santi och sunni som aldrig annars visar kärlek mot varnadra, kliade omsorgst sullt varadnras ryggar! Tysken tittade på och försökte bli kliad av Skrållan. Hon nådde upp till halva skenbenet så Tysken fick fortsätta titta längtansfullt!!

Bra med paus från rytteriet. Efter spenderat några dagar i sin stuga så funkade ridninge bättre än på länge igår. Den något yngre tant är mycket nöjd. Idag på em är det träning, men hästval är ej gjort. Santi eller Tysken... Eller båda? Kan messa tränar fiffi och kolla träningsstatus!

I lördags efter kontraktskrivning på lägenheten (iiii) så bytte den något yngre tanten däck SJÄLV på sin transport! Det blev fint. Dock sitter en svagkänning av ryggsmärta kvar :/

Nu ska NYT plugga till stålmannen vaknar. Pluggandet går asdåligt men lovat den snälla pappi att ha 8 klara prov innan sommar.... 5 klara snart sex...

puss jag saknar den något äldre tanten! MÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ




RSS 2.0