När den något äldre hästen är på utvecklingsamtal..

Händer inte allt för ofta att den något äldre hästen gör trots mot sin ädla ryttare. Men igår var hon lite lätt galen!! NYT höll på att slungas av från den kraftfullt bockande märren! men efter viss övertalning och mutor så gav hon upp. Idag var NYT spänd på hur Något äldre häst skulle uppföra sig, och idag visade hon gott mod och trampade på som vanligt.
PUH!
Efter att lyckats rida en häst vackert så linades den något yngre hästen. hon var snäll!
Prutt!

Hej hopp!!!

 
 
Träningstid för tränar Fiffi på lördag! Efter Stens baby-träning!! Men Stens träning är ju alltid instlld. Ska börja ta privat lektioner för honom också. Är ingen grupp människa! Ha!

Snart börjar mina ljuvliga jobbresor igen, mmm förra året var jag borta minst varnnan vecka, runt runt runt i sverige, men det är ju kul! När allt går som det ska och man slipper sitta två timmar i alvesta för att tåget kommit in för sent och så :)

Harju glömt att visa er alla när jag gör Grand Prix program!!! I holland!!! ååååh! Påminmig att detta bedårande klipp måste ut på tuben!!! Det är inte alla som gjort Grand Prix programmet, men jag är en av dem!!!

Snö snö sen kom tö! NYT är poet!!

Las Bemos!

Lägger man ihop Bemme och Bello får man det gemensamma namnet Bemo! Så nu går vi under det!!!
Helgen har varit kall och fest! Stålmannen stod för att snurra skivorna i lördags och Las Bemos var där och klappade takten!
Hästarna har fått jobba och Mor-Tuta tog mod till sig och red den något äldre hästen med bravur!

NYT har studerat i helgen och prov 8 läggs idag på lådan, prov 9 är 2,5 uppgifter av 5 utförda!

Kram!

Las Bemos!!!

-18!!! WTF!!!

Frysskador på kinderna, ingen känsel i fötterna! Fy fean! Sten vägrade tom gå ut!

igår var det lättare dressyr, kölden sätter sina begränsningar för tillfället, så tant-hästarna övingsrids enbart i den lägsta hastigheten! Mycket för att NYT i filt ska kunan rida utan att ramla av!

Onsdagen bjöd på besök hos den något äldre tanten. Det var kaffe och småbröd! Filmer på Draken uppvisades och det såg mycket fint ut!!! Något äldre tanten tränar numer för Kathrin och satsar på att starta lättare dressyrklasser i år!!!

Idag bjuds det in på taco-buffet. NYT har längtat i en hel vecka! Hungern är något som gör sig påmind nu 24/7 när det är så kallt, eller så är det kompensations ätning etersom någon i NYTs omgivning ska ha bebbe :) NYT går upp i samma takt!

Snart sa jag bjuda hem mina kära hästvänner på dressyr, Ska bara se när någon världscup dressyr går. Om någon kan tänka sig sitta på golvet kan vi vara fler än sju :)


Kall!

Kall Kall Kall! Brr Brr Brr!!!
Idag ska något yngre tant först få en fräsh frisyr. Färgen skall dock bevaras tills nästa gång.. (efter 10 års färgning kanske håret kan få vila lite) sedan skall NYT hälsa på den något äldre tanten! Kafferep hos henne!! SÅ mysigt! Mor-tuta rycker in som hästvakt och stålmannen som hundvakt!

NYT har konstruerat en måltrappa! Ska göras en fin bild och sedan skall den läggas ut så att alla kan pricka in var dom är. NYT och hennes bff Mindy hänger med krafttag på det första trappsteget, medan tränar Kakan briljerar på steg 10! vilket är max! När man nått max, Game over! Start again! LOL!

Jag ska flytta till Holland!!!! men om tio år, MAX!

Jumping queens!!!

I söndags var det tant hoppning, Alex, Marlen och NYT med sina ponnysar!! Bomhöjden var cirka 15cm. Santi som tufft hoppat 1meter förra året, rev allt! NYT vill inte tävla i Nybro! Sen hoppade vi 3 gånger över stående sockerbitar(cirka 40cm) då hoppade hon! Fiffi sa att det berodde på att hon inte ville hoppa lågt!
Jag skyllde på att jag inte satt i en buté! Nu ska jag inhandla en buté så än så länge är inte chanserna om en hoppdebut strandade!
 
Igår var det os-lagets träning! Jag och Sten skulle titta i fem minuter (Sten tjat) men det var så spännande och Olli och Fiffi hoppade som gudarna själva! Olli på Casco, WOW! och den största utvecklingen Fiffi och Fia! Jag satt som förstummad! Gjorde vågen tillsammans med min eminenta läktarkompis Tima, jublade och var lycklig! Fia och Fiffi var ett nytt ekipgae och de klippte hinder på 1,50 utan att ens blinka! Imponerande!!! Hindrerna var kanske inte riktigt 1,50 men i mina ögon var dem det!
 
Hej hopp!
 

Nytt datum för Karin!

Välkomna till årets första träning för Karin Pettersson, the master of dressage!
45min lektion / 500kr ( + ridhus 25/100kr)
Sista anmälan 15/2.
Preliminär bokning fram till 15/2 (xxx)

Kramis!!!


22 /2 Fredag
19,00
19,45 Bemme
20,30

23/2 Lördag

17,00
17,45 Bemme
18,30
19,15 Jade Edwardzon

24/4 Söndag
8,30
9,15 Bemme
10,00
10,45
11,45 Alex
12,30
13,15

25/2 Måndag
12,00-12,45
12,45-13,30 Bemme
13,30-14,15
14,15-15,00
 
 

Good Morning SunShines!

Nu är det fredag! Och jag blev omkörd av en golfbil med saftblandare på taket denna morgon! Så kan det va!

Igår var det tantiluring ridning! Alice-brallis - Cinni, Olli - Conny, Celle-boll - Mr och NYT med den något äldre hästen!
Mysigt! NYT valde att enbart rida i den lägsta hastigheten!

Sedan blev det mörker promenad med Santi, Sten och Svante i skogen! Det var mysigt! Sten håller på att lära sig gå brevid hästen.. så därför får NYT promenera med sina hästar alot nu!!! Det är bra för fettförbränningen. Då NYT enbart för tillfället vill ligga i sin säng, äta praliner och se på olika avsnitt på paddan!!!!

Igår fick NYT en hälsning från sin bästa väninna Cia-luring som befinner sig i Karibien. Där var det varmt! Jag vill åka dit! NU!

På torsdag om vädret tillåter, troligtvis inte.. och om jobb tillåter, troligtvis inte, åker NYT och Santi till Lisa i skåne och tränar för Henrik! Henrik ska hålla tränar kurs! Lisa ska gå, kankse NYT också!

 

Hjälpredan!

 
Lille Sten är den optimala hunden! Han är väldigt duktig på diverse stall sysslor!
Han kan ta in hästarna nu, under övervakning!
Idag är Lille Sten och Stålmannen hemma, för stålmannen har åkt på väääärldens värsta förkylning. Jag undrar vad är det här med män och snor? De blir ju så dåliga att de ligger på dödsbädden tjippande efter syre som en fisk på land!!!

Har infört morgon samtal med Lilla Tant Lisa. Hon trivs på sitt nya jobb. Hon mockar cirka 30 boxar om dagen (bläää) och rider resten av dagen, det sistnämnda skulle jag gärna vilja :)

Här är Lilla Tant Lisa tätandes en jätte baguett! Igentligen smygfotar jag Maria gretzer! Ha ha ha!



Min fina häst!

Idag har jag och Santilurv varit och tränat! Gympadojjorna på och det vita schabraket.. (man får enbart rida i vita lindor och vitt schabrak på de anläggningen jag var på idag) Av med de vita snowbootsen och på med välputsade,tjaaa..stövlar och håret i en hård knut!
Träningsredo. Termometern visade på - 14! WTF! Men med lager på lager principen så klarade vi detta!

Träningen var för tränar Frida och Santi ar på sitt bästa humör! och vi gick igenom hela hennes register.
Framdelsvändningar som NYT övat på, gick utan problem
Bakdelsvändning, precis börjat det var svårt men santi försöte sätta sina ben korrekt och NYT försökte skinka på rätt håll.
Traven var bra
Galopen var mycket bra
Den färvända galoppen fungerar i bägge varven mer eller mindre.
Idag fick Santi även börja öva på att trampa, men nu är det bara små små steg men framåt. Bara för att få henne att tycka det är kul. Santi tycker det är väldigt kul och tramsar iväg i dessa små steg så fort möjlighet ges!
Så en nöjd ryttare, tränar och häst samt läktarpersonal (mor-tuta och Lille-Sten) så det var väldigt kul att träna :)

Eftersom Santi var så duktig så fick hon idag en ny sadel!!!


Kramis!
Läktarpersonal!

Snö!!!

Vaknade 04,35 av att en bandvagn passerade mitt fönster! Eller det lät som det iaf. Då var jag missnöjd av valet av tid, men nu när jag skulle försöka ta mig till mitt kontor kändes det bättre. Snömängden jämfört mot igår kväll är brutal!!! Jaja!Snön är fin!
Lille Sten var också överlycklig och slog 380 kullerbyttor i snön!!!

MÖÖÖÖTE...




When you walking the dog...

you need a good shoe! Därför passar NYT på att investera i diverse praktiska skoting. Dagens sko är en underbar blank snowboot från HV Polo! Varm och nice att gå i. Sten gillar att bita på den, men då får han Fy! :)
 
Snygg!!!
 
Helgen har fortlöpit i hoppning, vilket hade givit mycket och både Fiffi och Olli var nöjda! dock hade Fiffi blivit nockad av Fia! Det var inte snällt! Så Fiffi hade en vacker blå kind! Aj! NYT ville skicka henne till akuten men det tyckte Fiffi var onödigt!!!
 
NYT och dressyrtant Lill-Frida har prövat fler sadlar, en Anky sadel fick chansen av Lill-Frida, men den var väldigt annorlunda byggd att Lill-Frida satt på bakvalvet. Vi konstaterade att det var inte optimalt för att nå Grand Prix!
Däremot verkade en stübben ligga fint på Calle, dock total vägrade Lill-Frida att pröva denna :)
 
Sten och Svante har under helgen passat på att leka så snön yrt! De har även snott korv! Tro det eller ej,men glad i hågen kom Svante och Sten springande från skogen med en låda... I lådan låg 4 stycken korvar! NYT som älskar korv sneglade runt kröken om någon kan ha sett dem, för svantes förslag var, "om du öppnar burken delar vi 50/50" och NYT har ju en stor förkärlek till korv så det var ett tufft beslut men NYT valde istället att let upp korvarnas rätta ägare...
troligtvis var det några jägare... försiktig la NYT och Timis tillbaka korvarna i förhoppning att ingen sett :)
 
Ikväll är det dressyr för BO!
 
Best buds 4 ever! Sten och Svante!!

Stjärt kramp!!!!

Igår kan sadel mysterium vara löst!!! Eventuellt fann jag en sadel som passade fröken Santi! En hård(varav rubriken, nyt har idag ont i stjärtmuskelaturen) välanvänd wellington elite! Sadel låg helt stilla och Santi uppförde sig normalt!!! Förhoppningsvis känner hon sig till freds med den även idag:) Fortsättning på sadel utprovningen fortsätter...

Tyvärr kommer Karin träning nästa helg blåsas av pga för få anmälningar :( nytt datum kommer!

I helgen är det hoppträning! Fiffi och Olli är med!! Sten, NYT, Anna-Bella från äggklubben, timis och fiffis man Oskar fanns på läktaren för att beskåda våra duktiga ryttarinnor!!! Oscar var där mer eller mindre på eget bevåg:) träningen var mycket bra och Olli och Conny är imponerande bra!!
Ska bli spännande och se hur morgonens träning gått :)

Kram!!!
Karin och Cleo!

Back on track!

Nu frisk igen, tur att man inte sjukerar för länge!

Idag har jag funderat på att boka biljetter dels till Monty Roberts på flyinge, har kommit på att event i alla dess slag är fantastiskt, sedan skall även biljetter till GBG horseshow bokas! Ska försöka få hit Kakan då så vi kan gå ihop!

Annars verkar träningen för Kakan bli inställd... vi får se, inga anmälningar, eller alla har massa annat! Blääää!!! Så om ni funderar på att vara med så får ni gärna höra av er!!!

I helgen är det elitträning för os truppen, Fiffi och Olli! De ska hoppa för Kalmariten i en två dagars kurs, tant ska ej vara med utan sitta med sin puppy på läktaren och heja!!!

Jag saknar min prins Hamlet!!

Summer, Hamlet, skrållis och Santi i en snygg page!
 

Sjukstugan! Hej!

Idag ligger lilla jag hemma och är sjukling :( hunnit två rundor till stallet för att se att sessorna mår bra! Igår vart den något äldre hästen inte i sitt ess... Får hoppas att det bara var ett moment of weakness.. Idag var hon piggelin igen!

Imorgon skall tant och Mindy öva hoppning inför tävlingsdebuten i Nybro. Mindy är hoppare men inte hoppat på ett tag, så vi börjar med bommar på marken! Efter något yngre tant och Santis fenomenala hoppinsats innan jul, på närmare en meter, så är vi lite osäkra på om vi vågar hoppa igen, man ska ju igentligen sluta när man ligger på topp!,

En hälsning till emilia, Tjuluuuuuu, kul att du kikar in ibland och kul att vi sågs på kyrka daten! önskar dig lycka till i debuten på msv b 4???iaf lika kul att ses och höra att dressyren fungerar!

Nu ska tant och sten se lite på film!

Puss o kram

Blankt Papper!

Princess du är bäst!!!!!!!
Sten behövde ej tas med! Princess charmade bilbesiktigaren ändå!!!

SKÅÅÅÅL!

Idag ska princess på kontroll!

Hopppas innerligt på att hon med blankt papper passerar! Eventuellt får Lille Sten följa med som moraliskt stöd, sist försökte han hjälpa Tant Lilla Lisa på hennes besiktning och det gick nästan igenom..
Igår blev princess efter många om och men, med en ny bakrutetorkare och nytt tvättningsmedel. Hon är dock ganska brun och skitig men men...

Idag ska Mallan-brallan hoppa med Calle, jag och sten ska sitta i publiken och heja. Santi och Mindys häst Kamelen ska vara med framöver! Fiffi vill att Santi ska vara med på hoppningstävling i slutet av februari i Nybro! Där fanns klass 80cm och man kunde få hoppa i trav! Förfrågningen är under bearbetning. Medan Humlan var på plats hade vi ju en delux hoppsadel men nu har vi bara en ponnyputa + en opassande dressyrsadel så vi får se hur detta problem löses! Dock har vi aldrig hoppat en hel bana men det kan vi öva på!

Håll tummarna för Princess idag!!!

Tjululuuu!!!!!

Nu är semester friden över och tant är åter på plats!!!
Det har varit prety nice att ha vardagspaus!No stress bara massa massa timmar i stallet!

Semestern avslutades igår med att i sällskap av Celle-Boll och Tant Lilla Lisa se på Kyra Kyrklunds cliniq i flyinge! Full av inspiration så ska idag hästarna tränas ala Kyra. Det verkade så simpelt när hon förklarade!!! Synd att Santi-Lanti ej medverkade så kanske hon kunde ha sett hur de magnifika hästarna betedde sig. Vilka hästar! Gåshud på de fyra sista hästarna var ett faktum!!!!

Träbnar Frida har satt igång efter bebisfödande paus och Santi och jag har gjort träningsdebut för året, gick väl så där, men med tanke på sadelproblem, min sadel fungerar mer som hals påhäng än ryggdon, så gick det bra. Träbar Frida tyckte Santi skulle börja göra sluta! Då slutade santi i stället och ville inte göra något alls. Älskade lilla hysteriska ponny!!!!

På återseende mina fina hjärtan!!!

Missa inte anmäla er till Kakan träning 18-21 januari!!!



RSS 2.0