Uppdatering från Holland

Prinsessan Santa mår bra, igår fick hon ledig dag och var ute och solade sig i sällskap med Mr Floppy, idag skulle träningen börja. Stackars dig Santa! Hihi!!!!
 
Missa inte att anmäla er till december träingen för Karin.

Fredag 13/12

18,45-19,30

19,30-20,15

20,15-21,00

21,00-21,45

 

Lördag 14/12

9,00-10,00

10,00-11,00 Bello

11,00-12,00 Celle

12,00-13,00 Frida O

13,00-14,00 Anja

 

15.00-20.00 Agneta Bertilsson

 

Söndag 15/12

9,00-10,00

10,00-11,00

11,00-12,00 Celle

12,00-13,00 Lotta

13,00-14,00

 

Nu ska jag ta långlunch och ha date med Sunnybunny och Stig-Sten!

 


Tillbaka i sverige

50 min innan utsatt tid (love Ryanair) så landade jag igår i ett kallt Sverige. Min underbara stålman var där med Steneman och hämtade upp mig! Vilken lyx att ha en man med körkort!
 
Ja som de flesta kanske anade panikbokade jag en flygbiljett till Holland cirka en timme efter att Santa lämnat gårdsplanen! Kändes kanon att komma dit och ta hand om henne de första dagarna, en glad häst gnäggmullrade när jag kom. *Lycka*
Lastbilsresan som pågått i cirka 15 timmar gick strålande och Santa var inte påverkad det minsta. (Har redan bokat samma personer som ska köra hem henne ) Santa har installerat sig bra och verkar nöjd med sin nya tillvaro.
 
I fredags kom jag sent till Holland, men som vanligt var det fullt drag i Karin och Hennys cafeteria/pub. Jeanette, Nick, Maikel, Angelina, Henny och familjen Koleshe var där. Vi drack körsbärsöl och åt pepparakor och friterade saker. Mysigt! Santa som inte varit ute, släpptes i ridhuset medan vi satt där, lyxigt med cafeteria med glasad fasad mot ridhuset. Hon gick runt där i några timmar och ägnade mest tid till att spegla sig, sådan häst sådan ryttare?! hihi!
 
Lördag bjöd på hingstshow/premiering! Vi hade en hingst med oss Capten! Jag var första knoppare och lilla Capten fick strålande resultat och har gick vidare till nästa steg för att bli godkänd.
Efter premiering red Karin och jag dressyr, jag sa till Santa att noga kolla in hur Cleo gick och att hon skulle göra lika dant! Vilket hon nästa gjorde... hihi! Min lilla häst gick så bra att hjärtat höll på att spricka av stolthet! Sent sent klockan tio på kvällen var jag och Karin klara, då var det bara att hoppa in i bilen och gå på 80års kalas, ja vi var de sista gästerna att dyka upp, men fint folk kommer alltid sent?! Var mysigt att träffa "familjen" känns lite som egen släkt nu, har varit med och firat de flesta av deras födelsedagar och alla är så gulliga. Särskilt pantertanterna Shedda och Rit, som är 79 respektive83 bast men piggare än oss alla.
 
Söndag var det dressyr och shopping. Sedan hopptävling för Maikel med sina ponnysar.
Måndag var det dressyr, filma fölisar, fika och sedan i ilfart mot flyget.. jag var sist på först av om man säger så..
 
Vill tacka Karin och Henny för en kanonfin helg! Ses snart igen!!!
 
Santa i sin nya box
 
Gottegrisen
Fleshi i snygg bombarjacka
Capten och Henny
 
 

skrivkramp

oj hänt så mycket, och inte hunnit skriva.. backar livet några veckor så tar vi vid där :)
 
Tack alla fina ekipage som var med och tränade för Karin i november! Alla red strålande och trots att Karin spenderade 4 timmar i ösregn för att undervisa så svek aldrig humöret! Karin är en kämpe! Lerig och rälig var hon när hon kom hem men det gick bra ändå!
 
Själv fick jag och Santi utöva dressyr på enbart grimskaft, jag var väldigt skeptisk (observera mer rädd) att släppa kontrollen så, men grejen var att det blev nästan enklare att rida så och att inte ha några tyglar! Santi och Sunny var båda två på strålande humör och jag är nöjd med mina tjejor!!!
Andra Fina ekipage under helgen var
Celle och Mr P
Bello och Cammie
Fiffi och Fia
Jennie och Heart Wish
Anja och Mr Snygg
Lill_frida och Calle
Ida och Mighty
Den något äldre tanten och Arianne
Samt goa gänget hemma hos Agneta!
 
Nästa träning är 13-16 december!!!
 
 
Sista träningen för tränar Frida var förra torsdagen, jag och Santi avslutade säsongen bra och jag var så nöjd med min fina häst! Som present för att Santa varit så duktig fick hon ett Rambo rug! Bara det bästa för de bästa!!!
 

Ja och sen till det jobbiga.. eller jobbigt men det känns lite tomt..
Igår åkte Santa på lastbil ner till Holland!! Hon ska spendera tiden medan jag är konvalescent hemma hos Karin. Hon gick på i Växjö klockan 10,00 torsdag morgon och kl 01,00 fick jag sms av Karin att snäckan var urlastad och mådde finfint!!
BSS Peter och Lennard som körde henne får ALLA rekommendationer de någonsin behöver! Proffsigt rent snyggt och inget krabb! Det är så det ska gå till när man skickar sin dyrgrip 100 mil bort! Fick uppdateringar var tredje timma på sms, kan ha berott på att jag mutat dom med pepparkakor! hihi!
 
 
Ja har lite lätt separationsångest från min häst om man säger så... så om mindre än tre timmar går mitt flyg till Holland.. uuups... jaja! Tack mor-tuta att du hänger med i alla svängar!!!
 
en sak till!!!!! Idag har stålmannen tagit KÖRKORT! jabbadabba dooo!!! Håll i dig princess!!!!
 
Bara för att reta er som inte ska till Holland.. så gäller hingstshow på lördag och Grand Prix med Kairn och Cleo på söndag!!!
 
Puss till er alla!!!!!
Fick bild på santa från i morse!!!
 

Tagga träningen börjar idag!

Om några timmar anländer Queen Karin med flyget från Holland! Ska bli så kul! Har saknat min charmerande tränare!!! Inte ens varit och hälsat på henne sen sist hon var här! Illa!
 
Ekipagen har börjat förbereda sig inför träningen och har fått goda uppdateringar från de!
Santi skötte sig på träningen i onsdags och igår blev det skritt på långa tyglar i mörker med Fiffi och Fia som sällis!!!
 
Har börjat rensa i mina 34 skåp med stallsaker, så har lite saker att sälja om någon vill ha...
halstäcken i svart stl 125-135
dressyrgjord med resor i båda sidor , brun, stl 65
vanlig gjord i svart, stl 110
grönt ländtäcke i ull med guldkant..
Mörk grå-blå helskodda ridbyxor i stl 164! Ja jag har inte använt dom! Men trodde i provhytten att jag var världens minsta människa. Visst jag kan dra på de men sen kan jag inte röra mig! Ser ut som en stoppad korv! Har pyntat de med ett strassband! Love it!!!
Suddig bild på santi från träningen i onsdags!!!
 
 

Träningstider för dressyrdrottningen Karin!

Fredag 8/11 Risinge

18,45-19,30 Celle

19,30-20,00 Frida J

20,00-20,30 Bemme

20,30-21,15 Bello

21,15-22,00 Jade

 

10,00 -14,00 Agneta Bertilsson

  

Lördag 9/11  Risinge

15,00 Jennie

16,00 Anja  

17,00 Bemme

18,00 Bello

19,00 Jade

 

Söndag 10/11 Risinge

9,15 Bemme

10,15 Celle

11,15 Ida

12,15 Lotta

 

Måndag 11/11 Risinge

 8,00 Bemme

9,00  Lill-Frida

 

 

Nightriders

i dubbel bemärkning!
Igår var det mörkt regnigt kallt och äckligt när jag kom till stallet. En känsla av att älska att ha häst var mycket frånvarande. Men visste att mor-tuta skulle infinna sig och göra marktjänsten så det var bara att sadla upp och påbörja kvällens ridning!
Först ut var Santi-love. Vi hade sällis i ridhuset av Fia och vackra kung Artur. ung Artur som är grön under sadeln  gjorde sin första galopptur under ryttare! Piloten var mycket nöjd. :) De två andra ekipagen avlägsnade sig långt innan jag och Santi var klar, men efter skrittat länge, dels pga av rädsla för ridtäcket och lite andra funderingar hon hade på dagen och så, var Santi med på noterna och jobba förvånansvärt bra. Mor-tuta och Sten kom och slängde ett öga och de var mycket nöjda med henne. Även jag var förvånad över hennes framsteg under sadeln. Ikväll väntas träning för Frida och det ska bli skönt att få lite mer hjälp. Veckans läxa, att göra slutor har jag ej gjort. Kändes som att jag inte riktigt fick kläm på det på förra träningen och ville inte experimentera själv.
Sedan var det dags för Sunni-bunni att ta på sig springa snabbt skorna och jobba lite. Sunni var mycket fin och stack inte med mig en enda gång. Haderajjan!!! Klockan var döö mycket så föga förvånad när Bello knackade på ridhus dörren och skulle trimma Cammi. Så två små flickor på sina fina hästar samred och hade sällis genom den mörka skogen tillbaka. Sen var det bara att putsa träns sadel och förbereda inför träningen idag!
 
Fick en fin bild på nightriders från förra clubb LL. Att vi ser så piffiga ut när vi inte befinner oss i termobyxor och reflexväst.
Bello var lite depp igår men jag hoppas hon mår bättre idag!!!!
 
 
 

Man har ju krav på sig...

av Fiffi-Fia att uppdatera bloggen minst en gång om dagen, eller två eller tre. Tyvärr så har jag inte så intressant liv att det finns så mycket att uppdatera om. Men får skriva om lite allt möjligt.
 
Igår var Bo-Ko och dressyrtränade ekipage från hela Småland på vår super anläggning. Vi i Risinge hade Ellen-propellern och Celle-boll som ryttarinnor, båda gjorde ett utmärkt jobb och fick applåder av Bo! Själv han jag se Ellen-Propellerns avskrittning... samt Agnetas jobb! Agneta var så duktig och Tim har verkligen blivit fin. Träningarna höll på läääänge men den tappra person jag är sadlade jag upp  kvart i åtta och var färdig riden kvart i nio. När jag äntligen hade tagit mig igenom den mörka skogen på egen hand såg jag att sista ekipaget för Bo lämnat lamporna på gaveln tänd. Så det var bara att vända om be gudarna att ingen varulv skulle äta upp mig och Sunni och gå ner och släcka. Jag surade i typ 2 minuter. Väl uppe på gårdsplanen var det ensamt som mor-tuta som var "barn-vakt" kom utkörandes med min lille Sten.
 
Väl hem var jag psykolog i några timmar. Inte lätt när folk är ledsna... särskilt inte när det är två stycken olika. Men jag tror ja var ganska bra på att säga kloka saker! Hahaha!
 
På fredag kommer Kakan! och på lördag stålmannen! Disco dans! jippi!
 
 
 
 
 
 

Grattis Karin!

God Måndag!!!!
Ingen bitter bitning från min sida idag!
 
Först vill jag gratulera tränar Kakan för förrahelgens seger i Grand Prix med vackra Cleopatra! Blev stor uppståndelse! Tidningar och TV har intervjuat Karin. Så kul. Ryser av stolthet!
Men inte nog med det, i lördags satte hon personligt rekord i Grand Prix, på över 67 % så knep hon andra platsen. Om man säger som så att Hans-Peter var etta (Os ryttare, Edwards Gaals kompanjon) så kan ni förstå att motståndet var tufft. Tre helger i rad över 65 % nu, well done Kakis! På fredag ska vi hänga!!!
 
Jag har varit osocial i en vecka! Så skönt. Nu börjar min sociala vecka! I lördags var det lätt middag med fridorna på Sangria och sedan Latte på condecco, sedan häng hos min syster.
 
Igår började tävlingslydnanden med sten, han var fin och mycket väldresserad. Vet inte hur det kan vara så.. men kul är det :)
 

RSS 2.0