Göteborg horseshow 2014 BRING IT!

Imorgon bär det av mot den västkusterliga fabulösa tillställning. Jag och Bells är taggad till max!!!
Ikväll kommer Kubba-Bubba! Stålmannens bror! Han tar alltid med världens godaste frallor så jag ska kränga alla! Nahajs!!!
 
Igår var jag på grupprehab! Det var jag och ca 8 14 åringar. Jag kände mig jättelång, som en stör! Sjukgymnasten var jättetuff och jag kände en vag svettning! Ogillar! Sen bad jag om att få börja rida min lilla häst, så nu ska vi ha  styrketest om en vecka! Ja ska träna satan inför det!!! Han sa att han bestämde! Ja det är väl därför ja inte rört en häst snart på 100 dagar! Följer proffsen rekommendationer!
 
Santa har det gott i det vårliga Holland! Hon hade fått en ny bling grimma av Jeanette! Jag pep av förtjusning när jag fick se detta!
Mer bling å folket!
 
 
 
VÅR
BLING IT MAGISTERN
HAJATACK!

Sorry Sorry

Tack till helgens fina ekipage! Ni är glittrande pärlor och alla är så duktiga!!!
Mer dressyr till folket!!! Nästa Karin träning är 28-31 mars! välkommen med din intresseanmälan! (tiderna är typ slut så hör av er snarast....
 
Fjantisarna Sunny och Calle hade i måndags haft hag-dans (sunshine vet mycket väl att det är ouppskattat) men båda två hade lyckats ta av sig varsin höger framsko. GrattIs!!! Applåder! Dumma er!!! Som tur väl finns det duktiga skopåsättare i stallet!!!!
 
Igår efter ett besök i Ronneby och sedan hastigt stopp på Börjes, var det date med Bells, med planering inför helgen, då GBG horseshow går av stapel! Vi tar sällis upp dit med Lill-Frida och Sara sen är det dressyren kl 17,00 som står främst på schemat. Jag är så pirrig att jag vill hoppa upp och ner!! Samtidigt går Holländska mästerskapen och Karin rider Cleopatra!Det går att följa på Clipmyhorse. Ska uppdatera med exakt starttid. Förhoppningsvis tar hon sig vidare till Küren på söndag så jag hinner se lite grann. Annars väntar nästa Grand Prix med mig som cleo-fjäskare 22 mars.
 
PÖSS
 
 

Thank goud it´s friday

Idag hälsar vi Queen of dressage välkommen till Sverige, är en arbetsdag kvar tills hon landar i sweden, sen blir det en snabb wurre på maxi och sen börjar träningarna! Inte alls avis på de som får rida! Ska själv få gå på lite underbar rehab idag.. Var på grupp rehab i tisdags, konstaterade att dressyrryttare ej gillar att arbeta i grupp! Vill ej närvara vid fler sådana tillfällen!
 
Igår fick jag utlopp för min städmani! Stålmannen hade köpt en ny mopp och en damvippa till mig! Det blev städning överallt och imorse luktade huset rent, det är en fröjd! Mortuta var och lånade lite stolar till nya huset på Öland. Hon ska vara målare idag och fixa och trixa lite i stugan!
Nya huset och daddy-cool!!!
 
Min häst är väldigt snäll och har en ny BFF, katten Orchi (vet inte hur det stavas) Har ingen lägesrapport hur hon arbetat på det bettlösa tränset men får nog en utförlig rapport idag! Har börjat lära mig lite nu vad det är Karin vill att hästen ska arbeta. Är trögfattade, ja vet, men nu har jag börjat fatta var och hur de ska böja sig i kroppen och varför vissa övningar används för att få hästen att göra detta!
 
 
Här ligger BFF och vilar på Santas fot!
Gröna gröna Holland!
 
Dessa stövlarna skall bli mina när jag är frisk! Lill_frida ska ha samma! Vi tänkte köra på bruna DeNiro stövlar, men jag tror jag vill ha lack stövlar nu i stället!
denna magnifika hatt sa jag köpa till min glitterkompis Mini-Roffe nästa gång jag är i Holland :)
 
PUSS

En helg med allt

Just hemkommen från ett soligt Holland. Börjar med att kolla equipe för att se hur helgens starter gick för mina nära och kära. Lycka när jag ser att mini-Roffe och Super-Fia presterat topplacering i Nybro! *Lycka*
 
Har haft en fabulös helg i dressyrens tecken.
Fredagen började med en lång (ovanligt lång) flygresa från ett soligt Växjö till ett regnigt Tyskland. Kakan hämtade mig med den flygande grodan och vi körde vidare mot Holland. Väl framme kastade jag mig ur bilen och in till min häst! Hon mullrade av glädje och hon var så fin! Sen var det fest i cafeterian. Alla var där! Henny, Angelina och hennes kille, Mailkel, Jeanette, Toon, Nick, Yvonne, Ap, Anna och hennes kille. Topjes (plockmat) och diverse likörer flödade, jag höll mig till min favorit jordgubbslikör. Jag var en av de mindre runda under fötterna!
 
Lördagsstarten var lite seg.. undrar varför :) Sedan red Karin vackra Santa och först kunde jag inte förstå att det var hon, det var lixom ett nytt rörelsemönster i hästen! Otroligt fin! Så glad. Hon var så smal, snygg och vältränad, blank i håret och fina ben. Lugn på stall och fridfull i hagen. Så som det ska vara.
lördagen fortsatte i dressyrens anda och jag fick se många fina hästar. Stoni-maloni var hemma för några veckors träning, han gör nu alla GP rörelse så det var kul att se!!! Fick även se Karins två nya hästar, en 13 åring och den nya svarta Demi. Fick se Frankieboy som utvecklats så väl och även Schoofi, Karins gullebebis. Han är inte så bebis längre, jag frågade Karin om Schoofi inte växt, hon sa näää tog fram måttstocken, 176 cm var han i manken nu, så ja han hade växt :)
Lördagen avslutades med två timmars körning till andra sidan Holland och Grand Prix start för Karin och Cleo. Karin red för vinst! Storslagen början, men tyvärr misstag i slutet! Men vi var alla nöjda och Karin kunde ta lärdom av dagens start!
 
Söndag var det dressyr, sen köp-söndag i Zupthen så vi åkte dit, men den var stängd, så vi satt på ett bryggeri sedan dressyrtävling för en av Karins elever, som vann bägge klasserna, sen hem och mer ridning! Ja avslutade kvällen med att snarka i soffan! Henny trodde att TVen skulle ramla från väggen! hahahaha!
 
Igår fick Santa pröva att gå på ett helt bettlöst träns, hon visar verkligen hat mot bett så hon kommer ej att gå på det mer. Hackamor går hon super på, och hon fick pröva Sir Nigels (Jeanetts häst) bettlösa tränas. Hon var mycket nöjd att gå i detta, Karin kände glädje för i Holland får man from 14 april 2014 starta alla klasser upp till z på bettlöst! Så nu taggar vi inför detta! Jag har lovat vita ridbrallor med glitter till första starten. Får hon upp henne i St Georg så får hon ett par bruna DeNiro stövlar!
 
Hihi!!!
 
Schoofi
Santi
 
Cleo
Schoofi
Team Blondies!
 
Puss och hej

flingorna dinglar ner

Ska det bli vår eller ska det bli vinter? Kan vädret bestämma sig? Vädret velar mer än någon människa jag känner!
Imorgon drar jag äntligen till Santa! Ska bli så kul, ska hinna svänga förbi granngården och köpa hennes favorit godisar! Samtidigt som jag åker till Holland drar den något äldre tanten på solsemester. Vi hade ett battel om vem som skulle ha det bäst! Jag tyckte jag, hon tyckte hon. Men jag har rätt!
Helgen kommer bjuda på Grand Prix på lördag kväll och en tripp till Amsterdam på mässa alternativt en resa till Zupten. Tror jag det hette.
 
Igår dekorerade jag mina naglar! själv! Tipex och tusch! ser mycket elegant ut! om man ser de på långt håll!
 
Skål!

Good morning ,smile

Alltid lika förtjusane att få ett morgon sms att Bells! Tror hon har en mycket givande dag på sitt arbete idag!
Själv har jag dunder träningsvärk i stjärtmuskelaturen! Var på rehab igår och fick lära mig nya övningar.. just då kändes det som jag fått lite av mini-roffes Power (gamla hulken) så jag körde på för kung och fosterland. Idag går jag med mycket mycket små steg framåt! AAAJ! Ska om en timma in i tuben och få manetröntgen! Sedan date med ortopeden och sen date med rehab...
 
Mini-Roffe och Speed-Fia bjöd på en uppvisning i måndags då det hoppade vackert och lätt som en fjäder på hoppträningen. Olli och Jinni gjorde succé och Jinni var så nöjd att hoppa högt med sin matte på ryggen! Öronen spikrakt framåt och tog hinderna som om det var en OS-final! Jag och Bells applåderade efter varje felfri runda, Mareley och Timis skämdes så de nästan gömde sig bakom läktaren!  
 
Puss och kram!
 

Bo och Mats på samma dag...

sitter och väntar på att Fiffi ska svara på mitt sms om vilken tid hon hopptränar för Mats ikväll! Jag och Bells ska nämligen ha kvällsfika på läktaren och titta på hoppning. Uh så trefligt.
Vi kör dubbelträning på the best stall ever idag, först dressyrträning för landslagstränare Bo och sedan elithoppning för Team Risinge. Ja ser mycket fram emot detta! Mysigast är läktarmötena som blir!
 
Något chockad blev jag i fredags när jag fick en film av Maikel Bieber, Karins plusbarn, eller vad man nu kallar det för, när Karin elegant och lätt hoppar min ädla dressyrhäst. Lyckan blev inte långvarig då Karin tog en bild på sin nya HV Polo jacka, och hade INTE köpt någon till mig. Grät en skvätt. Den var brun. snyfft.
Dock reparerad jag mig ganska fort när jag om på en plan hur en skulle bli min iaf!
 
Lördag hade jag utsläpp, det är bland det bästa jag vet, bara jag stigit upp! Sten och Svante var med och lekte för fulla muggar, ända tills de försvann och hade gått på egen promenad i byn. Som tur väl kom Bells precis körande då och plockade upp de två rymmarna och körde tillbaka dom till stallet! Sen var hon jag sten cammie och sunny på långpromenad i skogen. Stålmannen sov fortfarande när jag om hem från stallet! På kvällen var det kalas, Mor-tuta fyllde år. Champangen flödade!
 
Igår var en ensam dag i stallet, hann se Lisa susa förbi, men sen inte en kotte. Jag och Sunshine hade lin-gymnastik och jäkla vad hon rörde sig. Ganska imponerande för en 22 årig gammal dam. Nu sa jag satsa på svårslagen dressyr i vår, eller så fort jag får börja rida!!!
Kvällen aslutades med världens längsta skogspromenad med Lill-Frida, sten och eos på hovshaga. Vi gick aslångt, så jag och sten däckade klockan åtta i forsterställning i soffan!
 
Bara 5 dagar tills jag får träffa Santi Love!!!
Ny frippa på Sunni
Min nya jacka
Hopphästen Santa!
 

Min älskade Lilla Lisa

På tågresan hem igår kväll ringde lilla tant Lisa och det var så kul att bara sitta och slö snacka om ingenting. Lilla tant Lisa var överlycklig för hon hade varit på Hööks, som har halva rea priset, och handlat så mycket saker för inga pengar alls, det var nya stövlar *2, tömkörningsgjordar, etc etc. Tant Lisa var mycket nöjd med sina inköp! Hon meddelade också att det blir start på söndag med Hampe-Kalle! Debut i LA:1! Det kommer gå med bravur! Mamma Monica hade filmat Lisa på träning igår och då hade Lisa sett hur fin Hampe var och genast anmält sig till tävling! Jag ska hålla alla tummar och tår och jag tror det blir brakvinst! Sa att det var dags för henne att ge tillbaka min häst till mig nu, men igår var det nog inte så aktuellt, ibland är det :) Micha går också bra, och vi ser fram emot att se henne på tävlingsbanorna framöver.
 
Börjar dra ihop sig nu för många av Team Risinges ekipage att ut och fightas på tävlingsbanorna, om jag inte minns fel så är det nästa helg 15-16 det dundrar till. Hoppas på succé för samtliga!
 
puss

På tåget..

Mot möbelmässan i Stockholm! Har min eminenta kollega Axel med mig. Ska bli väldigt spännande att se vad för nyheter som visas upp i år!!!
 
stackars Santi har varit hos holländsk tandis! Han undrade om hon någonsin varit hos tandis... Senast var i september... Vad gör man nu, tycker inte att det är ok att man haft veterinär som sägs vara tandkunnig, sedan när en annan veterinär samt tandläkare säger att munnen ser ut som kaos.. Har bett om att få journal från den holländska veterinären och tandläkaren samt bilder för att kunna konfrontera den som gjorde henne i september. Känner mig ledsen för Santis skull 😩 
 
nog med bitterhetsflöde.. 
 
Santis har fått en ny kompis, kakans hund fleshi. Med matchande täcken dricker de kaffe, äter småbröd och snackar Dressyr!!!
 
 
 
Tydligen varmt i Holland och Kakan bär en läcker röd/rosa foppa toffla!
 

Karin träning 21-23 feb

Preliminära träningstider.

Välkommen med din anmälan :)

 

Fredag 21/2

18,30-19,30 AK

Risinge

20,00-21,00 Molle-Malin

21,00-22,00 Jade

 

Lördag 22/2

Risinge Ridhus bokat från 12,15

 

12,30-13,30 Runosson

13,30-14,30 Alvin

 

15,00-19,00 S Å

 

Söndag 23/2

Risinge:

8,30-9,30

9,30-10,30 Olivia

10,30-11,30 Frida J

11,30 PAUS

12,00-13,00 Ia

13,00-14,00 Anna

14,00-15,00 Alice

 

15,30-16,30 AK

17,30-21,15 Bergunda

 

 

Anmälan är bindande.

Ridtid 45-60min

Kostnad 500kr + ridhusavgift (25kr / 100kr)

Då man ej kan närvara vid sin lektion, gäller full betalning 500kr + ridhusavgift, eller reserv ekipage.

Vid sjukintyg av häst eller ryttare efter sista anmälningsdagen gäller 50% av lektionspris + ridhusavgift. Innan sista anmälningsdagen stryks ekipaget.

Välkomna!!! :)

 
 
 

Karin tider kommer ut idag

Ikväll kommer samtliga Karin tiders att släppas för bokning. Jag ser verkligen fram emot nästa träning. Tyvärr kan jag själv inte vara med, men en fröjd att kolla på alla vackra ekipage!!! Har fått fin fina filmer på Santi i helgen.
Karin tränar henne med nöje och det är den bästa hästen hon någonsin suttit på! :) Eller hur Karin!!!
 
 
 
 

RSS 2.0