Sangria i glasen!

En perfekt söndag avslutades med iskall sangria och en Karin vid spisen! Karin och Henny var på genomresa i Sverige och svängde förbi mig och Stålis innan de i morse fortsatte mot Skåneland och sedan Holland. Karin lämnade mina efterlängtade lampor och en underbar kudde hon köpt till mig i Tyskland!
 Stålis var inte lika nöjd över de nya lamporna, men vad vet han!!! Vem är det som ä inredningsarkitekt i vår familj! Jag älskar dom!!!! Funderar på att ha ett rum enbart med häst inspirerande saker! Love it!
Kudde, FAB!
Karin parin min lilla fis tant!
Stålis och Henny har mans-yoga!!!!!
Igår förmiddag begav jag och sten oss till Lammhult för att avnjuta lokal hopptävling! Största delen ur Risingens OS-lag i hoppning var på plats! Och vilken succé! Det var nollor överallt, alltså det är positivt menat inom hoppning. En dubbelnolla är inget dåligt att va, det kan det va i vanliga livet men inte inom hoppning.
Alla ekipage nollade ( :) ) 90 cm! Wuuup Wuuup och något enstaka pet för samtliga ekipage i en metraren! Men det var hinder nummer ett som i en meter var elakt placerat!!!
Jag var så stolt och då och då blev jag tårögd men det behöver man inte säga högt!!!
 
Carla-licious
Cammie-licious och Bellz!
Finni-licious och Olli
Kavat-ilicious med Molle
Nollade gjorde även Fia-licious och Sara med sin.
 
Jag och Sten var hästskötare åt Cammie!!! Det gick fint
På väg mot start!
På dressyrfronten var Alice-brallis och Pytte i Värnamo och de tog åter hem segern i LA:P1. På samma plats fanns Ellen-propellen och Hermelin och på nästan 70 % tog de 1:a platsen i LA:1 och andra placering i LA:P1.
 
Pytte-licious!!!
 
 
DUUUUUUKTIGA ALLA ÄR!!!!!
 
 
 
 
 
 

 


Happy friday

Åh vart tog denna veckan vägen? Det kan man undra! En sportig vecka kan jag sammanfatta det som, med en blixtvisit i huvudstaden.
Nästa gång jag åker till vår vackra huvudstad så ska jag stanna och besöka Babilona som jobbar hos Tinne. Babbi är min fiiina fiiina kompis! Som är jätteduktig på dressyr! Hon har haft Solos Carex som sin läromästare och nu har hon en häst för I 2. Duktiga du!!!
 
Till helgen väntas hopptävling för många av Risinges stjärnryttare i Lamhult! Jag och Lill-Frida ska dit och agera hejarklack! Sen ska vi ta ett besök på Svenssons möbler, för vi älskar den butiken! Myspys!
På söndag får jag sedan gediget besök, Kakan och Henny är på besök i Sverige och på vägen hem stannar de en sväng hos mig. Jag har redan bäddat kungligt! På onsdag flyger Karin sedan hit igen, Globetrotter!
 
Idag ska jag och frisören ses och vi ska bada Sunshine! Sunshine är finast när hon är vit och ren!
 
Jag och Bells var med och sprang vinruset i onsdags. Jag skulle bara gå runt och Bells skulle bli mina ben! Men tyvärr väckte tävlingslusten i mig så jag och Bello dundrade igenom banan på 21,30! Jag har inte ont i knäet, bara resten av kroppen! hahahah!
 
 

fått en ny tavla :) Love it!
 
På promenad, liten och stor
springisarna!
 

Träningstider för Karin på risinge :)

Välkomna till dressyrträningarna på Risinge :)
 
Fredag 30 maj
 

15,00-16,00

Lill-Frida

Risinge

16,00-17,00

Malin

Risinge

17,00-18,00

Fia-Frida

Risinge

paus

 

Risinge

18,15-19,15

Anna

Risinge

19,15-20,15

Alice

Risinge

20,15-21,15

Jade

Risinge

 

Lördag 31 maj

8,45-9,45

Annie

Risinge

9,45-10,45

Anna

Risinge

10,45-11,45

Alice

Risinge

11,45-12,45

Anna-Karin

Risinge

 

 

 

 
Pris 500kr + ridhusavgift 25kr / 100kr allt betalas på plats.
 
Anmälan är bindande.
Puss och kram!
 

Åh väntar ni på träningstiderna för Karin?

De kommer snart!! Älskar att det är sådant sug på lektionerna!!! Kakan is the best!!!!
 
Snart väntas date a la stallkompisar!!!! wuupwuup
 
Idag har Sunny och Calle fått en ny storlek på deras hage! Båda två blev så glada att de joggade runt med näsan i backen och åt det lilla lilla gräset som fanns! Fia och Jinni var extremt exalterade att de närmat sig dem med några meter, och stod och ropade hej! Älskade hästar!  
De fyra kompisarna!!
Bellan bus var på hoppträning igår och instagrammade en bild där det såg ut som att hon och Rally-Räkan hoppat hus!!!! Enligt rapport från Bello själv så hade de ej gett sig på de höjderna än, men snart så. Bellan bus har även fått köp mani på hästar! Hennes senaste tillskott, eller fadderbarn som hon väljer att kalla det är Blomman (jag har döpt henne!!) ett sto, stam kommer jag inte ihåg nu. Men här är hon den fina lilla Blomman!
 
Ser ut som en mini version av Santa-pluring
Bello har ju förutom Rally-räkan även Vince-the-Prince, eller Valle-valack som Bellos man Hästpojken kallar honom.
 

 
Igår var jag på grupprehab! Så fort jag kommer in på det stället får jag akut gäspningsanfall. Gäspar ungefär i 15minuter, varje gång. Helt sjukt. Träningen gick bra, men gud vad jag längtar tills detta är över!!!!
 
Puss och kram!
 
 

Finaste bebisen

skulle blivit mellan Sunny och Conny! Tänk er en högbent skäck med sunnys söta huvud! Vill ha!!! Jag och Olli försökte klura ut hur det skulle kunna bli möjligt. Men eftersom Conny saknar kulor och sunny passerat 22, så är nog möjligheterna minimala. Men drömma får man!!!!
 
Idag väcktes jag av den fenomenalt bra nyheten att Ryan börjar flyga igen från Växjö! Lycka! Jag blev så glad att glädjetårar rann ner för mina kinder (kan vara för att jag är smått överarbetad och blev väckt mitt i natten för att stålmannen hittade en fästing på sten) Men vad bra! Nu vill jag inte ha hem Santis längre för nu finns hon inom
räckhåll. Alla undrar om jag inte saknar min häst, jag saknar henne så mycket varje dag, men jag har aldrig känt mig så onervös någon gång som jag gör nu, sedan jag blev ägare till henne. Man oroar sig varje dag när hon är hemma, om hon gör gymnastikhopp i hagen, har lagom med kläder på sig, om hon har ätit om det ena om det andra. Ja ni vet. Nu kan jag bara tänka att det är Karins bekymmer :) hahaha! Men visst räknar ner dagarna tills hon är hemma. Då ska jag ha ett mobilt kontor som jag kan rulla ut i hagen när hon är där så att jag alltid kan ha koll på henne!!!
 
Imorgon är det stallmys på restaurang! Ska bli trevligt!!!! På torsdag är det Bo Jenå träning på Risinge!!!
 
Det här är Herr Kavata, den ädla springaren mot Super-Molle. De ingår i Team Risingens OS-lag och i dressyrelitens lag. Kavat har typ världens ballaste pannband på sig!!!!
Go Go RYAN!!!!
 
Sunny hade lite morgonrullning, när jag släppte ut henne. Otrolig smidig är hon! Rullade från sida till sida i snabb hastighet!
Morogntröttis nummer 1, Calle
Morogntröttis 2, Rita!
 
PUSS PUSS
 
 

Måndags godis för öronen

Skön mixtape från älskade stålmannen, väl värd att lyssna på om man vill drömma bort sig denna grårandiga måndag...
 
Luka Swier - May Promo Mix
 
Love it!

Succé för Mina kära ryttarkollegor

Vilken underbar helg och vilka fantastiska resultat Team Risinge med omnejd denna helg stod för!!
En del av dressyreliten, dvs jag, Bells och Stino, startade tidigt i lördagsmorse med att polera Rally-Räkan till fabulös dressyrhäst. Flickor häst och hund packades sedan in i bil och släp och begav sig mot Lammhults lokala dressyrtävling, på plats hann vi precis parkera bilen då jag såg vår eminenta ryttarkollegor Ida på Kung-Tell ha problem med manen! Två minuter innan start!
Ida hade ridit runt så fort så fort på framridningen att flätorna hade rullat upp sig i vinddraget! Jag gjorde en insats och 15 sekunder innan Ida red in på banan satt knopparna på plats! Ida red för kung och fosterland och tog hem andra placeringen! Jubel och lycka! Strax efteråt var det Bello och Cammies tur I samma klass! Med bravur styrde Bello runt Cammie! Strax efteråt var det dags för LA och Ida och Tell gjorde dunder succé och knep även här andra placering! Första klassen tog Alice och Kenzo andra placering så var en bra lördag för oss alla!
Grattis!
 
Finaste Cammie-love 
Ida och Kung-Tell med knopparna på plats. 
 
Idag medan jag, den något äldre tanten och Bello satt i bion och följde dressyr SM så var våra kollegor ute och fightades på dressyr och hoppbanorna! 
 
Succén stod vårt stjärnskott Alice med Pytte för!!!! På dryga 63% knep de den blågula rosetten i LA P:1!!!och andra placeringen i samma klass tog Ellen med Hermelin! VÅGEN! 
Alice brallis var nöjd med sin fina ponny, Pytte själv sa att han var super nöjd med dagens prestation och kände sig full av ponnypower!
The winners!
 
på tävling i Älmhult fanns ekipage från  Team Risinges kommande OS-lag i hoppning!
Elin med Carla, Olli med Finnen och Molle med Kavat! Samtliga gjorde dunder resultat!
Den söta lilla grå och Elin!
 
här kommer även en hälsning från prinsessan i Holland som fått vara inne några dagar då det öser ner och Holland snart inte går att hitta utan cyklop!
 Tränar kakan skämmer bort min vackra häst, och fick pälsvård innan kakan tog söndag!
Kamma kamma liiiiiiiiiten häst!
 
Bra jobbat alla ryttarkollegor!Nu tar vi söndag! Kram

mys i ridhuset med mini-roffe

Efter cirka ett halvår så var jag och Mini-roffe och tränade ihop i ridhuset. Mini-Roffe tömmade Fia och jag red dressyr i skritt på miss Sunshine, använde kandar då den lilla busiga hästen tar alla chanser hon får att hitta på hyss. Just nu känner jag inte för att hamna utanför hästen, utan mening. Men allt gick lugnt och fridfullt. Fia såg fin ut på tömmen och hon har börjat göra skänkelvikning.
 
Stig-Sten och jag har varit på spårkurs nummer 2. Vi fick beröm! Massor av beröm. Mortuta var med och var förvånad över hur skärpt han var på träning. Jag var nöjd med min "lilla" hund. Han spårade fint för att vara rookie.
 
Just nu har SM i dressyr för seniorer börjat. Går att se på Horse 1. Jag och den något äldre tanten ska dit och titta live om vädret håller sig någorlunda på mattan.
 
Idag är det exakt 6 månader sedan jag fick fixade knäet. Kan väl säga att jag varit väldigt nöjd, men denna veckan har jag kört på hårt på rehab och skrittat (observera skrittat) 3 dagar i rad, detta har resulterat i att jag har så j*vla ont så imorse hade jag svårt att gå ner för trappan. Lite lätt ångest får jag hur jag ska kunna rida två hästar om några månader när jag knappt kan skritta en häst. Får rida varannan dag och gå varannan dag nu ett tag. Blä, så frustreande.
 
På lördag håller vi tummarna för Bello och Racer-räkan och Ida Qvarnström och Tell som startar dressyr i Lammhult.
 
PUSS
 
 
Granprix nästa

Santi-love på promenad
Stig-sten i action
Stig-Sten på skogsäventyr!
 
 
 

Nya mål!

Har bestämt mig för att bli elitgymnast! Eller bli bra i mitt knä. Så nu kör jag stenhårt tre gånger i veckan på gymmet. Denna veckan ska jag klara 80kg benpress på det söndriga benet, nästa vecka 90kg och veckan efter 100kg. Sen tycker jag att jag är frisk! Haderajjan!
 
Igår lekte jag att jag red Grand Prix på Sunshine. Jags skrittade och skrittade och skrittade och gjorde diverse konster. Min häst är väldigt duktig på att rygga!!!!
Det är så kul att rida igen! nu vill jag bara åka ner och rida på min andra donna. men vi får se när det blir av!
 
Idag ska jag till Bellos stall och titta på när hon och Rallyräkan hopptränar för Mats!
Bellan och rally-räkan rider tävlingsdressyr på lördag! Jag håller alla tummar och tår. Rally-Räkan är så fin just nu!!!
 
Dressyrträning för Karin är
fredag 30maj fr 15,00
lördag 31 maj, 8,00-13,00.
Glöm inte att anmäla er :)
 
Puss och kram skumbanan!
I love my pooooony!

Glad valborg och hoppas ni alla mår bra idag!!!

I onsdags var det valborgsmässoafton och då bjöd vi upp till fest! Grillen stod på högtryck och alkoholhaltiga drycker spred sig över hela Sverige! Underbart kul kväll! Vi spelade spel, "med andra ord" det var ett mycket roligt spel. Slutade nästan med krig mellan samtliga vänner, och par bråkade. Så kan det gå när tävlingsinstinkten kommer fram!
 
Igår var det Växjöloppet, jag och stålmannen slöt upp med syster-yster och hennes familj och lite andra kömpisar i strandbjörket och tittade på motionerande personer. Mini-roffes man var med och tävlade i 1 milsloppet. Han såg spänstig och snabb ut. Slutade på en angenäm 10 plats! Grattis!!!!
Jag och stålmannen följde mest Tidningslöpet, ett race för småbarn, där de skulle hoppa över tidningshögar samtidigt som de sprang. Så underhållande och barn flög åt alla möjliga håll!!!
Inspirerande av alla motionärer så har jag nu bestämt att vi ska börja med ett eget spring team. Än så länge är vi fyra stycken, alla som vill vara med och träna i mitt springteam är välkomna. Det är jag, syster-yster, Fritjoff och en het okänd vinna jag bjöd in.
 
Idag har tränar Kakan lovat att skicka en film på min häst, jag bad att få film med vita lindor och när hon sätter upp håret i en knut. För har hon knut kan alla tro att det är jag som rider! muhahahahaha!!!!!!
Älskade Kakan blev sparkad igår och jag fick en jätte äcklig bild så jag ville vomera. Axeln och handen hade fått stryk. Var oförsiktighet som orsakade detta. Därför har vi nu konstruerat en pansarglasbur på hjul till Karin som hon får stå i när hon undervisar så att hon inte blir sparkad mer. Dock behöver vi någon som puttar den runt runt i ridhuset under pågående lektioner. men det får vi bara ordna! hihihi!
 
PUSS!
Valborg
Häslning från min häst i Holland, Santa och hennes man Flappie
Vårt senaste tillskott i Risninge familjen! Boris!!!
Sunny i yvig frippa!
 
 

RSS 2.0