Thank you people!

Ännu än underbar träningshelg är nu slut. Karin är hemma i Holland och jag sitter och tar emot anmälningar inför nästa omgång! 27/11-1/12! Anmälningarna strömmar in:) tolkar det som ett gott tecken att alla är nöjda;) 
Santa-elithäst har med bravur klarat fyra dagars träning! Nu blir det några lugna dagar! Fina lilla häst! Så stolt över henne! 
Alla ekipage har ridit med bravur och elegans!!!! 
Sten har varit en duktig dressyr-Nisse och hållet koll på de flesta ekipagen!

I torsdags hände en läskig grej! Ska skriva om det imorgon!!

Jag har tre nya rosabandet deltagare! Inväntar dock bilder! Annie, Marly och Anna! Mortuta oxå för den delen! 

I lördags efter träningen hade jag och Sten matte-hund dag! Vi var och shoppade höstoutfit till Sten! Han blev skitsnygg! ! Sten har fått en ny reflexväst och tycker att han ser ut som en elitcyklist ! Ja det råder delade meningar om det, men så länge han använder den så är det okej;) 

Vill gratulera mina dressyrkollegor Lill-Frida (ff inget bättre namn) och Fia-Frida till kanondressyr rundor i Tingsryds lokala dressyrtävlingar. Grattis! 

Puss och hej! 

Snutt!

Karin och Jade 

Bellan och Cure <3
Cube me and Sten

Marley och hennes svarta springare


Santis <3

Sten i cykeldress

Svante och jag ser på dressyr 

Bakom kulisserna

Dags att Nanna !


Jump jump jump

Oh lalala! Igår var det bara att snöra på sig hoppstövlarna och ta hinderparken med storm. Det var jag på super-duper-high-jumping-Santa och Elin-pelin på Carla-big-jumping-queen! Coach var Ann-pann-banbyggar-carzy-jumper! Allt gick bra och jag fick bra tips! Till slut kände jag mig som en äkta hoppryttare och sket i vad allt med dressyr innebar och svängde runt den något chockerande hästen och anföll nästan hinderna!!!ann och Elin jublade!!!!
 Ann var så gullig och filmade, men eftersom jag rider såååå fort så har man svårt att se hur högt hindret egentligen är!!! Nu är jag också anmäld till en hoppkurs! Allt för att vinna på hopptävlingen!! Dock insåg jag att vi har ett problem. Santa och jag kommer runt banan utan problem, men vi väljer att riva varannat hinder för att det blir lite mer show då. Så Marley-love har lovat att bara jag och Santa tar oss i mål så får vi en rosett! high five!
 
 
 

Night rider!

Näääär man jobbar låånga dagar får man riiida sent. Men inte till den något äldre hästen bekymmer. Jag, Sunni och Sten utövade nattdressyr. Sten sprang och gjorde mer konster än Sunshine. Sunshine tyckte att han var skum och undrade om alla hästar verkligen var hemma hos honom. Sten tyckte att Sunshine var lat och sprang för sakta. Jag var nöjd med dom båda. När jag kom hem hade Stålmannen lagat mat och det var tur för jag var så hungrig att jag höll på att svimma. När man börjar se suddigt då har man ätit för lite, eller fått damm i ögonen (sten sprang ju väldigt fort) Gott var det!
 
 
Karin var på g igår och red samtidigt som mig fast 100 mil bort. Längtar tills jag ska åka dit igen!
Här en bild på hennes 5 åring "Goofy" han mäter nu 177 cm. Han är världens snällaste häst.
 
 
Min rosa pannbandet kampanj fortsätter!!! Nu är vi tre som har! Jag, Mortuta och Carro!!! Köp ett och skicka en bild till mig så lägger jag upp er här!!!
 
Igår var en tidigt morgon i stallet, passar Brillen till Hanna som är p äventyr i Stockholm. Så städade och gjorde matlådor till våra barn tidigt imorse så att jag bara behöver rida ikväll. Ikväll står hoppning på schemat! Gah! :S
 
Jag och Brill på promenad!
Santa i hagen
Sunni i hagen!
 
Puss o hej!

Grattis Bellan!

Idag fyller världens bästa kompis år! Grattis Grattis Grattis! På lördag kväll ska vi fira detta! Massor med champagne och presenter!
 
Cube och Bellan!!!!!
 
Det har varit en lång period inne i ridhuset nu. Älgjakten pågår fortfarande? Någon som vet?
I lördags var det verkligen gruppdressyr. Jag, Lill-Frida, Marley, grannen, Fia-Frida och Hanna var samtidigt i ridhus denna lördag förmiddag. Hästarna skötte sig utmärkt och det var verkligen kul att träna tillsammans. Hoppas det blir så snart igen! På torsdag landar tränar Karin och träningarna drar igång på fredag. Först ut är Lill-Frida, jag har lovat Lill-Frida att komma på ett annat smeknamn, men det är så svårt. Lill-Frida kommer alltid vara Lill-Frida för mig! Lill-Frida (fniss) ska rida prinsessan Santa idag. Santa kändes något stel i nacken igår, inte jätte stel men lite grann. Jag masserade allt jag kunde och hoppas att det släppte en del.
 
 
På Hööks finns nu detta FAB pannbandet! Uppmanar alla att köpa någon av deras rosa bandet produkter. Det fanns rosa grimmor, pannband och ridhandskar!!!!! Jag tror jag ska köpa grimmorna också, och handskarna. Fniss!
PUSS

AAAAAJ!

Igår åkte Santa på en rejäl lavett på halsen. Jag red upp för nära på en annan häst och inom millisekunden satt en spark rätt på Santas hals. Ont fick stackaren :( Jag och Hanna agerade sjukstuga och plåstrade om den stackars lilla hästen. I morse var hon mycket bättre och verkade inte så hemskt berörd av skadan. Själv ville jag ta med henne hem och bädda ner henne i min säng och ge henne småkakor, men Stålmannen satte stopp för detta :(
Ska ut senare ikväll o se hur hon mår.
 
AJ!
Påklädd!!
 
Sunshine fick idag ta Santas dressyrtillfälle men utan tränare, hon skötte sig mycket bra och jag ska börja rida henne mer nu. Även om det blir nattetid. Gör en övning som Karin gick igenom med mig sist. En övning där man ska stretcha de från utsida "tåspets" och hela vägen ut till öron spetsen. Är jättebra lösgörande och de blir väldigt fina efter det. Proceduren handlar bara om att ställa igenom de i vardera sida, men de måste bära sig rakt upp hela tiden och inte bara böja halsen, så man får ta lite i taget.
 
 
 
Här kommer hoppbilden på Marley-sweetis och Casco high jumper!!!
Jump jump jump
Här är Bellans lilla ögonsten Vince-the-Prince. Han ligger och vilar i sin jättebox. Han är så söt. Nästa år ser vi honom på Flyinge ;)
 
PUSS
 

På resande fot

men nu är jag hemma igen! Tack gulliga Hanna som passade damerna och mamma Pytte som gav mig uppdateringar över deras välbefinnande! Bästa stallet man kan stå i!
Var en sväng i huvudstaden igår, gick upp 04,15 och var hemma 23,25, så en helt vanlig arbetsdag då :) Fniss! Jag åt goood frukost och räkmacka på vägen hem! Så jag vill inte klaga!!!
Imorse tog jag det lite tango och var ute och gick med Stino, som var så förkrossad för att jag inte varit hemma hos honom igår. Kobojsar Robban och Lill-Mårten var barnvakter, och Mortuta hade honom på kvällen. Det är inte lätt att åka bort, även om det bara är en dag! (stålmannen var också bortrest)
Marley har varit på hoppträning och jag inväntar en bild. På insta lade hon en bild och det såg ut som de hoppade 3 meter! Jises. Snacka om att vara duktig.
Jag och Bellan-bus ska övningshoppa i helgen inför tävlingen! Jag tänkte starta 30 cm på pay and jumpen 8 november men mamma Pytte sa att det var löjligt och att jag minst ska rida 50cm! Så jag rider 50 cm!
 
Ikväll är det nattdressyr och imorgon morgon dressyr!!!!!  I helgen ska jag titta på bil. Hoppas Lill-Fritjoff orkar följa med!!!
 
PUSS
Tåg frukost! Men skinkan slängde jag! YACK!
Tåg kvällsmat! GOOOOD
Så här trött var jag på sista tågdelen!!!! Tack Bellan för lånet av värmeboleron!!!
 
 
 

Hetast just nu

Den nya dressyrflätan! En vanlig kortare fläta, men som ändå håller håret på plats. Dressyrflätan kan utföras på två olika sätt.
Bello illustrerar här den första, lite mer klassiska varianten som är bra när ens hjälm har en perfekt passform.

 
 Alternativ 2, den inbakade varianten.
Den funkar bra om man har en hjälm som man behöver ha lite fastare på huvudet. Flätan fyller ut det extra space som finns över i hjälmen.
 
Flätdesign ala Bimo!
 
I söndags var det afternoondressyr för Maria. Jag och Lantiq fick öva på fattning från skritt. Hon fattade bra, men är för öppen i fattningen men det är något vi ska jobba på. Längtar tills Kakan kommer och kan rida min horsi! Annars var träningen mycket bra. Hanna var filmare och det var kul att se hur hon såg ut. Det var inte så mycket ompalompa från min sida som för en månad sen, bara lite ibland. Santa såg fin ut men något springig, men det är bara att öva mer, det känns alltid väldigt bra när hon bjuder på mycket framåt, men hon måste lära sig arbeta i den korta minde traven. .
 
 
Det mesta med ett sto ä att det är helt ok att klä dom i rosa!
PUSS

Jump jump jump

Ja efter gårdagens hoppning kan vi lätt konstatera att jag och Santa inte tillhör de mest begåvade hopparna. Santa hoppar snällt utan konstigheter, men jag har så svårt att veta när själva hoppet kommer. Men vi ska öva till nästa vecka! Ska öva på att galoppera över bommar s att jag kan se avståndet lite bättre! Igår körde jag travtekniken och lät Santa bestämma allt. Santa blev väldigt glad att hon fick hoppa och drog en spektakulär bockserie. När Santa bockar, känns det ungefär som när en kanin springer.
Stålmannen höll på att skratta ihjäl sig när jag stolt visade mina hoppfilmer som mor-tuta snällt filmat under passet. Upp till bevis!! Snart så ska stålmannen själv visa hur hoppning går till :)
Tack för all hjälp Marley, Hanna, Elin, Alex, Mor-tuta och Emelie.
Marley, Elin och Alex är redo för VM. Avis!
 
 
 

It´s jumpnight!

Håll i hatten! Idag ska hoppkonst briljeras i ridhuset! Startande är Elin-pelin, tävlingsryttarinna, Marley tävlingsryttarinna, FAB Alex, tävlingsryttarinna and me, high jumping Queen! Santa är laddad! Hon har hopp-pjuxen på och skulle hålla igång ute idag så hon är vändbar o snabb vid start! Vi har inte hoppat på ungefär ett, två år, men vad gör det, dressyr-kakan (som skickat fyllesms, muhahahahaha) har hoppat henne några gånger under Hollandsvistelsen så jag känner att vi har en bra chans. Vi måste verkligen träna nu inför kommande hopptävling! Funderar på om jag kan hoppa i min dressyrsadel, gillar inte hoppsadeln. Tänkte om jag kortar läderna jättemycket, så borde det gå! Hoppas detta kommer filmas!!!
 
Igår var jag tidig i stallet. Sunny-bunny-playboy-hunny och jag körde skogssafari! Sedan lindans med Santis. Grät nästan en liten skvätt nr jag såg min vackra häst trava med mjuka lätta steg framför mig. Cocapten Sten var med, men han var mer intresserad utav att leka med sitt nya reflexband än att koncentrera sig på lindansen. Pojkar!!!
 
Puss och hej!
 

Ökad trav!!!


Las Bemos på Äventyr!

I lördags morse, tidigt efter att hästar var mockade och ridna så begav sig jag och Bellan mot Flyinge! Las Bemos på roadtrip. Första stoppet blev Lars duwfa där vi köpte kex. Sedan Flyinge där vi fick parkera närmare Lund än Flyinge. Vi gick och gick, med rosa kylväska och baguetter under armen. Till slut intog vi Flyinge och all dess flärd!!!!
Såklart precis när vi kommit in, så var hoppningen för bebis hästar slut, suck! Så vi parkerade oss i stället på dressyrarenan och kikade på den allmänna bedömningen av dressyrhästar 3 år. Vilka vackra och duktiga hästar!!!! Bellan kommer att ha Vince-the-Prince redo för detta nästa år!
 
I pausen tog vi en shopping tur! Bellan bus köpte blå dressyrlindor och blinkers. Jag köpte glitter pannband till Santilurv! Vi kollade av auktionshästarna i deras boxar och funderade på vilka vi skulle buda på!
Sedan var det dags för dressyr igen och fika. Vi åt och åt. Som två barn som aldrig ätit.
När dressyren var slut växlade vi ridhus och satte oss för att se hoppning, final för 4 åriga hästar.
Vilka raket hästar! Jag och Bellan ska inte vara på läktaren ihop. Vi lät mest, grät mest och var påtagligt högljudda! Det var en spännande omhoppning, en tjej hade 3 hästar av tre starade med i finalen. Det var imponerande. Bäst tyckte vi att en tjej i vinröd kavaj var. Hon var så glad att när hon nollade sin finalrunda kramade hon sin häst i farten. Då grät Las Bemos!
 
Dags för dressyr igen. Hela jeffla dressyr läktaren och plaster var fulla. Jag och Bellan knödde oss in borta vid toaletterna där man kunde stå utan att ha folk bakom sig!  Det var final av 4 åriga hästar med testryttare Patrik Kittel i sadeln! Wow wow wow. Gud vad duktig denna karl är. Var så himla kul att se. Las Bemos var hänförda över detta och sa inte ett knyst på tre timmar. Vi bara tittade och tittade! Brevid oss under hela tiden stod Charlotte Bondegaard och hennes handsome man. Kan ha varit starstrucked-heten som fick oss att vara så tysta. Charlotte lät precis som på TV.
 
När dressyren var slut övade Bellan ökad trav på Kyras utebana. Hon hade bra tryck i  traven och ingen omaploma alls!
På väg mot bilen genom Flyinges korridorer hade den tidigare halvluktande svett bajs hästlukten bytts ut mot dyr parfym doft. Jetsettarna började inta Flyinge för att buda hem 3 åriga hopphästar. D packade Las Bemos in sig i bilen och körde norrut mot mörka Småland. Nöjda efter dagens strapatser så gick resan hem på ett kick. Vi vågade inte sitta på läktaren om vi skulle få för oss att impa på någon kändis och buda hem en svindyr häst. Kanske nästa år, kanske... :)
 
tack för en fin dag BFF!
 
Redo för hemresa!
Pannband till Cleo och Karin så att det syns att de är från Sverige!
det var här Kyra dressyrade förr.
Kittel på häst!
Blingeltingel
Matchande häst och ryttare!
Jag älskar min hästlampa!
 
PUSS
 
 
 
 
 

I´m swetting like a pig!

Dagens dressyr träning var svin jobbig! Jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv!!! Jag var nästan tvungen att be om paus! Vågade dock inte då nya fröken är sträng! Haha! Nej Maria är världens gulligast och riktigt bra tränare. Jag och Santa bet ihop (bokstavligt talat) och utförde diverse dressyrkonst. Fröken Santa var riktigt duktig.
 
Fröken Santa har vilat sedan i söndags, det märktes något igår kväll när hon och sten hade lite gymnastik i ridhuset. Hon var pigg, ganska pigg men hade i alla fall alla ben i marken, dock inte samtidigt.
Sten gjorde tappra försök att försöka få henne på fall men Santa tittade på han som om han var knäpp. Är skönt att ha Sten när man är själv i stallet på kvällen, han tar sitt arbete som vakthund på allvar och morrar åt både grässtrån, löv och andra naturliga ting. Ser han något som är riktigt läskigt ställer han sig bakom mig och låtsas som ingenting.
 
Oh imorgon breeders! Taggad till max. Blir ottaridning för att hinna innan färden mot skåneland. Jag och Bello har även tömt våra spargrisar så att vi kan vara med och buda på hästauktionen! Ja har 32 kr och Bello 59kr. Då något kanske vi kan få!
Puss och hej!
 
 
Vakthunden!
Att man aldrig tröttnar på denna syn!
 

Nya skor är på

Äntligen har miss Santa och Mr C nya dojjor. Verkar som att alla har problem med sina skor nu. Skönt att ha det åtgärdat! Santa gjorde några snygga snabba moves med sina pjux. De satt bra.

Ikväll är det hoppning. Jag och lill-Frida var anmälda, men med tanke på våra skoproblem så fick vi avstå. Annars gäller det att vi taggar till nu, när vi snart ska anordna pay and jump!!! Wuup wuup snart kommer info! Jag ska tävla tills jag och Santa vinner en rosett! Alex var redan anmäld och hon önskade vinna en rosett i guld, jag önskade rosa. Vi får se vilken färg det blir.

På lördag bär det troligtvis av till Breeders på Flyinge. Det är Patrik Kittel som ska rida dressyrnissarna! Spännande!

Alla Karin platserna på Risinge är fulla. Men hör av er omni önskar vara med!




RSS 2.0