I går var den något äldre tanten på galej

då fick mor-tuta rycka in som hästskötare.

första gången i ridhus

Igår var det Myrans premiär i vad vi människor kallar ridhus! Vad hästar kallar gym!
Jag undrar om hästars känsla är den samma som för oss när vi har bestämt oss för att nu ska vi börja gymma. Första gången är man fylld av positiv energi och kämparglöd. Nu ska de extra kilona bort och drömmen om den perfekta kroppen är inom räckhåll! Den unge expiditens leende gör att man smälter och huxflux har man köpt ett tre år lång träningkort och en personlig tränare som ska hjälpa en tre gånger i veckan. I detta special erbjudande ingick även ett bootcamp läger, tre veckor i skogen med hård träning och diet! Man strålar av lycka! Äntligen! Nu är jag på väg mot Hollywoods fruarnas vardag!
Första träningen går bra, lite stel knackig men det funkar, andra tredje träningen blir mer kämpigt. Gymkortet förvandlas sedan till ens värsta mardröm. Den perfekta PT är inte alls så perfekt och åsynen av honom gör att nackhåren reser sig och den snyggt leende expiditen han ska inte stå där och smila! Kroppen strejkar och plötsligt dras man av alla konstigt åkommor man någonsin hört om, förkylning, lunginfalmation, spetälska ja allt! Gymkortet försvinner längre och längre bak i plånboken, och när någon frågar om man fortfarande gymmar så har man dragit på sig smärta i knäet så man måste vila i några månader. "Så typiskt nu när jag äntligen var på god väg"

Oj en lång parantes, jag undrar om hästarna tänker likadant. Vi är ders PT. Vissa gillar nog det andra inte. Philipp , Celles häst han skulle nog ses som en av de där muskelknuttarna på gymmet som tränar varje dag. Medans Santa och Metallica är de där fjortisarna som kommer dit ibland, mest för att glo och fnissa. Sunshine är den där tanten som gärna ta ett extra pass då och då, gärna något med musik för då svänger det.
Jag undrar vad Myran kommer att tänka, igår var det utan protester iaf...

Miras första träningsdag

Muskelknutten Philipp

så här såg det ut när jag bodde i trailern

när trailer-trash-yngre-tant inte hade någonstans att bo inreddes hästtransporten. med bärs och ipad funkar det mesta :)

Klättring på schemat!

Ikväll är det tant-ridning. På dagens schema står det klättring! Så alla dårar som inte vill hoppa ikväll får gärna joina oss damer! Vi rider iväg runt sex!



Ny häst!

Igår kom nya hästen Mira! Är inkvaterad i grannstallet. Jättefin liten svart donna som verkar vara så himla snäll :) Jag fick dock med ett vitt träns.. jag har inte bestämt mig hur jag ställer mig inför detta :S hihi! Visste inte ens att det fanns vita träns. Kanske är lite gammalmodig när det gäller utrustning på häst!




Metallica frisk

den något äldre tanten är nu glad!  de båda tanterna kan nu fortsätta träna ihop igen!
 
den något äldre tanten o hennes flicka!


Kniiip, inte kissa, gör dig stor och dunsig...

humm, fraser tagna ur dagens dressyrträning med Karin "Kakan" Pettersson. "cykla framåt på inner och cykla bakåt på ytter" om dressyr inte var svårt innan så blev det svårt nu.
Idag var det den yngre tanten som dressyrade för Hollands nästa stjärnskott. Som träningskompis valdes Sunshine.
Nu var det nästan tre månader sedan Karin var sist här,  så idag blev det mest repition inför nästa helg. Vi gjorde Skänkelvikning på diagonalen och la tio metsre volt åt båda hållen och fortsatte sedan ut i skänkelvikning igen. Den övningen funkade bra. Sen gjorde vi några ryggningar, de är inte problem att rygga men andra steget framåt efter ryggningen fastnar Sunshine och kastar upp huvudet. Så det fick jag träna på. Sedan blev det några galoppfattningar, men då var Sunshine ganska trött ( jag med) så fick reda på vad jag skulle träna på men vi skulle ta det mer nästa gång.

Igår tränandes Santa för Karin. Vi gjorde några öppnor och mycket att tänka på var att hon ska böja sig i kroppen och inte i halsen. Vi fick till några bra steg. Tar mer med henne nästa helg.

Tack för hjälpen i helgen Karin.
 Sunshine!


Prinsessan Sunshine!


Dressyrträning för Karin

Ikväll kommer Karin en snabbis och ska träna mig och Ofelia. Igår snurrade jag Santa för tänkte att det kan juh vara bra. :) Santa jobbar jättebra på lina, bättre än under sadeln. Så hon fick springa där tills hon släppte i ryggen. Sunshine åkte på ett dressyrpass och kämpade på. 
Ikväll blir det Santa för Karin, ska ut till stallet snart och skritta henne en timme och sedan är det träning klockan nio ikväll. Sunshine får träna imorgon för Karin så blir ett lättare dressyrpass idag.

Om Metallica är fräsh, åkte på en tråkig hälta i torsdags! (Säkert sträckt sig i hagen.) Så kommer hon nog gå ett lätt pass för Karin ikväll. 
 


Nya skor :)

Nya sportskor behövs när man ska bli dressyrhäst!
 

Träning med Mira

På måndag får jag en ny häst som jag ska träna i två veckor :) Ska bli spännande :)

Inredningsarkitekt

Jippi!  Nu börjar resan mot inredningsarkitekt. Efter fem års arbete på LBE Arkitekt i Växjö, ett år på produktdesign utbildning på Malmö högskola, har jag äntligen bestämt mig vad jag ska göra!! Jag ska bli inredningsarkitekt! Idag kom första papperna!!! Har fyra år på mig att klara utbildningen, men jag hoppas kunna bli klar på 2,5 år. Håll tummarna.


min stjärna


RSS 2.0