Lotta och Metallica för C-P 20111029


träning för den något äldre tanten och kransbinderi

Helgen har varit ridfri men ändå har mesta delen av dygnets timmarspenderats där.
Fredagen avslutades med ett lättare träningspass i ridhuset tillsammans med några av stallets pärlor! Den något äldre tanten red Tallen övade inför lördagen, Alice-brallis med Pytte gjorde övningar inför nästa helgs tävling, och Fiffi och Oliven tränade över bommar. Det var mysigt att vara alla samtidigt och träna. Fredagskvällen slutade nästan innan den började. Somande i soffan.. helt slut!

Lördagen börjades med städdag i stallet! Jag hjälpte till med att sopa ridhus-sargen, sen var det dags att följa med de något äldre tanten till Bergunda på träning för Christina Pettersson ( alla vi tränar för heter Petttersson i efternamn, men är ej besläktade med varandra..) Den något äldre tanten fick rida för kung och fosterland svetten rann och ansiktet intog en tomarröd färg!!! Men hon var bra Christina, väldigt konkreta grejer att träna på, hon var ganska tuff. Nästa gång hon kommer vill jag och Santi vara med! Komemr strax en filmsnutt med ej bortredigerat ljud!

På lördags kvällen var det maskerad med tema raggare! Jag vara rockabilly brud och lukas en sliskig raggare! Vi hade jättekul!



Söndagen bjöd på kransbinderi hemma hos tant Celle! Vi plockade kvistar och grejer i skogen! Sen band vi! Det var första gången som jaggjorde en krans! Men det var kul och min blev fin! Joline hjälpte mig!  Nästa tant-träff åker vi till dressyr SM! *längtar*


Den yngre tanten o Joline! Samma fräg på tröjan och flätor i håret!

Den något äldre tanten i fullfärd med binderi

Kransproffset Tant-celle alias byggare Bob

Tant-Mia! ( som hade gått sen klockan fem med en kolik häst)

Farmor Maggan

Min krans!

Sunni-play-boy-bunni på träning!


fredag :)

Idag är sista dagen på en lång arbetsvecka, eller den har gått ganska fort.. som alltid!
Imorgon är det städdag istallet! Ska bli kul! Jag ochh Yngsta Tant Maja har sett fram emot det hela! Dumma den något äldre tant har dick lagt in en dressyrträning mitt i allt som jag lovat vara med på :S Så jag får väl gå upp vid kl sex och städa min del. Eller så ska jag klura ut ett bra straff till den något äldre tanten som förstör min och Majas dag!

Igår var det tant-skritt. Blivit mycket av den varan under veckan! Det var huvudpersonerna i denna bloggen deras flamsfior och sedan Tant Linda och Sören! Vi funderar på att ha party kväll! Kanske slås ihop det näsat gång Karin kommer! För Karin är en riktgit partyprisse! Sist vi var ute kom vi hem vid fem för Karin envisades om att gå på efterfest... Och jag var väl inte sen att haka på!

Igår kom arktiektprov nr 2! Fy f*n vad det är mycket nu! Aprov 2 + rapport i fräglära ( Älskade Lukas raderade de 15 sidor jag skrivit, inte med flit men ändå..) + 6 st målningsövningar + en övningsbok med ca 20 övningar :S Ja Ja bara att jobba lite hårdare och gå upp lite tidigare!

Nästa helg bär det av mot Helsingborg och dressyr SM och en date med Evelina!




Lotta och Metallica för Karin 111022


Santi o Bemmi för Körin!


Onsdag i stallet!


Igår var det dressyrträning på Risinge! Jag myste med mina istället och var ute och skrittade Santa i skogen! Sunni är bättre i sitt ben men får fortfarande vila och vara lindad! Nu är de i desperat behov av nya skor! Har helt glömt bort det!½ Jag hoppas Benny-boy svarar på mitt mess idag!
Den något äldre tanten red fint igår för Frida! Jag är så glad att det går bra för henne! Metallica är riktigt fin så jag funderar på att köpa henne.
Jag har så sjukt ont i min rygg! Måste byta sadel! red i den gamla stübben alloround sadeln igår och dagen efter kan jag knappt röra min rygg! Inte alls kul! Idag kommer några av Karin filmerna!


Jag ska på raggarfest!

Jag är inbjuden på maskerad party! Där man ska klä ut sig till en raggare :S och man kan vinna ett pris! Men hur klär man ut sig till raggare?!Någon idé?
Nu ska jag till stallet.
Den något Äldre tant ska dressyra för Frida! Jag ska ev skritta annars bara mocka! man får pausa från hästeriet.. ibland :)

länk till karins hemsida

http://www.hsdeco.nl/


Morgon stund har guld i mun!

Eller en bitter smak av fjärde koppen kaffe...
Jag är en kaffetant! Utan dess like! Kaffe är det bästa som finns! Mer kaffe och glitter åt folket!

Igår var Sunni-Play-boy-bunnie (Karin kallar henne det)bättre i sitt ben. Svullnade har gått ner. Hoppas att det blir bättre. Är det inte bättre på fredag så ska jag åka till farbror doktor!

Igår red jag och Santa ut med Tant Celle och Tant Linda. Det blev en lugn tur i skogen. Kan de behöva efter en träningshelg! Sedan ryktade jag och gjorde de fina! Mor-Tuta var med och hjälpte mig med stallskötslen! Sedan blev det lite stressigt för Agneta som har Rapz fyllde 18 år och detta skulle firas med pompa och ståt på De Luxe så det blev racerfart hem hoppa i ett par andra kläder och sedan kuta till De Luxe. Vi hann! Vi kom innan dem! Hahaa! Där åt vi jättegod mat ( kummel med bakat ägg) och jätte gott vin! Konsumtionen hölls nere till en flarra på 3! Känns underbart idag! Annars har jag och Agentas mamma RosePedro en tendens att dricka 3 flarror var! hihi! Pedro är min bästa vin kompis! Känns konstigt att Agneta fyllt 18 år! Hon var typ 8 år när jag lärde känna henne.. mini-agneta!

 Mini-agneta! På trä häst och på Dennis



Idag! Tant-Agneta! Redo för debutera i 1,30! Typ lika högt som hennes mor pedroh!!!

Karin träningen

Så nu har helgen lagt sig lite.
Vi började i fredags med träningar, först ut var Den något äldre tanten med Metallen. Karin tyckte att de utvecklas sedan sist och fått mer massa (Den något äldre tanten också...?!). Den äldre tanten red 3 pass och igår gick det riktigt bra. Inga bråk och sparkar i galoppen och skänkelvikningar påbörjades.( Det hade jag som mål förra måanden ju) Den något äldre tanten avancerar denna veckan genom att träna för tre olika tränare, Karin ,Frida och Christina Pettersson! Galning!

Sedan var det dags för Tant Linda och Sören! Linda som briljerat med höger galoppen sedan förra gången, fick inte riktigt till den nu! Så typiskt. Men däremot red hon Sören i en fin form i både skritt och trav! Tant Linda var lite trött efter träningen :)

Min tur med Sunni! Hon är bäst! Förvänd galopp och ryggning! Klarade alla tre passen grymt ( hon går bara 20-30min pass) men snubblade sista dagen och slog sig. Så nu blir det vila tills gullan är helt frisk igen. Känns astråkigt. men ska försöka att inte deppa ihop.  

Näst på tur var Agneta och Tim! Agneta tyckte inte att Tim riktigt var med på noterna, men Karin lovordade dem! De la så fina ökade traver i slutet att jag fick rysningar!

Sen kom Elkie och Jade med Myran till mig. Hade behövt rida henne några gånger i mellan. Men det gick ok, Jade tog över efter en stund och fick öva ridvägar. Jade sa det bästa uttrycket på länge. Innan hon skulle gallopera sa hon, "Vänta lite Karin, Jag ska bara fånga en bättre trav först" Jade du är ett geni!

På  kvällen lagade Karin god mat till mig!

Lördagen morgon startade med prinsessan Anna och hennes Kakan. Anna skyllde på att hon hade handvärk så Karin red Kakan! Oj vad den hästen kan gå! Anna sa att det var som att rida en dröm när hon satt upp efter Karin. ( Tant Karin har lite kraft i sin ridning)  När jag kom och kollade var de så fina, Anna och Kakan! Vilken häst du har!!!

Sedan entrade stjärnorna "Den yngre tanten" och Santa scenen! Det gick bra! Med tanke på hur mycket strul vi haft så var det kul och vi gjorde förvänd galopp och ryggade. Inte så mycket travarbete eftersom jag har tröttnat på att trava! Jag och Santa är Karins mest besvärliga ekipage! Övning i galopp fortsatte även på söndagen. Stod över mitt pass igår för hon fick arbeta på hårt och vill inte få en negativ Santa! (det är inte kul, belive me). Men det jag lärde mig mest denna helgen var att jag måste rida båda hästarna med mer pondus och tänka att jag rider en annan häst och inte mina egna. 

Lördagen fortsatte med Celle och Philipp! Myckte bra övningar fick de göra och jag hoppas Celle var nöjd.
Söndagen var Philipp inte riktigt i form utan tyckte det var roligare att spela Allan! Celle fick säga till han några gånger "Men snälla Philipp nu får du lugna ner dej" Det låter så sött. Denna 700kg stora häst och den lilla myggan Celle på ryggen skällande! Looovely!

På söndagen var Fiffi och Fia med för första gången ihop. Fiffa har ridit en annan häst för Karin en annan gång. Fiffia och Fia fick jobba på! Fiffi har världens träningsplan att följa till nästa gång!

Igår vilade mina hästar! Det var skönt var där bara två gånger och ryktade dom! Sedan passade jag på att skriva på min uppsats. Det är svårt att skriva uppsats!
Ikväll blir det ev vila och fortsatt skrivande.. får se. Har en tendens att bli lite kocko i skallen om jag inte rider och då blir jag jobbig att ha hemma, så jag får se vad Lukas säger.

Lukas var snäll i helgen och byggde en hemsida till Karin. Där kan ni kolla på vackra ting som Karin säljer. Karin säger att hon ska börja blogga. Men det tror jag inte på!
Kan inte adressen men den kommer.

Nästa KP träning sista helgen i NOVEMBER!!! vilka vill vara med?




Nu har Karin åkte hem...

Oj tiden går så fort när Karin är här! Känns som det var i morse jag hämtade henne! Helgen har gått super bra! Inte så överdrivet mycket ritter men desto bättre istället!!
Tack till alla hästare och ryttare som varit med denna helgen :)
Äldre Tant och Metallen
Agneta och Tim
Mina två hästar *Sunni* *santa*
Linda och Sören
Fiffi och Fia
Anna och Kakan
Jade och Elkie och Myran
Celle och Philipp
Ida
och mor-tuta som aggerat filmare. Filmerna kommer efter hand!
Nu ska jag återgå till mitt vanliga liv :)

hej mitt vinterland!

Nu är vintern här! Och långkallingarna på! 20 okt! Dessa kommer bäras ungefär in på april! Är man frusen så är man! Jag fattar inte varför långkallingar måste vara så sjukt obekväma! De är helt ok i benen men sen är det meningen att man ska ha ungefär 30cm runt om midjan! VIlken vuxen människa har det? Jag får långkalsongskav på magen! Alla bolag som gör långisar kan ni öka midjemåttet? Kanske det är bara jag som är extremt känslig jag lider juh även av escapefinger! Det undrar ni kanske vad det är, men när man ritar och ska stänga av ett komando på datorn så gör man det genom att trycka på escape och det gör jag med lillfingret! Och det har lett till att mitt lillfinger är början till utslitet! hahaha!

Idag kommer Karin! Hade det varit snö hade jag gjort snöänglar av lycka! Okej förra gången hon var här var jag astrött på det! Men försök själva hålla ihop 40 lektioner på 3 dagar! Denna gången är det mer lagom! Dagens stratlista är följande den något äldre tanten och hennes tall, Linda-Sören, Bemme-hennes bästa häst Sunni, Agneta-Tim, Bemme-Myran! Santis går först på lördagen för varken hennes eller mina nerver klarar av fredagsträningarna! Det ska bli så kul att rida Myrabn igen!


Nu är vintern här! Min nya vinterjackla är roooosa! Löveli!!! Jag gömmer mig i den enorma kragen! Dagen till ära är även våra kompisar Mamma-Muu och Pappa Muuu Med!




Älgsafari, Tant-dressyr, Kärleken till korv!

Igår var det riktigt äckligt höstväder! Blä! Det räcker inte med att det ösregnar utan det regnar även på sidan, blåser och är kallt! Jag tror jag flyttar till något varmt ställe! Idag är det 19 grader på Mykonos! *drömmer mig bort*

Jo igår red jag "yngre-tant" och stallets yngsta tant Maja ut på älgsafari! Silver och Santa var våra ädla springare! Det började med att solen tittade fram, halleluja! Men när vi väl hoppat upp och redo för avfärd ändrade väder-gudarna sig och de släppte på regn för full styrka. Så innan vi nått till ridhuset var vi redan genomblöta så då kundevi lika gärna fortsätta vår expidition! Vi red och red och mycket riktigt långt borta på "Stora Sandrundan" möter vi en gigantisk älg! Den stod mitt på vägen och tittade på oss.  Silver och Santa hade så mycket annat att prata om att de märkte inte ens den! Men det gjorde jag och Maja! Vi ändrade rutten ganska snabbt och tog den kortaste vägen tillbaka hem! Shit vad stora älgarna är! Jag hoppas älgen gömmer sig idag så ingen skjuter den!

Efter tur i skog var det dressyr i ridhus med den något äldre tanten! Jag tog min bästa häst, Sunshine! Lotta tog Tallen och hon red bättre än någonsin! Tallen såg mycket väldigt fräsh ut! Lotta gjorde lite bensprattel hit och dit och galloperade utan att sparka rätt ut i luften! Lotta började även med att rida sluta för det är vårt nya mål ( skolorna, så Karin förbered dig på det) ! Lotta red och jag red bakom och skrek "vänster vänster vänster- bra bra bra" på varje långsida! och helt plötsligt fattade Tallen och hon började flytta in stjärten från spåret! Att jag skrek "vänster" var för att Lotta började hänga sig till höger när hon skulle flytta in gumpen, fråga mig inte varför men troligtvis för att kompensera jordens dragningskraft på något sätt! Men Lotta ska vara så nöjd över sin fina häst!

När jag kom hem sen dyngsur och lite kall fick jag korv med bröd! Det är det bästa jag vet! Mer korv åt folket!!!

Upplysning!

Det är inte min mage som ibland visas på bloggen! Jag har inte gått ner 16 kg den senaste måanden! :)

Ikväll lutar det åt att ha programridning för tant Katrin men jag vet inte riktigt om det är bestämt? Annars rider jag gärna ut och galoppar om någon hänger med på det. Den något äldre tanten vägrar juh rida ut om det regnar! Vi ungdommar bryr oss inte så mycket! Muhahaha!

Igår dressyrade jag på Santa! Jag skrittade mest och galopperade. Tycker att annars får jag bara trava alltid hela tiden, så skippade den delen igår! Hennes galopp har aldrig varit bättre! Mindre trav åt dressyren!

Sunshine hade laddat på sig med 300l gas igår!!! Minst! Så hon var som en ballong! Så i varje steg fes hon ljudligt! Jag hoppas hon är mindre gasfylld idag! Karin hade annars varit mycket nöjd om jag tränat och Sunni släppt så mycket gas som igår. "Bra! Nu kommer gasen!" brukar hon annars skrika helt till sig!  

De tuffa hoppade igår för Pernilla! Jag var faktiskt med när de plockade fram men när hoppningen började smet jag ut! 

Nu ska jag få massage sen så får vi se vart kvällen leder oss! 



 

kisse dum!

Min katt har gått och blivit dum! Gör ohyfsade saker! Så som att urinera i min säng! Först urinerade hon på lukas sida! Då var det ok, igår hade hon gjort det på min sida! HAT!

Tror inte hon gillar det nya golvet!! :S Jag ska ta med henne till stallet så hon får en ny hobby! Empi-pempi!
Hrär är empi i glamour väska! ser ni henne?!

sitter o funderar...

om jag ska ta tjänstledigt i typ tre månader och åka med santi ioch träna för karin och rida massor. Ibland vill jag och ibland vill jag inte, hade dock varit nyttigt. men kanske bättre efter vintern? Idag är det hoppning i ridhuset, får antingen rida innan kl sex eller efter halv nio...
blir nog att rida ut...


Kafferep, dressyr och frusen stjärt!

Igår var det Bosse dressyrträning! Jag, äldre-tant, mor-tuta, Cowbojsar-Robban och Fiffi dukade upp för storfika på läktaren! Tillsammans med tio stycken andra dressyrhungriga trängdes vi på läktaren och beskådade de duktiga ryttarna.
Först ut var Celle och Philipp. De fick öva på galopp öppna, lite byten och piaff! Philipp såg väldigt fin ut men Celle var lite missnöjd men det ska hon inte vara!
Efteråt var det Agneta och Tims tur. Tim är bara så läcker! Vilken power det finns i denna häst! Jag och Äldre Tant tittade storögt på! Och nickade instämmande imellan åt. Tim och Agneta gjorde byten, passage och piaff. Så duktiga! Ibland röt Bosse till på marken och då blev vi alla på läktaren lite rädda.
Sist ut var dressyrtränaren Frida och hennes Wilbur! Johan ( pappa-pytte) sa att han såg ut som Santa! Johan du är min bästa vän! Mamma kontrade med att han såg ut som Metallica och Lotta blev hennes bästa vän! Wow vilken fin häst hon har! Frida bjöd på delar ur Intermediär 1b ( Hon rider I1 och I1b på sm 5-6 nov) , priuetter (vi applåderade på läktaren) byten 3-2-1, vi applåderade! piaff, passage. Frida stylade lite och visade massa förvänd galopp. hihi!
Efter tre timmar i 4 grader på läktaren var alla vi trogna supportrar sönderfrusna och åkte hem!

Nästa höst då ska jag och äldre tant vara med för Bo!

Igår kollade vi Metallen igen och hon ser helt fräsh ut! gott, så bara att träna på!


Prinsessan Anna


med två fina hästar!


målning pågår... olika grå nyanser....

ikväll är det Boss träning!

Bo Jenå kommer till Risinge idag och håller dressyrlektioner för de duktiga! Jag och äldre tant får inte vara med så vi får sitta på läktaren och fika i stället! Men det är inte fy skam det heller!Tror vi får sällis av Mort-Tuta och my jumping-bff Frida! Igår var inte Metallen halt längre! Så skönt! Äldre tant ska rida henne idag och yngre-tant expert på hältor ska kolla! Det drar i hop sig till Karin träning! Jippi! Har 3 pass kvar lördag och ett söndag! Hjälp mig gärna fylla dessa!

Tävlingsdag

Jag o santis va på trs o tävlade! Äldre tant, frida, mor-tuta och min far ( hör och häpna) var där och supportade! Hade nog behövt hela stallet med mig för det gick ganska dåligt. Red in på en 5 plac. Nästa gång då jäklar. Nu är det tävlingsfritt några veckor och inövning av nya program! Nu kommer jag öva in lb2 och 3. Kommer ha program ridning för tant katrin nu några gånger så programmen nöts in. Men santa uppförde sig strålande bra! Världens bästa ponny!! Karin tävlade i dag och klarade äntligen kvalgränsen för grand prix! Kommer få filmen från den ritten! Alice tävlade i ljungby och knep tredje placering i lc:1 i hoppning! Agnez var i tingsryd och tävlade med rapz ( min fördetta dressyrhäst som gick att vinna med!! Ge tillbaka han till mig) men vet inte hur det gått! Lilla offffelia och nisse-söt var i mantorp och tävla och red fei programmet på över 60% jippi!!! Nu ska jag skriva lite om färg!!! Men inte här :)

God Morgon!

Ibland är det jobbigt att alltid vakna innan tuppen avsett dag vad man ska göra. Somnade kl halv tio igår,för var helt slut! Igår tränade jag och Santa dressyr samtidigt som Anna o Kakan,Alice o Pytte och Frida o Fia också tränade. Så många flickor på samma gång! Sen kom även tränaren Pernilla med en av Olivias hästar! Dressyren gick bra igår fast det hela började med att Santa tyckte ländtäcket var obekvämt och livsfarligt. Hon vek sig och kastade sig runt, dessa dressyrhästar!!! Idag är en liten klubbis på TRS som jag ska åka på, så vi får se vad Santan säger om det och vad jag säger om det :)Alice är just nu i Ljungby och tävlar laghoppning, de stack kvart över sju i morse. Tror hon skulle hoppa LB:1 men jag är osäker. Igår var jag och Martin ute och red 92:orna i skogen. Vi tävlade om vem som hade snabbast häst! Martina red så sjukt fort. Så hon vann! Jag ska filma henne någon dag för de hastigheterna de kommer upp i är helt bisarra. En gång när jag och Linda red så släppte hon Sören i trav, och jag låg ca tio meter bakom i fullgalopp utan att ha en chans att komma i kapp! Go sören! Jag har köpt ett nytt kaffe, det var inte de jag brukade ha, det smakar kemikalier, men men det är säkert nyttigt. :)

Kom på en sak

Vad sägs om att ha stallmys någon kväll och gå ut och äta allihopa? Jag sätter upp en intresselista i stallet!!! Iii kom på en sak till! Bara fem dagar tills karin kommer! *glädje*

Igår red jag kakan!

Vilken underbar liten (eller inte så liten) häst anna har köpt! Hon har ett fantastiskt psyke och rör sig jätte trevligt! Jag hoppas snart få rida henne igen! Vilken häst asså....

Kändisspotting wordfeud och nakenfis!!!

Numera är santa en nakenfis, pälslös, klippt vad man nu vill kalla det! Jag gillar att kalla henne nakenfis och sjunga en sång som går så här "nakenfiiis nakenfiiis santa är en nakenfiis" känns som om hon tycker det är lika kul som jag! Hon blev skitsnygg och anna har världensbästa klippmaskin! I natt hade santa dubbla vintertäcken bägge med hals!! Igår var jag på pm med lukas för att se björn spela! Jag klädde ut mig till maria montasami ( yes lockarna är kvar idag med!!) och lukss ville gå som agnez nicole! Men han kom inte i min bikini så han fick gå som gunilla! Var ett jäkla wajnande om detta! Och när jag sa till honom att katten stannar hemma gav han mig en mycket evil blick! Nästa gång ska den äldre tanten med hon ville va anna anka och hennes man agnez nicoles hund! Väl ute så var det aaaaskul :) och vem sitter inte brevid mig! David batra! Jag blev helt starstrucked och var tyst i säkert en halvtimma ( ovanligt) ibland skrattade jag till utan annledning bara för att verka flickig men snarare verkade jag nog helt puckad eller att jag led av någon allvarlig sjukdom! Jaja... Kvällen fortsatte och på vägen hem stog kyrkans män och bjöd på kaffe! Jag ljög och sa att jag gick i kyrkan varje söndag och tillhörde mariakyrkans församing. Varför sa jag det?! Stämer ingenstans. Men kaffe fick jag! Wordfeud! Nu har jag blivit addad av typ 20 personer och alla är bättre än mig! Tom lukas bror som har svårt med att stava på svenska vinner överlägset!! Skit spel! Nu på morgonkvisten spelar jag mot ulrica, krille jöbsson och mette :) Idag ska jag plugga!!! När jag ska plugga betyder det att jag målar lite med olika färger! Jag älskar min utbildning!!!

dressyrträning för Frida 111012


på cykeltur i holland!


gissa vilka två detta är :)


ikväll ska jag rida Kakan!

Idag är jag testpilot på kakan efter några veckors vila! Lilla Anna har juh skadat handen :( så innan hon vågar sig upp ska jag göra det. Igentligen är jag livrädd för andras hästar, men det ska nog gå bra. Solsken och Santa-luring har fredagsvila! Igår lurade jag upp min kollega Maria på hästryggen! Det blev skritt trav och galopp. Maria har ridit 5 gånger på ridskolan men hon gillade när det gick fort!
Ingen klippning av häst igår, men det får bli idag! eller imorgon, eller någon som vill göra det åt mig?

fredagsfeeling




god morgon!

En speciell morgon häslning till Frida! Som vill att jag ska uppdatera minst 3 gångher om dagen! Din önskan är min lag!
Btw ni som splar wordfeud! adda mig rosebemme, det är det roligaste spelet ever!

Idag är det fredag!Så ikväll blir det fest! Nej ikväll är det barhäng på pm. Joina oss om ni vill!


Dressyr *2, Metallen ok och saknad efter semester

Igår var det då dressyrträning för Frida med Santa.Det gick faktsikt helt okej så jag är mycket nöjd med Santa. Vi gjorde skänkelvikning och det gick bra, de är inte så tvära än men det är åt rätt håll. Fick lära mig ett knep att efter skänkelvikningen när jag når spåret att driva henne mkt framåt för hon tappar lätt energi i slutet av skänkelvikningen och när vi når spåret är det nästan skritt. Jag fick även göra förvändgalopp men bara en åt varje håll. Jag klararde halva! Sedan fick vi börja med ryggning!Vi gjorde ett steg med frambenet! Ryggning ska vara mitt nästa mål.

Super-Sunshine fick träna efteråt, men inte för Frida, utan jag hade turen att ha tre tränare på marken, Mor-Tuta, Mamma-Pytte och Pappa-Pytte! Sunshine gjorde allt som jag och Santa tränat på. Så lätt för henne! Men nu är det tyvärr dags att banta Sunni, det är okej att vara lite rund när man börjar närma sig 20 år, men inte så rund att ryttare får sitta i spagat!
Samtidigt som mig red Alice, och gud vilken fin ponny hon köpt. Cinzano! Han rör sig som en stor häst och de passar varandra som handen i handsken!


Super-Sunshine

CinZano

Den tuffa men rättvisa tränare, Mamma-Pytte


Den iskalla tränare Pappa-Pytte!

Metallen blev undersökt av IR-Ellinor, och till 90% säkerhet var det en sträckning. Gott! Ikväll ska jag och Äldre Tant ut och skritta!  

Igår satt jag och tittade på bilderna från årets semester, som gick GBG-Milano-Mykonos ( Grekland)-Milano-Holland... ååå vad jag längtar tills nästa år. Hoppas det blir samma resa och samma folk!

Greken, Bemme, Koppa o Nisse!


och min Lukas

prov 1 klar!

Nu har jag gjort klart prov 1 av 30 till inredningsarkitekt, får nog speeda på takten lite om jag inte vill vara 50 år när jag är färdigutbildad. Ska bli spännande att se vad prov 2 handlar om.
Jag har även valt ämne att skriva en uppsats om inom färglära 1, det blir om hur olika färgsättning av hus påverkar stadsbilden och hur färgsättning i staden och på landet skiljer sig! Moget värre! Igår satt jag också och gjorde klart några av mina färgövningar.
Ska anmäla mig till färglära 2 idag.

Pratade länge och väl med tant-Karin igår, hon hade åter igen missat kvalet till Grand Prix, denna gången med 6 poäng. Det var den ökade skritten som hade förstört det hela, från ingenstans hade en gubbe poppat upp (gubben i lådan kanske) och Cleo hade tvärnitat och blivit spänd, så där blev det en 5p med koeff 2. Poängsättningen på den ökade traven var lite varierande också, på en hade hon fått 5, 6, 8. Hur kan det skilja 3 poäng mellan 2 olika domare förstår jag inte.
Nu är det iaf inte långt kvar tills Karin kommer. Jag längtar! Sen så ska jag boka en resa till henne, men min tidigast lediga helgen för mig är sista helgen i november, hur blev det så här?

ikväll är det träning för Frida för mig och Santa men jag är sugen på att ta sunni också.
Metallen ska bli undersökt av IR-Ellinor runt lunch, håller tummarna för en taskig sträckning.

fortsättning följer!


Träning för Frida 111008


tidig tisdag

*gääsp* idag var det uppstigning tidigt och iväg till stallet där det var morgon date med Äldre-Tant... för Metallen visade hälta igår... och idag var det tyvärr inte bättre. Det visade sig på höger fram. Men svårt att säga, men det känns trist. Ska ringa och fråga Tant-Karin i Holland om råd och Lotta var i kontakt med Ir-Ellinor. Så tidn får utvisa.

Mina damer fick arbeta imorse, Santa på lina och Sunni dressyr! Dom var duktiga! Ikväll tänkte jag se om jag fick låna en klippmaskin och klippa teddypälsarna!

Annars ikväll är det hoppning för Pernilla för de modiga!



Renoveringen är klar!

Jippi Hurra! Nu är äntligen sovrummet klart! Blev så fint! Kuba-golvläggare ( alias Lukas bror) kom i fredags kl tre och då påbörjades golvläggningen och 8bärs senare var golver klart! Jippi! Det blev verkligen så fint! Under tiden var jag i stallet (ovanligt) och red en lång runda med tant-Linda. Vi letade en ny väg. Tyvärr kom vi lite vilse men nu har jag kollat kartan på eniro så nu vet jag hur man ska svänga för att komma runt. Ska skriva sen när jag ridit en hur man rider :S Så jag inte lurar ut någon i det okända! 

Lördagen bjöd på mycket, jag börjar från början. Först va det dressyrträning för mig och Santa-luring för Frida P hemma hos henne. Den äldre tanten var söt och följde med som filmare och stöd! Allt gick jättebra förutom den förvända galoppen.Den funkade inte alls och Santa bara bytte. Men däremot satt skänkelvikningarna som ett rinnande vatten. I början va passet var hon lite stor och flygig i traven men sen i slutet så blev hon riktigt fin. Tyvärr filmade endast den äldre tanten i början ( but why?! ) så sista traverna saknas. Buhuuu!! ( lägger upp filmen någon dag) Men det är konstigt att när själva ridningen funkar och Santa funkar, då kan helt plötsligt inte jag sitta på hästen! Ser ut som en okokt spaggetti som fladrar omkring. Skärpning!
När vi kom tillbaka hade jag och äldre tanten lastträning med Metallen! Det gick super bra! Inga problem alls! Skönt! Medans jag var på träning så fick jag ett mess att Jade, lill-matte till Mira hade startat sin första lingon-dressyr och att det hade gått så bra! Grattis :)

På lördag åkte Frida och köpte en klippmaskin och på lördagen blev Fia klippt för första gången i sitt liv. Nakenfis! Men Fia verkade nöjd! Jag måste klippa mina teddy-bjrönar denna veckan!!!

Efter stallet så var det möbel-bärning och list-inköp och sedan vidar till Ikea för att köpa en sängstomme! Tillbaka i Växjö vid kl sex och sedan middag kl sju. Och vidare på natten var det sängstommebyggnad. Det gick bra ända tills vi upptäckte att hela mitten sektionen saknades, men då var klockan redan tre på natten och berusningsmedlet slut så då gick vi och la oss.

Söndagen fortsatte med att limma lister, Lukas o Kuba stack till Ikea för att kompletera med mittdel till sängstommen, och jag till stallet. Där var det höleverens! 4 ton hö! En stark bonde och åtta höflickor klarade detta på 40 min! Well done!
Efter detta var jag och äldra tant och Mor-tuta på söndasgfika hos tant-Celle! Det var jättegott och mysigt och jag saknar henne jättemycket i stallet! Vi var även och tittade på hennes fina stall. Philippe och Benji trivs jättebra! Cella och Maria också men jag hoppas att de saknar oss! hihi!

Efter mys-fikat så red jag och Mor-tuta över en timme i skogen! När vi äntligen kom tillbaka så var det insläpp och klockan halv sex. Då hade vi kört på sen halv tolv och min lilla kropp sa ifrån :S så lite snurr i skallen klarade jag mig hem där jag somande i en hög på golvet. en timme senare vaknade jag och gjorde klart det sista i sovrummet och tvättade lite grann! Sovrummet blir så fint! Tack för all hjälp Kuba!!!


Golvet lagt!

Vi bygger sängstomme, eller Lukas och Kuba gör, jag fungerar som arbetsledare och skruv-givare!kL 22,30

KL 03,00...sista lådan klar!

Klart!! Nej den rosa sidan är Lukas! När allt var klart bjöd jag herrarna på kaffe i mina nya koppar!

Sött!!!



Häst i hatt och en stor överaskning!

Igår var det renoveringsdag 4 men det var vila! Gööött! Idag kommer govlläggaren! Kommer bli så fint!

Stallet bjöd på mycket igår! Vet knappt vad jag ska börja med! Dels nu så har ju Anna*2 flyttat in, vilket är askul för dom är så himla goa bägge två, men önskar att Celle och Maria ff var kvar också! Sen tog Anna H med världens bästa tjej till stallet! Min SBFF! (stable best friend forever) LOUISE! Lilla Louise! Jippi! Jag är så glad att jag gör kullebyttor! Jag o Lousie red typ varje dag innan! Så stort smile!Welcome!

Hästarna skötte sig också bra igår! Frida la upp en bomövning till mig och Santa som Santa tyckte var kul så hon var fin och hon gjorde sin förvända galopp i bägge varven! High five! Gjort läxan tills på lördag då det är träning! Samtidigt som mig red Tant Linda, vars enda mål med passet var att få ont i höften! Check! Det lyckades hon med + även att få Sören i rätt galopp varje gång! Det är grymt!
Frida briljerade också under ritten med att rida Fia barbacka! Idag ska hon förhoppningsvis få en ny sadel! Ha så kul i Varberg :)
Sunni Lilla fick också gå dressyr, vi visade upp våra konster vi kunde för mamma Pytte, Lousie, Anna H, och äldre tant! Jubel! Alice red Pytte, och gud vad fin han blivit! Och Metallen blir bara bättre och bättre!
Sunshine skojjade till dressyrpasset genom att bära hatt!



Nu sparade jag det bästa till sist! Lukas har sagt i flera dagar att han har en överraskning till mig! Något hästrelaterat och svenskt! Jag har tänkt och tänkt... Mina gissningar har varit bla ett föl ( jag ger aldrig upp), ny trailer, en sadelvagn, shortchaps (börjar bli trött att rida i tennisstrumpor, men är för lat för att dra på mig stövlarna...) etc... mmm jippi den stora överaskningen var en

DALAHÄST! från Dalarna, jag skratta så jag höll på att kissa i brallan! men fin var den!!!!
svart oich silver!!!




Renoverings dag 3 och 3 skrämningar!

Mummi Pytte är tillbaka efter 5 veckor solsemster! Välkommen hem!!! Vi har saknat dig!! Lite avis ( okej inte så lite..) på den perfekta solbrännan hon briljerade med!!Speciellt när man själv börjar nå höstblekheten där hudens ton börjar bli grå och nästan genomskinlig. :S Men kul att någon kan va snygg ochh fräsh!!

Igår var det dag 3 på renoveringsschemat och det var = tippen körning!Hett... Hela bilen "Princess" fylldes med skräp och gammalt golv och mot tippen det bar! På tippen var det Jag, Lukas och ungefär 35 män i den övre medelåldern! Jag och Lukas bar arbetshandskar! Vuxenpoäng! Och slängde saker i godan ro ända tills dagens första skräming inträffar!En man hoppar fram bakom en container när jag kommer helt ont anande om vad som ska hända och säger BU!!!! och jag som är lättskrämd i vanliga fall höll på att få hjärtstopp och ramla i containern för brännbart! Taaack! :(

När "princess" var tom körde vi vidare till K-rauta för att köpa golv! Skrämsling nummer 2! Plats: på parkeringen utanför K-rauta. En man kommer bakom mig och pratar i sin mobil! Jag är som vanligt i en egen värld och varker ser eller hör mannen förän vi nästran krockar och då upptäcker jag honom! Skriiik! = dagsn nummer två skrämsling!Vid det här laget ligger Lukas på gatan och tjuter av skratt! ( Han är ganska van att jag blir rädd) Golvinköpet går bra trots jag är lita skakis och vi fortsätter mot preem Öster där Lukas ( åter igen) beställt data-delar! Jag får korv med bröd! Jippi!

Sedan dags för stallet! Santa-ballerina har lin-övning på schemat! Jag och Frida linar samtidigt! Santa går på det "holländska sättet" med en lina och Fia i dubbellina ( tömkörning kanske det heter) Först är Santa styv o stel, men sen luftar hon till och ser riktigt trevlig ut! Ikväll är det dressage! jihoo! *Jag saknar Karin*
Sunni-bunni-balouga fick gå dressyr. Hon är min finaste häst! Allt är så svårt med Santa men med Sunshine är allt lätt som en plätt. Den förvända galoppen som var mitt och Santas mål, prövade jag med Sunni. Nemas problemas sa hon och galopprade med benen på fel håll! När vi var klara var det skitmörkt! Som tur väl har jag köpt en pannlampa!!

 

Efter jag stirrrat runt och gjort klart stallet glömde jag INTE något som jag glömt alla andra dagar!! Hälsa Kakan och Calaisa välkomna till stallet! Ägare Anna * 2!!! Jag börjar undra om det är skimmel måste att få stallplats hos oss! De tre senast hästarna ( undantag Olivens nya sjärna) har varit skimmlar.

 
Kakan!                                                                    Calaisa!

När stallet finally vart klart åkte jag hem och tadaaaa dags för dagens tredje och sista skrämning! Jag kommer innan för dörren och ska hämta Lukas så att vi kan bära upp golvet. Jag ska gå ut i trapphuset och där står granne och ska precis plinga på min dörr! Jag skriker av fasa och får sätta mig i trappa tills hjärtat börjar slå normala slag! Åter igen skrattanfall av lukas! Som straff bar jag bara upp två paket golv av sju!!!!


renovering dag 2

renovering dag 2: Idag målade jag klart alla väggar i sovrummet.. fick göra det innan stallet för att jag skulle kunna se något :) Sovrummet är helt golvlöst och har en konstig filt på sig just nu!! Det gamla golvet har jag stuvat in i hallen! Just nu bor jag i misär! 
 

När jag målat klart åkte jag och red hästarna! Mor-tuta fick rycka ut och följa med i skogen, eftersom hopparna hade övning i ridhuset och jag vågade inte ge mig ut på Ballerinan Santana själv.. (vilat 4 dagar...) Så mor och dotter ut i skogen i mörkret! Det gick bra enda tills Sunshine gjorde ett oväntat glädjehopp och höll på att slänga ur mor-tuta ur sadeln. Men på något sätt klamra hon sig fast! Så vi överlevde! När vi kom tillbaka gjorde jag stretchövningar på Santa! Drog lite i benen o så, vet inte om jag gjorde rätt men hon tyckte det var gött. Hon passade även på att sno hö av Sören medans jag hämta grimman :S

 

När jag kom hem fick jag massa glas av en granne, hon skulle flytta! Så fick typ 50 glas, 10 skålar, koppar massa massa massa. Så halva natten diskade jag och fixade i köksskåpen! Men det var fina glas så jag är jätteglad! Fick även en säng ett bord o lite sådant.

Just nu fungerar vardagsrummet som sovrum! men det funkar...

så här ser det ut nu...

Fula äckliga golv du ska bort! Jag har hatat detta golv sen vi flyttade in! Och det är tre år sen!! Hihi läskiga dammråttor tittade fram när sängarna försvann!


nu får jag sova i vardgasrummet, men det är ganska mysigt!



Renovering påbörjad..

Idag blev det vila för båda tjejerna, för jag har börjat renovera lägenheten... Igen :S denna gången ska jag byta alla golv! Kommer bli fint :) idag har vi tagit bort det gamla golvet i sovrummet och målat en vägg!!! Imorgon ska jag måla de andra väggarna och på fredag kommer golvläggaren :) renovera är det bästa jag vet!

Fin fin helg

Fredagen började med en lång resa till Borås, där var det färg för hela slanten. Jag och Evelina satt på samma plats som sist.


På lunchen gick vi och träffade min kompis Linda som jag inte sett på typ 100 år. Sedan sista hade hon hunnit gifta sig och skaffa barn! Så numera heter hon Linda Benjaminsson och har en dotter som heter Elvira! (Virran) Men Linda var precis som innan och fortfarande i sin underbara rosa bubbla!
 

Linda!!!

Virran!

Efter lunchen var det skola igen, o måla måla måååla! Sen körde jag vidare till Landvetter och hälsade på min bror och hans familj! Ossian skulle på disko ( 6 år gammal) så hjälpte till att välja skor :)
Sedan vidare till Kungsbacka där Lukas va! Sen fortsatte denna helgen med mat o massa vin! Jippi! I Lördags var det fest med Kuba, Nisse o Greken! Söndagen var lite jobbig :S

Idag ska jag äntligen till stallet o sen ska jag inte missa en enda dag på flera månader.
träningsschema v 40
Måndag : Vila ( Iiii Liike)
Tisdag: Klättra
Onsdag: Longera
Torsdag: Dressyr
Fredag: Dressyr
Lördag: Träna för Frida
Söndag: Skritta

Hoppas äldre tanten joinar mig!

Lukas hjälpte mig designa om sidan igår på vägen hem! Shyrre! Taaack!

RSS 2.0