Micklem multibridel

designern av detta träns måste vara ett geni!! Kanske inte är det snyggaste tränset, tycker det ser lite väl sportigt ut för min smak, men vilka funktioner.
på enkelt sätt kan man rida på vanligt bett, bett med clips samt på tre bettlösa varianter.
mini : tyglarna i sidostycket
medium: tryck under hakan
maxi: tryck bakom nacken.
 
jag har ridit på tre varianter varav medium bettlöst. På det var jag ute och galopperade i skogen. Santa kändes helt lugn och glad. Jag är väldigt nöjd med mitt träns. Tyvärr tror jag inte man får tävla på det, men vad gör det, jag tävlar ju ändå aldrig!!!! :)
 
 
Idag tränar Bello bus och cube för Peter Eriksson. Ska bli spännande att höra hur det gick. Själv sitter jag på morgontåget mot Stockholm. Alltid lika härligt att vara uppe i ottan:)
 
 

Sprattelgubbe, thats me

Igår kväll var det dressyr på Santis i sällskap med Fia Frida och Fia!
Santa kändes bra och stadig i formen. Fia Frida filmade, ve och fasa! Jag liknar en förrymd sprattelgubbe med kutrygg! Skärpning på mig! Blä! Till mitt försvar har jag inget utan att jag ska bli bättre. Tyvärr var jag som vanligt så sen från jobbet så jag hann inte rida den något äldre hästen.
Idag ska jag rida ut i skogen, Santa som varit i hårdträning har mest tränats inne och hon verkar tycka att det är fridfullt att komma ut i skogen.
 
Till helgen väntas Karinträning. Hon anländer på torsdagkväll och åker sedan måndag morgon. Hoppas att alla ekipage är lika pep som mig!
 
Stålmannen fyller år på lördag! Detta skall firas! Stålis ordnar festen och jag medverkar!
 
Vi har i stallet fått en ny kompis, eller en nygammal. Alex alias "FAB" har köpt en vackert fux sto, som kallas Pärlan! Otroligt trevlig häst och det ska bli s kul att följa dem.
 
Nu väntas stallet.
 
 

Gästis festis

Vi kommer att få en gästbloggerska på bloggen. BFF Matilda Bells. Så nu får jag försöka hålla jämna steg med henne! :)
 
Santa har kommit hem efter en lång resa. Resan gick bra och hon var ganska trött men har återhämtat sig bra. Hon har bara fått gå lugnare pass, men ska nu under veckan gå tillbaka till normal arbete. Igår red jag på mitt nya micklem multibridel. Vilket jag tyckte själv var förvånansvärt bra. Santa gillade det och verkligen sög tag på bettet, vilket annars brukar lysa med sin frånvaro. Lill-Frida har även tagit sig en premiärtur på Santa och jag fick tillfället att rida runt på Calle. Calle var en dröm och jag ville att vi alltid skulle byta häst!
 
HEJ!
Bellanbus var glad att Santis var tillbaka och kom och klappade på henne. Santa var mer intresserad av att få mat!
Min uppsättning träns! hahaha!
 
Nu börjar tävlingsterminen verkligen ta start och alla ska tävla. Jag kanske ska tävla, men ska jag inte tävla så ska jag vara professionell knoppare, för det är nått jag kan. I leverens med santa kom min senaste beställning från Holland, never dull, för alla metallsaker att bli skinande rena och glansiga. Sedan fick jag mantråd och nål, inte den kackiga jag hittade på hööks, utan riktigt tråd och nål. Så vill ni ha uppsydda knoppar får ni kontakta mig! Mer knopperi åt folket. Först på tur att bli knoppad är Calle inför lagtävlan division 2 Småland.
 
PUSS
 
 
 

Hon är på väg nu

glädje men något överraskande besked idag att Santa är på väg hem. Först stop över natten för att få godkända veterinär papper och sedan blir det avresa mot Sverige. Beräknad ankomst är imorgon kväll! Själv sitter jag på tåget norrut för jobb i huvudstaden. Vi hoppas att jag anländer till Växjö innan Santa. Annas finns mortuta på plats för mottagandet! 
Nu håller vi tummarna att det blir en enkel smidig resa hem :) 
 
 
Kan medela att det är en glittrig häst vi kommer att få hem:) 

Dressyr söndag

Imorse bar det iväg mot Bergunda där många av våra talangfulla dressyr kollegor startade.
I LB:2 startade Risinges nya dressyrstjärna Mini-Roffe och hennes black beauty! Bra procent och goda kommentarer. Under pågående ritt sköts det hej vilt på skjutbanan men Fia reagerade knappt! Mini-Roffes man var med och tittade på sin vackra fru och häst, dock förbjöd vi honom att gå närmare än 30 meter till dressyrbanan med sitt knallrosa paraply. Vinnare av klasd LB:2 blev Agneta Bertilsson på 68%. Ida och Tell fanns också med och hade goda resultat. 
I LB:3 red Alice magic Brallis på sin Doris och de gjorde bra ifrån sig, men i LA:3an visade de var skåpet skulle stå och sköt in 66%. Grattis!!!! 
 
Snart är  dags förr oss andra dressyrtanter att knäppa på sig de vita något trånga ridbyxorna, polera upp de hårda mindre bekväma dressyrstövlarna och ge oss ut i matchen. 
 
Fröken santana kommer att dyka upp hemma inom en snar framtid och gissa vem som längtar! 
just nu sitter jag i stålmannens studio och tittar på när han försöker sätta upp ljudabsorbenter... Det är lim, absorbenter och katter lite överallt. 
God kväll kära vänner! 
 

Glitterititterli

Tillbaka... lång paus från skriveriet, jag skäms. Jag som skrev och skrev och skrev...
 
some quick uppdates...
Santilicious är nu bokad på buss för att åka hem, hon föredrog flyg, men hon fick så snällt anpassa sig och ta bussen. Längtar efter att in vackra häst ska komma hem men samtidigt känns det lite skrämmande att nu själv fortsätta att utbilda henne. men vi får alla hjälpas åt. Mot grand Prix i små snabba steg!
 
 
Sunshine som under sommaren skaffat sig en ny man, Brilliant, har under sambohänget även lagt på sig ett och annat kilo, men hon har sakta men säkert börjat gymma och resultat går att se. Idag fick hon vaccin så ingen galen hästinfluensa ska infinna sig!
Härom dagen var hon och x:et Calle på tur i sina matchande träningsoveraller. Hon har även under semestern fått en juvelprydd grimma, det gäller att ligga på topp.
 
 
Lill-Frida och jag har haft turen att ha väldigt närbelägna stugor på Öland så vi har hängt alla dagar vi kunnat! Under dressyr SM i lag på Aledal var vi närvarande och hejade bla fram Lill-Fridas tränare Elisabeth till seger i I1a. På tävling införskaffade vi likadana tävlingslappar för framtida starter. Mini-Roffe borde nu bli stolt då detta är min första Kingsland grej.
 
Det är inte bara mina vackra hästar som ska glittra i sommar utan även jag! Ny hjälm har införskaffats, men har sedan designats om för att bli lite mer personlig. Titta och njut! Ska försöka att inte blända er i ridhuset med allt glitter, men det är så svårt att låta bli!
 
 
Stan var mycket glad över att komma hem och har lekt varenda ledig sekund med Boris, Svante, Eos och Iggy! Sten har varit dagbarn hos mor-tuta under större delen av sommaren och han har nu blivit en mycket vänlig uppfostrad pojk!

Vår Mini-Roffe får nu byta namn till något dressyrigt!  Frida alias Mini-roffe och hennes Fia har debuterat i dressyr och det var ingen dålig start! Fjärde placering med goda procent. Nästa gång vi ser detta lovande dressyrekipage på tävlingsbanorna är nu på söndag när Växjöortens fältrittklubb anordnar tävling. Vi kommer även att kunna följa Alice och Doris då som gör sin andra start ihop. Föregående helg vann Alice och Doris LB:3 och LA:3 och blev cupvinnare. Båda starterna på 66 % stort grattis.
 
Som ni flesta vet kommer Karin sista helgen i augusti. Jag har något pass på fredagen kvar om någon vill träna.
 
PUSS
 
 
 

RSS 2.0