idag flyttar hon

Den något yngre tanten har gömt sig på västkusten och vill inte se när Tallen och den något äldre tanten lämnar Risinge the best stable ever... for ever... Har lite ont i magen och  tårarna bränner i ögonen.. Något yngre tant mycket ledsen!  
Bye Bye världens bästa tant!!!!


Snygg häst med stilig något äldre tant!!!!

mycket med huset

så den något yngre tanten orkade inte rida sina hästar igår! Den något yngre tanten har nog inte varit utanför sadeln en månad så igår var det dags. Kvällen spenderades istället med att åka till rusta och köpa flyttlådor.
20 st ... räckte inte ens till halva köket.. så fler flyttlådor får inköpas!
Stålmannen visade sig har fruktansvärt dåliga kunskaper inom flyttlådsuppvikning... om det tog cirka 15sek för den något yngre tanten att vika än, så tog det och här skojjas det inte... ungefär 15 MINUTER! HAHAHA

Den något äldre tanten har gömt sig! tror hon surar inför flytten!

idag ska det betalas handpenning! blääää!


papperskrivna!

på huset! så nu är det mitt! imorgon läggs handpenning! sen blir det havregrynsgröt för mig och stålmannen och gräs till hästarna!

Igår var det träning! det gick verkligen skitdåligt! Att ha 45 min mellan båda hästarna är något den yngre tantens nerver inte tål.
Först ut var Herr Hamlet. Gick bra i vänster och i galoppen men höger var jag inte nöjd med alls.
santi var vild och tvär och yngre tant lika så! vilke reulterade i en fartfylld ful ritt!

på återseende

Apor på tv..

Är väldigt intressant!
Igår fick empi och wiki en leksak av tant Linda! En liten liten kudde med kattmynta! De blev helt tokiga och rev halva lägenheten!



Humel-bummel fick igår nya fräsha skor av Benny-banan! Han tyckte att det var helt ok och trippade runt fint på banan sedan!
Santi var igår påverkad av värmen och var opigg! men den något yngre tanten tvingade henne att springa framåt ! Suck och stön från Santis sida...

Kl halv sju kom en stressad något äldre tant till stallet! Den stackars tanten hade inte haft en paus på 11 timmar. Men hon hade ju ätit så fattade inte vad hon var så bitter över. Hon snackade om att pausa huvudet... kanske är så när man når en högre ålder att hjärnan måste få nervarvas!!

Blev en trevlig tjatpromenad men en tant trio och tre sura hästar!

Den något äldre tanten ber nu nära och kära att hjälpa henne vid flytt, då den något yngre tanten fortfarande mår lite lätt psykiskt dåligt över det hela känner hon sig för svag för att medverka vid detta jippo ;) hihi!

Ikväll träning för Frida. Yngre tant ska medverka med två.



jag köpte ett hus!

Igår var den något yngre tanten galen och köpte sig ett hus till sig och stålmannen! Allt gick väldigt fort! men keep your fingers crossed att allt går igenom!

Samtliga bloggläsare kommer att bli inbjuden till en faboulicius inflyttningsfest!!!!

Igår fick Herr Hamlet gå på banan! Han kändes mycket fräsh!! Sunni som varit lite öm på sitt ben fick en skogspromenad och Santi fick haka på Mr P, benji och Shiva ut i skogen! På skogsturen var det tjejrna som behöll lugnet och herrarna som visade prov på bus!

Idag ska Herr Hamlet få nya sportskor och damerna tränas! Troligtvis blir det en tur med den något äldre tanten i skogen.. inte många dagar kvar nu...


Grattis Olli Bolli!!!!!!!!

Ollli Bolli har idag tagit tredje plats i en 1,20 med världens finaste Jinni! Motståndet var stenhårt men Olli behöll lugnet och visade var skåpet skulle stå!!
Massa massa massa Grattis duktiga Olli!!!!!

Aliss-Braliss och Pytte-kung har idag tävlat!!! Och som alltid knep de första placeringarna i LB och i LA!!!Dom är ju bara för bra!

Hipp Hipp Hurra för våra underbara ryttare och hästar!!!!!!!!

(bara några få dagar kvar med den något åldre tanten ... snyfft... dock är ersättare funnen..)

blödande inlägg...

nu finns det svart på vitt! Den något yngre tanten blir lämnad. Lämnad och ensam.. den något äldre tanten flyttar. Det är krokodiltårar!!! Kommer bloggen nu överleva och vem ska ta hennes plats???

allt det kul som skulle skrivas idag är som bortblåst. Jag vill lägga mig under ett täcke och gömma mig...

Bye Bye Något äldre tant!!!


Eleganta-Santa-Lanta


så var det söndagkväll... igen

kan åter igen inte förstå varför en heLg går så snabbt. vore trevligt om helgen var lika lång som veckan. Men vet inTe riktigt hur jag skall lösa detta...

NYT har just läst in sig på arkitektprov nummer sex och tros förstå hur de fem stycken insändningsuppgifterma skall lösas.. eller tre av de iaf, eller en. Får läsa en gång till. Förstår inte varför de ska skriva allt så krångligt. Kanske ska ringa skola och klaga!

I fredags kväll hade vi efter avnjutit pizza-kalas dj fest in my livingroom. Något yngre tant sjöng in en vacker sång som sedan stålmannen och bear mixade ihop, med tanke på de fasansfulla toner yngre tant utlät blev resultate helt galet bra. Man behöver inte kunna sjunga för att bli världsartist!


sångerska, dj och dj

Lördagen påbörjades med träning för Frida, Santi var häst , något yngre tant ryttare. Santi var duktig och mycket framåt. Det blev i mellanåt vilda protester från hästens sida, men sedan blev det mycket bra där i mellan. Är glad att Santi är tillbaka och att jag har en sådan fin häst!!!
Robban jobbade under lördagen Tysken i skogen. Den äldre hästen fick gå på powerwalk i skogen.

PÅ kvällen var det kalas och Fiffi och hennes kompis och NYT med entoruage gjorde stan med succé!

Söndagen har erbjudit 4 timmar i sadeln. Först uteritt med den älskade något äldre tanten. Det blev travträning och Tallen och Tysken fick jobba i skogen í trav under en längre tid. Vilket gav resultat med fina och djupa i formen och bra trav framåt. Tallens trav har blivit väldigt bra. Mycket imponerande. Frambenen paddlade på som bara den. Tror att Tallen bara visat en bråkdel av de gångarter som finns i henne.
Sedan var det mini-tant-Maja och yngre tant som begav sig ut på väguppletning i skogen och vi fann en ny strålande helt fantastisk bra väg. Vi kallar den för, "back och äng vägen". Tanterna var mycket nöjda med sin tur.
Sunny som skulle bjuda upp för träning ville också ut i skogen, så så blev det. Som vanligt hade hon myror i brallan och busade friskt.

Aliss-brallis och pytte-kung var på söndags träning för Lisa och Pytte-muskelknutta hade arbetat på mycket bra :)
Olli har idag varit på tävling i lenhovda med två av sina grå hästar. Några resultat vet jag ej än men återkommer med dessa.

Love from NYT!!!!
Världens finaste häst!!!


3 små nya liv och en ny sadel

Grattid till Maria och Diddi som i tisdags fick en liten pojk. kanske inte så värst liten.. utan en rejäl knodd på 53cm och 4200g. Ska bli så fantastiskt kul att se detta lilla underverk!!!!
tänk att man varit så liten

sen ett stort grattis till min kollega stefan som samma dag fick, eller hans fru fick tvillingar! en liten tjej bebis och en killbebis!!!!

sedan grattis till fiffi som nu lurat i hela stallet att hon är för stor för sin 17 tum sadel!!!! så nu måste hon ha en ny super lyxsadel som kan rymma hennes stora stjärt. det roliga är att fiffi har en ministjärt!!! Du kan få låna min barnsadel någon dag!!!

Idag var det världens mysigaste då yngre och äldre tant hade uteritt! babbel och bubbel blir våra nya nicks. åter igen är äldre tant besviken på sin oförstående familj! tycker att hon ska köpa en häst till eller två då kan de börja klaga på riktigt. eller så skaffar man stålmannen som är glad om yngre tant någonsin är hemma.

nu väntas det pizza! pizza är gott. fiffi har lärt yngre tant att äta pizza med sås. mmm det är gott.

imorgon ska fiffi och yngre tant på fest ihop. tror att detta kommer att kunna urarta ganska lätt!

imorgon träning för frida med santi! får bli en pianoträning men bätter än inget. santi gick bra idag efter att ha dragit i den yngre tantens klena armar!!!

trevlig fredag alla glada!

jag blev hans entourage

hehe efter att bedrivet tjat kampanj, jag vill följa med, mjuknade min kollega och i stället för hans tjej fick den något yngre tanten följa med på nästa invigning av en filmstad! High Five! Det är dresscode smoking och min balklänning ska utprovas i helgen :)
löveli!


Sunshine på träning


Träningståg

Igår stod Frida P i ridhuset och undervisade dressyrryttarna och deras hästar, medverkande från Risinge Horse Team var,  den något yngre tanten på hennes stjärn häst, Ellen-propellen och Hottis-Papiljottis och Aliss-Brallis och Pytte-Kung. Det var mycket bra träning! Frida hade med sin hund som Mor-Tuta fick gå och bajsa i skogen!

När träning var överstökad kom Cowboysar-Robban och snackade lite med Tysken. De fann varandra direkt och stod och myste i stallet medan Nyt och Mor rengjorde stall och gjorde matlådor! sedan blev det skogspromenad där NYT och Cowbojsar Robban diskuterade träningsmetoder!

Det var inte bara dressyr tanterna som tränade igår utan Fiffi och världens bäsat Fia var i Nybro (tror jag) och tränade hoppning för Pia, Fiffis gamla tränare. Fia hade hoppat grand prix språng och Fiffi var super nöjd!

JAG HAR HITTAT ETT HUS JAG VILL HA! 
wohoo så eventuellt kommer en av hästarna att säljas! Lägg bud! 
 

Jag dör!

Åh vilken underbar morgon! jag möts av en vuxen man i ljusblå frigolit kruka på huvudet! Åhhh! Jag gav honom tummen upp!

Nu har den något äldre tanten nått Växjös stadsgräns. Detta märktes tydligt då mobiltelefonen fylldes utav mess-ordbajsande!Lovely! Välkommen hem älskade tant!!!!!

Igår var farbror vet på besök för att kolla Santi-Lanti! Först visade Santi obehag (hon hatar verkigen karlar hon inte känner) men han kallade hennes bula för något jag ej kan komma ihåg! sedan skulle trav uppvisas. och där visade santi sin bästa trav! Har inte sett henne trava så på jättelänge. Var tydligeninget fel på henne utan fick klartecken för träning!
Cinni som även visat lite obehag vid träning fick diagnosen pälsfällning! Så yngre tant och mamma Pytte firade genom att göra en liten dans på gårdsplan!!!
Göttans!

vardag

efter underbar stärkande ledighet är det idag dags att bege sig till jobbet och vara duktig!
Inatt kommer den något äldre tanten hem! Den något yngre tanten gör trippelvolter av lycka! Säkert är hon brunbränd vacker och glad. Vilket kan väga upp den snorbleka yngre tanten.

Gratualtioner!
igår debuterade Celle-Boll och Mr P på tävlingsbanorna, första programet gick enl Celle själv, så där medan program 2, debut i MSVB:4 gav utdelning i poäng, 0,2% under kvalgränsen till nästra klass (tyyypiskt). Men en mycket nöjd Celle!

Aliss-Braliss har åter igen bevisat med Kung-Pytte att dom är bäst. I lördags plockade hon hem segern i LB och en andra placering i LA. Grattis!!!

Den något yngre tanten har haft städhelg så alla täcken träns lindor mm är skinande rent och putsat in i minsta detalj!
santi är under bättringsväg och nu under sadel! Idag kommer farbror vet och undersöker henne.
Tysken som varit toppen måste vrickat sig igår för han linkade till under träning!
Sunni-bunni känns dock helt fab och hon går veckans träning för Frida. De andra två skruttarna får vara sjuklingar och överösas med kärlek istället!
stålmannen undrar hur man orkar att det går upp och ner, ärligt talat vet jag inte men det är väl ett sjukt intresse eller nått!!!

Åh glömde välkommna Conny och Ponny till oss :)


Första dagen på Santi!

Sunni vilar i hagen

Tysken på span!

katt

Kompis!!!


Glad påsk

Nu är påsken över! Sitter och skriver från min förra årets påskprelle! En vacker rosa padda! I år fick jag inget! Ganska trist! Imorgon kommer en lååång uppdatering och massa skvaller!!!!!
Puss o kram från en dåååålig bloggerska!

Idag kommer Bo!

om en timme drar måndagens Bosse träning igång. Först ut är Celle-Boll och Mr P! Sen tränar Frida och sen Rita.. sen paus.. hoppas kunna komma och kolla efter pausen!
Imorgon bär det av till Uppsala och Tant Irene tar vid som hästvakt! Mor Tuta är och åker skidor! Senaste lägesrapporten var att de var insnöade...

Håller på att boka biljetter till världscupen i Aachen! Ska dit med mor Tuta och träffa usa folket! dock krockar dressyrfinalen med min systers brölopp...
tydligen går dte inte att flytta på...






Hamlet på film!


tant på tävling

I Lördags packades den något yngre tanten, tant Linda och stjärnan santa in sig i bilen och begav sig mot Blekinge där den något yngre tanten skulle visa upp ridkunskap under domarbedömning! Santi som blev väckt tidigt var lite trött och ville mest sova! På framridningen dansade de sköna bönorna fram! Väl förberedda för dagens kritik gick de med mod in mot ringen!Där hände nått! Santi hade fantiserat ihop ett eget program som hon ville visa för domaren och konversationen häst tant i mellan framgick ej! Santi gjorde allt för att gå på ett annat håll och den något yngre tanten försökt styra! Inga prisrosetter här! Dock som blixt från klar himmel fattade santi galoppen och slutförde galoppdelen med strålande resultat. En förvirrad tant och en mycket stolt häst vinkade lite lätt avslaget mot publiken och lastade och åkte hem. Dagens kommentar blev " Fin häst men visade sig inte från sin bästa sida" Tror jag håller med om detta!
Men yngre tant är alltid glad. Dock har Santi efter att hon fått blivit tävlingshäst börjat visa attityd som om hon va nästa Totillas! hALLO! Om du nu ska gå runt och skryta på hemmaplan för Sunni, Hamlet och Skrållan om dina bravader så får du ju iaf visa upp lite trav och samarbetsvilja när vi är iväg!
Film kommer! Hahahaha! Numera vill Santi bli titullerad som Divan Santa och det kan hon bli!



RSS 2.0