sommar hälsning!

Glad midsommar!!!!
Stallet har börjat tömmas på folk som flyr för semester, under sommaren kommer bara den något yngre tanten, familjen pytte och Tant susy vara kvar. Den något yngre tanten börjar känna hur det börjar rycka i utlandstarmen.. men får se vad som sker.
En härlig midsommarfest blev det i nya huset!! folket var galet och den något yngre tanten gjorde en walk of shame genom de förundrade grannarna dagen efter. Hihi!!!!

Party like a rockstar!

Dubbel-snubbel träning för Frida.
Igår fick vackra santa-lanta och Hampe-kalle gå träning, inte samtidigt men med 45 min mellanrum!
Santi först ut och hon var mycket duktig och glad (hör och häpna)
sedan var det Herr Hamlet och han kändes så fräsh och på. Frida tyckte att han var mycket fin!
Ikväll är det träning för frida igen, hästval ej helt bestämt!
Ikväll kommer min kompis henrietta!!!! hon var här förra helgen också!!!
då spårade det ur och henrietta fick krull!!!!

Nytt bord! Ny frisyr!!!

Den något äldre tanten har varit så gullig och lagt ut om Micha. Igår fick jag ett svar till. Dock tror jag inte Lisa vill gå med på den dealen... men jag ska fråga :)
Den något äldre tanten är annars ett minne blott. Varken hört sett eller nått sedan hon packade hästen i lånad transport och lämnade oss i en dimma av grus!!! HIHI

Mor Tuta och Daddy Cool är världens coolaste. Den något yngre tanten fann ett bord hon så gärna ville ha, och vad står inte hemma nu vid matplatsen och glänser! Den något yngre tanten rekomenderar verkligen www.lauritz.com
dock måste man veta att grejerna måste hämtas i stockholm... inom några dagar!!!

Idag är det dags att bli av med knuten på huvudet och ett glänsande svall.. dock tror nyt inte hon får tiden att räcka till utan får boka om :(




Möhippa!!!!

Var så sjukt kul!!! Det var syster Anna och 17 glada rosédrickande kvinnor!!!!
Dagen bjöd på bla simhopp! Den något ynre tanten som har vattenfobi, övade ändå och gjorde fam och bakhopp och en volt från kanten. Mycket nöjd med sin insats.

Bästisar

Hamlet och Skrållan äter i samma hög :)

Fodervärd sökes

Till femårigt hoppsto, "Micha".
Ring mig om ni är intresserade.
OBS, Lisa söker en person som är duktig och kan se sig ha henne på långsikt. Mycket fin häst som vill tränas och tävlas :)

Bemme!!A

När vi var på träning


Jag vill ha en minigris

nu när något yngre tant förlorat sin alldeles egna tant så vill hon ersätta denne med en minigris. Likheten är slående.
Stålmannen verkar inte helt besvärad med förfrågan ang det nya husdjuret. Tiden får utvisa vad som sker..

som det märks här på bloggerian har den något yngre tanten haft fullt upp... det har hänt så mycket kul men ingen tid för uppdatering, kanake det kommer en summering av allt någon dag. Det har ju varit amsterdam, summerburst i göteborg, nytt hus, träningar, tävlingar och inte minst igår en resa till Gävle!
tågresan dit var så lång att NYT kan knappt förstå att hon överlevde!!!
denna veckan är hopptryckt av diverse saker som skall göras.
Imorse fick de tre hästarna ställa upp på morgon gymnastik för att få någon motion över huvudtaget... sedan ikväll blir det den sista finliret med vår vackra lägenhet som på fredag får en ny ägare!
Imorgon är det tidig ridning och sedan på kvällen vankas kalas för ofelia och agnez som är klara i skolan!! Båda två har varit extremt duktiga och går ut med fenomenala betyg! Jag tror de brås på sin låtsas storasyster.
På förra årets student fick den något yngre tanten en alldeles egen lillebror. Han heter Max och är nu 19 år gammal. Det är kul att ha en bror. Det finns en riktig bror också men han bor i Göteborg och är ball!

puss!

På resa IGEN!!!

Jag åker tåg!!! Tuuuut tuuuut!!!


Muttfraktur!

Gårdagen var vild och bjöd på både det ena och det andra!
Första hästen ut var Santi-lanti. Den något yngre tanten hade som plan att ta en stillsam skrittrunda i skogen barbacka, eftersom den stackars stackars hästen hade tränat dagen innan.. Lätt som en fågel skuttade NYT upp på Santi och iväg bar det! Santi var nöjd och frustade. På vägen bort mot lilla sandrundan stod en bil parkerad! Inget konstigt med det, förän NYT såg ett par ben sticka fram under förardörren... Skumt!! Som en skrämd katt kastar sig en KISSANDE tant in i bilen och kör iväg i världens fart förbi santi och något yngre tant. Santi som annars är lugn och trygg fick absolut psykbryt och började bocka som en stucken gasel. NYT utan sadel gjorde allt för att hålla sig kvar, vilket gjorde santi ännu mer upprörd och bockarna blev större och större! Apan på ryggen höll sig kvar men fick smärta mellan benen och fasade för muttfraktur! Lika upprörd som santi blivit blev hon lugn och NYT kunde andas ut, fortfarande på hästrygg!
Idag mår NYT bra!

Häst två var den något äldre hästen! Sadel tänkte NYT och de gav sig iväg! Lugnt och fint, Den något äldre hästen var lite seg och 6rött från träningen igår.. ända tills den lilla s**t-hästen vänder sig om och skenar hem! Skrämd av något, troligtvis en älg, men kanske en annan kissande människa!!!! (men vilken trav!!!!)I faretn passeras en  hundägare och han kunde väl inte tro sina ögon, en skenande ko och en kvidande tant... vi överlevde!

Sedan dags för Hampe-KAlle. NYT funderade allvarligt på att klä sig i säkerhetsväst! Men blev istället hoppsadel!
Herr Hamlet var som alltid en gentleman och han fick som belöning massa godis!
puuiuh

Imorse sänkte stålmannen NYT´s cykelsadel... innan var den så hög att tramporna var svåra att nå!!! Den inte så jättesmarta stålmannen sänkte sadeln till minimum. Så NYT fick imorse cykla och parera huvudet mot knäna.. bläää...


TANTER SKA TÄVLA

hör och häpna! på söndag blir det en eventuell dubbeltävling för den något yngre tanten och den något äldre tanten! Pancakejumping!
Händelseförlopp är att den något äldre tanten springer skitsnabbt en bana och hoppar hinder på 50cm. Sen ska den något yngre tanten hoppa samma bana på häst! även detta 50 cm! Men eftersom santi och tanti hoppat 80cm oxer (kan ni fatta det!!! så borde 50cm gå att klara lätt som en plätt(a) det gälelr att träffa samma tid!

wuhuuu!!!!

nu är det som vanligt igen

fast på en annan adress! Alla är välkomna att kolla på mitt nya palats :)

Igår var det dressyr för hela slanten.
Santi-lanti var först ut att gå träning för Frida. Inte samma känsla som sist men några grjer gjorde hon mycket bra.
Herr Hamlet fick igår ta i lite och knådades igenom på banan, han tyckte det var mycket kul och bjöd på några eleganta bocksprång som den något yngre tanten hängde runt halsen!
Den ngot äldre hästen var vild men laddad på banan. Hon fick springa över bomar men det blev nästa sken så den övningen avbröts lika fort!

Alice-Brallis och Pytte-kung har åter segrat på dressyrbanan och hjälpte hela ponnylaget att plocka hem lagsegern! Ni är bäst!!!

Prinsessan olli har gjort stordåd på hoppbanorna! På Ölandshoppet tog hon och Super-Jin placering efter placering! Ni är helt enkelt bäst! Olli har även fått en ny häst och vi hälsar denna vackra herre välkommen till risingen equsterian team!


Flyttar...

Skriver när jag inte sitter i min trappa och stirrar uppgivet på berget av kartonger!!!! Älskar er alla!!!!


På resande fot... Igen...

Idag är den något yngre tanten på prestige fullt uppdrag åt kontoret!! Så sitter på ett pendeltåg som tar mig in från Kungsbacka till Göteborg! Ganska avslappnande att åka morgon tåg!

Hästarna har (peppar peppar ta i träd) fungerat bra! Santi står för den största framgången och Frida gav henne ännu ett nytt smeknamn! Prinsessan estell!!! Sååå sött!!! Men hon var söt på förra träningen!!!

Hampekalle har blivit privridning av Frida!!! Det gick bra! (får lite avlastning några dagar då jag flyttar!!!)

Den något äldre hästen har varit tokig! Under gårdagensritt var det sken, NYT som valt att rida utan sadel var inte så nöjd över sitt val :/ det blev skritt i öppna cirka en km bars för att ens kunna hålla koll på henne! Innan dess var det dik besök och andra krumelur språng...

Kramis nu ska jag hoppa av!!!


RSS 2.0