I skolan!!!

Just nu sitter jag och Evelina på textilhögskolan i Borås på vår färglära kurs!! Idag pratar vi kontraster! Jag är trött efter den långa körningen! Idag håller vi på till klockan fem! Sen vidare till brorsan i Landvetter och efter det till Lukas föräldrar i Kungsbacka! Och imorgon ska mykonos gänget träffas!!

för att jag inte ska glömma...

så var det detta jag skulle träna på inför nästa kp-träning
*Små steg
*Flytta åt sidan på volten, men inte för mycket, viktigt att hon håller sig rakt upp i flyttning, ur detta gör framdelsvändning, och fånga upp svunget på innersidan när jag rider fram ur vändningen
* Inte vara passiv och inte överenergisk, utan benen ska ha ett elektriskt daller.
*Hon ska vara lätt fram i bogarna.
*halter, så hon tar stödet fram...

puh... låter som det är fab grand prix häst jag sitter på, men så är ej fallet!


inte lätt att få allt rätt

Jaha den bitterljuva sanningen om dressyren! Att det kan vara så svårt! Allt ska klaffa för att det ska funka! Igår dressyrträning för Frida. Ingenting stämde, Santa bockade, sprakade och levde djävel. Frida skakade bara på huvudet. Santa var rädd för skänkeln, tyglarna var giftiga ormar och degen på ryggen ville hon helst bli av med. Frustrerande men det har hänt förut så stirrade inte upp mig särskilt mycket, utan försökte istället sälja henne till alla jag kände.Fatima budade 1 kr, Frida kunde ta henne gratis om jag betalade allt, och Lotta la pangbud 1500kr inkl utrustning. Taget!!!

När jag kom hem grunnade jag på varför hon blir så ibland, och ärligt talat beror allt på mig ( okej kanske lite santa som måste vara så mottaglig av mina sinnesstämmningar och signaler), vad jag tänker på, hur jag tror det ska gå etc. Karin brukar säga att om det ska bli ett bra pass för mig och Santra så ska jag vara på topp, Santa ska vara på topp och inget på vägen ner till ridhus får störa oss.

Så imorse gick jag upp klockan sex med en go känsla i magen och åkte direkt ut till stallet och red. Och idag stämde allt. Min vackra ängel kunde allt och lite till!!! Jag är så glad! Så idag är hon inte till salu om inte Lotta lägger på två nollor på sitt bud igår (hon skulle till banken)

Nu blir det hästfritt för mig i tre dagar, ska till skolan och vidare till Göteborg. Men ikväll ska jag först rykta Santa i tre timmar och berätta vad underbar hon är!

Min trogna tjänare Sunshine fick igår aggera psykolog och vi red ut en lång sväng i skogen efter träningen. Pannlampa på för det var gasnka mörkt. Men Sunshine bara tuffade på. Du är bäst!!!


Igår!

Idag!

Karin har debuterat I2 med Cleo!

Igår debuterade Karin och Cleopatra i Intermediär 2. 2 ynka poäng från att klara kvalgräns till Grand Prix. Men det hade varit en helt ok runda, men Karin hade inte ridit igenom programet någon gång ( humm undra vilken tränare jag brås på) så allt hade gått väldigt snabbt. Hon fick höga poäng i galoppen men missade tyvärr på piaffen och övergång piaff passage.
Men ett stort grattis till världens bästa Karin!!!


onsdag = dressyr

Idag är det träning för Frida på schemat! Både för yngre och äldre tant! Jag hoppas att jag ska få öva på skänkelvikning idag! Det fick jag göra sist, och eftersom det är månadens mål och jag har inte börjat öva än så känns det som att det är dags. Förvända galoppen som ocksdå var månandens mål har jag heller inte tränat på!

Jag har skitont i ryggen idag! Jag tror det beror på att jag bar upp 5 st 25 kg säckar på loftet igår! Kände mig sjukt stark och sprang upp och ner för trappan med säckarna balanserande över axeln, och yess!! de straffar sig idag, jag var inte av den kalibern jag trodde!!aaaj!

Igår gav Celle (alias byggare Bob) mig ett tips angående att komma över min domarskräck, jag skulle fantisera mig domaren i blommiga underkläder! Celle! Hur tänkte du här? Vill du att jag ska vomera mitt på dressyrbanan! Nya tips mottagens gärna!
 
Imorgon går flytten för Celle och Mia, till Celles egna nybyggda stall och de kommer ersättas av Anna * 2. Jag kommer sakna Celle och Mia jättemycket men de kommer bara befinna sig 3 min iväg, så jag överlever nog!

Igår flyttade en ny häst in i stallet, en liten  flicka direkt från Holland. Så söt! Jag vet inte vad hon heter men jag ska hitta på ett fint smeknamn. Det är Fatima som varit i farten igen oh skaffat en häst till :) Och tro det eller ej!! Det är inte en skimmel, utan en brunis! wohoo?!

Igår borde jag har tränat dressyr inför idag men jag gjorde dubbelskrittning på bägge damerna, ena vändan med Tant något äldre och andra rundan med tant Linda. Skärpning yngre tant! Jag längtar tills nästa Karin träning. Ska ringa och fråga vad vi övade på sist för jag har redan glömt det. Hahaha! Duktiga Linda hade skrivit ner hennes lektion på ett papper :S Ska jag också göra nästa gång.


Linda skämmer bort Santa!!!


Idag kände jag mig lite tråkig och trött

så jag tog på mig mina snygga ko-strumpor! Genast gav det lite extra glamour en tråkig grå tisdag!

Santa o yngre tant på tävling i smyg!

Fick ett ryck och åkte på tävling med Santa utan någons vetskap. Hihi! Mest för att se hur Santa tog det och för att jag skulle komma över lite av min dommarskräck. Nu var det var länge sedan vi var iväg på tävling. Tävlingen var i Vartorp så bara en halvtimmas körning. Programmet LB:1. Santan var snäll och lugn. Ryttaren var snäll ( mot sin mor som var med, vilket var bra) men ganska nervös och hade helt glömt bort hur man red och vad man skulle tänka på. Men det gick ok ändå.

Så inför nästa tävling ska jag öva programmet innan och rida programmet från start till mål och inte överlåta det fulla ansvaret på Santa-luring. Dommarens kommentar var "nästa gång rid programmet och åk inte bara med, då kommer det gå jättebra" och en stor smily. jaja nu är vi ett steg närmare toppen!

Här kan ni beskåda ritten, så får ni en gott skratt och en go start på veckan :)


En sjunde placering till Frida :)

Stort grattis till Frida som slutade på en sjunde plats! Film över ritten kommer imorgon!

På väg mot flyinge..

Sitter i bilen, klockan är 17 min över sju och jag har precis varit i stallet och fixat hästarna, mamma hämtade mig klockan sex :S hästsport är för dom morgonpigga:) nu är vi på väg mot flyinge och ska kolla sista dagen av lag sm i dressyr.vår dressyrtränare Frida petersson startar kl 10,02 och jag hoppas att jag hinner dit :/ igår red hon in sig på en 18 plats ( av 39) . Man kan följa tävlingen online på www.flyinge.se Igår tävlade jag och santa! I smyg!! Bestämde mig dagen innan! Var så nära, fast vi inte var redo och inte ridit igenom programmet var det skönt att åka dit som träning. Fick låga poäng men mycket positivt om min lilla häst :) hon skötte sig bra och lite av min dommarskräck försvann!! Igår debuterade även Frida med Fia och Olivia med Skiva i lokal hopptävling på theleborgsryttarsällskap! ( Gud det är tävling där varje helg nu) och om jag förstått resultatlistan rätt så hade de 4 fel var. Det är juh en strålande prestation! Grattis!!

frukost med stil

Kära tränare Kakan-Karin håller inte bara på med hästar utan har också startat ett typ av designföretag där hon själv designar och tillverkar bla sadelhängare och tränshängare. ( riktigt snygga) Lite i engelsk stil. Sedan är hon också återförsäljare av gjutjärnssaker, skålar, tränshängare, hållare för vattenslangara mm.

Så för den intresserade har jag en del saker att sälja som jag har fått hitkört av henne.
Denna underbara kattmatskål ( eller troligtvis är den för hund eftersom wiki o empi drunknar i den) är från Karins företag "House and stable decoration" (tror jag det heter)




empi äter frulle

sedan är det wikis tur

empi blev trött och vilar lite! (tavlan i bakgrunden har karin målat till mig, det är santa)


En helt vanlig kväll i stallet...

inte alltid helt faboules men så mysigt :)

Martina städar åt Sören


Benjamin (ägare Maria) står och har ont i foten efter att fått en hovböld.

CinZano kommer tillbaka efter att ha varit och tränat med ALice för Lisa!

Metallica står och väntar på att få mat...

och passar på att bråka lite med CinZano när boxdörren ändå är öppen..

Till allas förvåning anländer Byggare-Bob till stallet!

Philipp pysslar med något över dörren...

Busted...

Ja så här ser en helt vanlig kväll ut i händelsernas centrum!


fredagen för Karin

Fredag 21/10 är fullbokad. men sätt upp er på reservlistan om ni vill rida fredag.
få plaster kvar lördag.

välkommna att vara med :)

namnförslag!

Jag ska ta fram västar till oss  i stallet! Hade väl varit super fint! men sitter o klurar på ett bra namn som inkluderar både hoppning och dressyr.
Team Tant som jag o Lotta ville ha ratades av den yngre och den äldre generationen :S

Lycklig äldre tant, skritt i skogen och lag-SM i dressyr till helgen!

Igår undersöktes även Metallen av "IR-Ellinor" och hon var frisk som en nötkärna! Så skönt! 30kg i muskelmassa hade hon ökat sedan sist. Tänk om man kunde öka muskler så, jag hade ökat min totalvikt med mer än 50% i så fall. hihihi! Ha så kul i London nu så ska jag ta väl hand om Metallen :)

igår var det skritt för bägge hästarna i skogen, först fick jag och Santa sällskap av Alice och Pytte och sedan fick jag och Sunni sällskap av Olivia och Jinni.det var mysigt! Men gud vad det blir mörkt fort! 

Till helgen går lag-SM i dressyr av stapel i Flyinge! Vår kära tränare Frida P ska vara med och slåss om medaljerna! Jag och mummi ska åka o kika! Någon mer som vill hänka på?

Fick uppdatering om Myran, hon har fått ett nytt träns. Det var fint :)



Dressyrträning Karin Pettersson! 21-24 oktober

Dags för dressyrträning! Träningarna hålls på Risinge :)

Tider:
Fredag: 17-20
Lördag: 8-15
Söndag: 17-20
Måndag: Förmiddag, efter överenskommelse.

Priser:
30min 300kr (utan ridhuskort 350kr)
45min 425kr (utan ridhuskort 500kr)
60min 500kr (utan ridhuskort 600kr)
specialpris: 3 pass * 45min = 1100kr ( + ridhusavgift 75kr resp 300kr) 
Anmälan är bindande och kan man ej rida, hästen blir skadad etc, så får man hitta ersättare, alt betala.
Ridhuskort måste vara köpt innan träningarna sker.
(Framridning sker i ridhuset, men tänk på att inte störa den som tränar.)

Denna gången är det ont om tider! Så först till kvarn :) Anmälan sker till mig via mobil eller mail [email protected] skriva dag och önskad tid!


(Lägger upp lista efterhand tiderna går åt)

VAAARMT VÄLKOMMNA!!!!!!


Karin o Cleo


IR-Ellinor, skogsrunda, hoppning på höga höjder och nya mål..

Idag var det dags för ett besök av "IR-Ellinor". Santa har tidigare haft besvär med ryggen, men idag när Ellinor klämde o kände så var hon bra :) Så kul, däremot hade hon en sträckning i höger bak, vilket jag tror hände i onsdags för hon kändes lite tvär under träningen. Men Ellinor kunde låssa den så nu kan hon väl bara bli bättre :)
Efter behandlingen fick Santa vila i boxen medans jag och Sun tog en timmes tur i skogen. Det var mysigt! 
Nu på kvällen var det hoppning för de modiga, först ut var Olivia, Frida och Alice. Var tvungen att åka hem så missade deras träning. :(

Imorgon åker den något äldre tanten till London och jag är barnvakt till Metallen. Jag hoppas hon ska shoppa mkt till sig själv och till mig! jag äslkar vackra saker. 

Idag har jag satt upp två mål Sanata ska kunna till oktober ut. Skänkelvikning och förvänd galopp. Under här kommer en bra länk till skänkelvikning, som Henrik Johansen skriver. Min bästa väninna Lisa, nere i Skåne tränar för honom och han skriver även bra böcker etc om just hästen, dens beteende, utbildning av hästen etc. Väldig trevlig läsnining.

http://positiveriding.com/PRS%20files/LegyieldingSE-Sec.pdf 

Nu ska jag öva på att rita bokstäver... :S

Agneta och Tim. MSV B:3 110918

Här kommer en film på Agneta och Tim som även de tävlade på Theleborg i helgen. De tog en fjärde placering i MSV C:1 på 65,106% och en femte placering i MSV B:3 på 62,708%



fortsättning söndag på theleborg...

efter att nervöst inväntat resultaten från de resterande ritterna så är det plötsligt klart! 304p och tredje placering till Celle! jubel! för att hjälpa Celle fram med Philipp ( som såklart var inlastad och urknoppad) inför prisutdelning så sprang jag och Frida runt hela anläggningen som två yra höns! När vi väl hittat till parkeringen där de hade parkerat sin trailer, så var Celle redan borta och häst behövdes inte, så vi sprang tillbaka, och missade precis hela prisutdelningen. Frida flåsade och jag kände ett illamående. Hur är det igentligen med konditionen??



Efter att andhämtningen lugnat sig och illamåendet bara vagt kändes av så gick jag och Linda och klappade hennes fina hästar! Hon har Florens, en av mina favorit hästar ever! och sedan en ny häst. Denna häst var det största jag skådat i hela mitt liv... Madonna heter hon, hon är tre år och kolosalt stor! Hon är en shire. Och jag tror hon väger 5 ton och har en mankhöjd på 2 meter! något överdrivet men nästan!!


Flooorens! <3


Madonna, här ser hon normal ut...

hahaha! hennes huvud är större än Celle!
efter en stund vågade även jag in mig till henne!

jag försöker hindra madonna från att gå iväg..

hihi! mamma jag vill ha en sån!!!



ja vill så gärna ha ett föl...

så jag gick o köpte mig en trisslott! håll tummarna!

Tävling på Theleborgsryttarsällskap

Mysigt att hälsa på i mitt gamla stall :)
På startlistan stod stallkompis Celsetine Jarz och Philipp, tyvärr missa jag första klassen, men fick iaf glädjen att dela Celles bästa MSV B:3 program ever. Med över 63% knep hon tredje placering!
ETT STORT GRATTIS!! TILL DEJ OCH EN DUKTIG PHILIPP


En paus i provet

Sitter och gör delprov 1 (av 30) till inredningsarkitekt utbildningen. Första provet går ut på att rita streck, enkelt kan tyckas.. men svårt nu när jag väl gör det... så tar en paus och skriver lite om vad som hänt i helgen. Har fått backning av några att jag skriver för kort. Så let´s go, jag trycker på knappen ordbajsande så nu ska ni få läsa :)
Fredag: Fredagen bjöd på strålande sol och vad passade inte bättre än long-walking på schemat! och långt blev det. Tre tanter sadlade upp, den yngre, den något äldre och Linda. Hästar var santa, metallen och Sören. 5 tanter o en gubbe! Vi red en ny runda som Celle dagen innan hittat med fyrhjulingen!!!Väldigt fin runda om man har 1,5 timma över!! Så lång tid tog den!!! För den intresserade går rundan följand : Rid mot grustaget, istället för att svänga höger rid rakt fram ut på asfalten. Följ asfalten tills det står en skylt "VIK" till vänster. Sväng in där, rid fram till ett stort rött hus, där ta höger och fortsätt rakt fram tills ni kommer att vägen delar på sig. Detta är en slinga som går runt, vi tog höger (men vänster funkar också) sedan är det bara att rida tillbaka. Rundan är ganska kupperad.
Tips till denna rundan, välj en skön sadel, inte en stübben från 1987! STJÄRT-SMÄRTA! trevligt sällskap skadar inte heller :)
efter denna trevliga tur tog jag Racer-Sunshine runt Ellingaryd och stigen i skogen!
så fredagen bjöd på cirka tre timmar i sadeln!
Lördag : ridfritt!! Istället var det kattbad. Jag är ägare till en perser och en excot, wiki o empi och deras päls kräver en hel del omvårdnad. Så lördag fm var det kattbad, Lukas min kära sambo stog för duschandet och jag tog hand om fönandet! åååå vad vacker han blev. Nu ser Wiki ut som han ska göra, inga tovor utan fluffig kritvit päls. Lilla Empi får vänta med bad tills nästa helg!

Söndag! Än så länge en händelserikdag! Utsläppet var mitt idag, och i stallet möttes jag av en vackert bländande Celle som skulle till Theleborg och tävla ( ett eget stycke kommer ägnas åt detta) . Jag släppte ut samtidigt som jag lyssnade på morgonpasset helg. Sedan red jag Santa, Celle bestämde att jag skulle öva förvänd galopp så det gjorde jag. Santa fattade inte varför hon skulle springa med benen på fel håll, när det är enklare att byta, men efter lite övertalande så gick det oxå. Racer-Sun och jag tog en snabb runda i skogen, eller Racer-Sun bjöd på en snabbrunda! Att de gamla benen kan pinna på så :S Hon tom skyggade så jag slog framstjärten i sadeln, tackar gudarna att jag inte var man!!!
Efter detta var det tävlingsdags....



Skimmelligan i träning



Olivia, Maja och Ann!

Ann och Cabben

Maja och Silver!

Jinni och Olivia

en hälsning till mamma Pytte....

som befinner sig på soooliga Teneriffa! AVUNDSJUK! uppdatering ang vädret i sverige.
storm, regn, storm, regn, storm....
just nu skiner faktiskt solen :S konstigt!!!



KRAM FRÅN CINZANO!!!

Dressyrträning för Frida P, 110914, Lotta och Metallica


träning för frida petersson 110914

Igår var det dressyrträning för Frida både för den yngre och den något äldre tanten. Gick väl så där för den yngre tanten. Var lite febrig och Santan styv som en planka! Men vi gjorde så gått vi kunde. Vi fick börja med skänkelvikningar, som gick lite hit o dit! Det är inte lätt att hålla reda på alla tentakler då varken för  tant eller häst! Ska öva!!!
På måndag och tisdag kommer Ir-Ellinor så ska Santan och Metallen få en genomkörare :) Kan dom två tjejerna behöva!

Den något äldre tanten red vackert likt en dröm som alltid!! Film kommer nog imorron!!!




Dressyrträning för Karin, Agneta och Tim


Dressyrträning för Karin, Ofelia och Nicko


Dressyrträning För Frida Petersson, Bemme och Santa


Dressyrträning för Karin, Agneta och Poppe


Dressyrträning för Karin, Lotta och Metallica


Dressyrträning för Karin, Bemme och "Myran"


DRessyrträning för Karin, Celle och Philipp


Dressyrträning för Karin Pettersson, Bemme o Santa


Tant på väg mot toppen!!!!


En bild säger mer än tusen ord!

nu är hösten här :(

o förkylningen kom som ett brev på posten :(
Imorgon är det dressyrträning för Frida. Ska bli najs! Igår var det klättring med två vilda hästar! Sören o Santa! Det var mycket trams o flams... Annars brukar Sören vara en reko kille, men ville väl impa på Santa!

I väntan på att komma in!



Fick en bild på en tuff liten kille, jag tycker att man ganska lätt kan se vem som är mammi till denna lilla krabat.. hihihihih

Helg i skolans anda!

Denna helgen har det stått plugg på schemat! I fredags påbörjade jag kursen färglära i Borås med min kompis Evelina! En hel dag med bara massa färg. Efter det körde vi till stugan, som ligger i mellbystrand o där har vi målat och påbörjat första delen av inredningsarkitektprovet :)

Ikväll var det tant ridning i ridhuset, vi tränade på krumelurer .Nytt schema för kommande vecka är upplagt!! (lägger upp det här sen)

Myran åkte hem i torsdags! Jag hoppas hon lärt sig lite grann hur det är att vara dressyrhäst!


Skolflickor!!!!

Paus i målandet!

Anna och Kakan

1 oktober flyttar lilla tant Anna in i stallet med sin nya häst Kakan! Det ska bli så himla kul! Då kan vi dricka kaffe på fat och knapra småbröd!


Så här bor Sunni o Santa


Mysigt :)


Tack för en trevlig helg

Ett stort tack till alla som var med och tränade för Karin i helgen, fyrbenta som tvåbenta. Jag är helt slut och ska vila i en vecka från hästeriet :)

Filmer mm kommer så fort jag har förstått tekniken hur det fungerar... någon som vet?


Karin är inte bara en grym tränare, hon hjälper även till att mocka när den yngre tanten är trött :)

en hälsning från "overthere"

Snacka om att bli paff när man öppnar mailboxen en tidig morgon och ett mail från bästa kompisen i LA Carolyne, har varit på "min" range och tagit kort på alla mina älsklingar och skickat till mig!!! Saknar dig och mina fina hästar.  Majorka, Joker, Teddy, Buddy, Mantika, Manheim, Malibue, Larry, Fame, Chessi, Cheugger o alla andra stjärnor!
 

RSS 2.0