trimning

av våra seniga tantmuskler blev det igår! Celle-boll körde hårt med den något försenade yngre tanten. Det blev dans, rodd och andra kraftansträngande saker.

 
jag konstaterade att Celle-boll redan börjat bygga enorm muskel massa. vilket är väldigt snyggt. Gymningen är ganska kul och det är svårt att träna mage samtidigt som man gapskrattar.

Igår fick den något äldre hästen träna sina muskler, först var den något yngre tanten svag och hjälplös på den stora hästen. men sen blev det lite ridning och då fick sunny riktigt bra snurr på de gamla benen och den något yngre tanten var mycket nöjd.

imorse var det utsläpp och mycket kallt, princess visade minus 10 grader... äntligen har vi nått början på den svenska vintern..

santa fick trimmas i ridhuset blev mest skritt för underlaget var fruset. Men de tär alltid trevligt att ha gå träning. Sen kom hovis och broddade santis bakben så nu är hon inte bambi på hal is längre.

Imorgon Frida träning! Vi har övat galopp i söndags och jag hoppas kunna prestera bra på detta imorgon!

Usch nu är det kvarka i krokarna. Var försiktiga! ingen kul sjukdom!


en som njöt av den kalla morgonen...

akrobatik, flyttlass och renovering

så kan man sammanfatta "Den något yngre" tantens helg. Halsont, fest huvudvärk så kan man sammanfatta "Den något äldre" tantens helg. Den något äldra tanten har nämligen insett att det finns ett liv efter uppnått ålder xx och partajar därför sodm aldrig förr. Den något yngre tanten gömmer sig för vinterkylan och gör saker i hemmet i stället.

Akrobatiken i helgen stod Sunny-hunny-playboy-bunny för. I lördags skulle NYT, Mor-Tuta och Olli ut en lugn och stilla skogspromenad. Rundan började bra, ända tills den något äldre hästen fick myror i brallan! Det var piruetter och störtdykningar och ångvältsmetoden. Allt för att liva upp den trista promenaden. Santi kollade besvärat på Sun och Jinni tyckte att det var mycket spännande. Mor-Tuta satt kvar det var mycket bra gjort och i söndags sattes Sun i kandar. Min kollega Maria skulle rida sunni på torsdag men vi har ställt in detta.



Flytten i lördags var tung svettig och NYT fick slita hårt med den långa flytten. Den långa flytten var från ena sadelkammaren till en annan sadelkammare. Fiffi-(hulken) hjälpte till. Så flytten gick snabbt och smärtfritt. Nu huserar NYT, Fiffi och Mini-tant-Maja i den nya sadelkammaren. Dte blev så fint och äntligen har jag allt i ordning och färgkordinerat. Helt underbart! De två hästarna som befinner sig i NYT ägo fick även provstå i sin nya iodninggörningsplats. Och det gillade dom verkligen. 

 

Renoveringen av köket är nu snart klar, eller snarare golvomläggning. Löken och Kuba har gjort ett fantastiskt jobb! Det blev mycket fint. Jag kunde bidra med att såga brädor på längden och sätta upp lister. Nu är det bara småpill och lite målning kvar. Sen är köket klart och det är bara hallen kvar att göra om. Men vi ska vänta till inredningsprov sex är klart. Det är tungt att renovera men kul när det blir fint. Från förra gången lärde jag mig att byggarna arbetar bäst en dag under ölförtäring men dag två sedan är de obrukbara därför slet vi på så att vi nästan var klara i lördags! hihi!



Fredag..                                                    Lördag...

 
lördag ganska sent...                                    söndag morgon, wiki o empi väntar på frukost...

Åh igår var det också hoppning på hög nivå. Kanske inte för mig, men Olli och Fiffi drämde till med att hoppa hinder på cirka 2 meter. Jag höll mig något under detta. Det började med att Patrik, Fiffi och Olli kom till ridhuset (jag satt och skolade sun) och hinder efter hinder efter hinder plockades fram. Celle-boll och Mr P som även de befann sig i ridhuset kollade på mig med en förfasad blick och frågade utan att prata "ska du" jag gjorde en kraft ansträgning till leende och svalde.. mmm...
Japp men det var bara att bita ihop klä på Santi den något lite lättare gymnastikdräkten och den nya extra skyddande störtkrukan och sen satsa fullt ut! Jag hoppade en åtta! Ett dubbelhinder med ett galoppsprång i mellan och en serie med först studs och sedan en oxer! Detta kopplades ihop till en bana och high five vi klarade det! Målet med dagens pass var att få santa att kunna galoppera till höger utan att byta och det kunde hon. Så jag var mycket nöjd. Efter att jag hoppat klart på marknivå hinderna, visade proffsen var skåpet skulle stå. Olli och Jinni visade klass på mycket hög nivå och är klara för OS. Fiffi och Fia hoppade med bravur och även de är nu kvalade till OS. Så skönt att ha två proffs i stallet!

Ikväll gymning!

Varmt välkomna till årets första Karin träning!

17-18 mars på Risinge.

Lördag 17 mars 8-14.00
Söndag 18mars 8-14.00

Pris 45min 425kr / 500kr (ej ridhuskort)

Sista anmälningsdagen 11mars! Messa mig om ni vill vara med och samtidigt önskemål om tid.

Anmälan är bindande

Super mycket välkomna!!!

Lördag

8.00-8.45
8.45-9.30 Bemme
9.30-10.15
10.15-11.00
11.00-11.45
11.45-12.30
12.30-13.15
13.15-14.00

Söndag

8.00-8.45
8.45-9.30 Bemme
9.30-10.15
10.15-11.00
11.00-11.45
11.45-12.30
12.30-13.15
13.15-14.00


Grattis Karin och Cleo!!!!

Karin och Cleo har nu kvalificerat sig i Grand Prix. Med 62,71%. Stoooort Grattis!!!!!

för lite bilder på Karin och Cleo gå in här

http://www.digishots.nl/nl/beeldbank/ipp:100.htm?persoon=Karin+Pettersson&paard=&paard_vader=&paard_moeder=&evenement=&trefwoord=&FB_Next=Zoeken



Nästa Karin träning blir 17-18 mars!!! Återkommer med info snart!!!


Metallica september till januari!


en helt vanlig dag i stallet...

Det är kallt och mina vinterskor från förra året håller inte måttet längre. Ska genast inhandla nya!
Dagen började med en helt vanligt åtta timmars ritande.. efter det är man ganska seg, sen försökte jag och min rosa cykel ta oss hem. Krossandes genom trafiken på isigvägar gick väl så där. BTW den granne som håller på att höja min sadel titt som tätt! Sluta med det. Onödigt! Någon jag tror i grannskapet höjer min sadel. Så den är så hög så jag når inte ner till tramporna. Så får stå och cykla hela tiden. Om någon vet eller har era misstankar om vem som gör det, kontakta mig :)

Sedan åkte jag i princess-tvålkopp ut till stallet (måste köpa en bil med fyrhjulsdrift). Jag hade rid-date med Fiffi!

Först var jag inne en sväng o pratade med Fia som stod och åt..

Fia är en jättehäst! Jag tog en bild för att illustrera detta

kolla vad liten min hand är mot hennes bog!!!
Efter jag klappat på Fia jagade jag Fiffi i boxen som vägrade vara med på kort. Men skam den som ger sig. Fick med Hulken (som föresten puttade in min trailer efter jag tränat , tvålkoppen kan ju inte backa med släp när det är snö, och eftersom svagnisse själv inte klarade kom åter Hulken till undsättning)

Hulken!!!
sedan bar det av til lite mockning och småprat i stallet. Pytte-kung stod och blev iordninggjord för träning. Pytte-kung går som aldrig förr och snart är FEI klasserna inom räckhåll! (jag är Pyttes stärsta fan)

Pytte på g i sina snygga transportdojjor!
I stallet luktade det ovanligt äckligt. Gubb-poo.. och det var denna stiliga herren som prydligt placerat en stinkbomb på stallgolvet..

*skyldig* Sören hade varit ute en promenad med Lisa i skogen men kunde inte ge mig ett leende för det.

Sedan var det dags att rida, Fiffa, NYT och Olli tog sällskap ner.Och det var fler än vi som samlats för ridhus ridning. Vi var sju stycken varav två unghästar på lina. Fiffi  och jag vek undan efter 20 min då det var kaos. Gym polare Celle boll och Mr P var där och hon lyckades styra runt honom.
Sedan blev det en powerwalk med Santa. Men den skulel bli ute i skogen men var isgata så det blev i ridhuset och där sprang jag på mini-agneta och hennes stallkompis Emma.

Halv åtta stod jag sedan ombytt och klar i celle-bolls gym. Två trötta tanter kom överrens om att det endast skulle bli en timmas självplågeri.. det börjades med kraftiga tag på roddmaskinen...

som sedan följdes utav den grymaste träningen en tant någonsin skådat, det var kraftansträgning utan dess like. Efter en och halv minut i brygga mot rullande boll, säckade tom Celle-boll ihop..

Behöver jag ens förklara hur min kropp känns idag... om man säger så så har den något yngre tanten suttit fixerad i ett läge under dagen vid sitt ritbord. I ett läge där så lite kraftansträgning som möjligt behövdes för att jobbet skulel uppnås. AAAAAJ, låren verkar, stjärten är helt slut, magen bränner och bröstmusklerna gör sig påminda vid varje rörelse... bara fyra dagar till nästa träning.
och neeej blev inte en timme.. utan en och en halv...

goood natt.

träning för frida


igår var det träning för frida

Sitter och är nöjd, var en givande träning med Santa-Lanta igår. Det var absolut inte helt perfekt, men vissa stunder gick hon riktigt bra. Sen är hon lite lurig och hittar på diverse saker imellan åt för att visa att hon visst bestämmer. Men det gör inget. Har konstaterat att Santi är en väldigt snäll häst att ha o göra med, måste bero på den något yngre tantens lugna och snälla psyke. Men hon verkar ganska cool med livet. Om jag jämför henne hur hon betedde sig för drygt ett år sedan så var hon helt galen. Man kunde inte ens peta på henne utan värsta protesten. Men nu, jag kan lasta henne helt själv, hon står och dagdrömmer i trailern , sen står hon stilla när man gör iordning sig och helt lugn vad som än händer. Santis största svaghet är psykbrytet mot ländtäcket. Vilket hon får titt som tätt. Då är det bara att be till gudarna att inget händer.
Ska lägga upp film från igår, har laddat hem ett nytt filmredigerings program och satt och redigerade filmsnuttarna mor-tuta skapat igår kväll. Först fattade jag absolut ingenting men sen var det ganska lätt. Ni ska få se reultatet på Bemi the moviemaker någon dag!
på vägen hem från träningen stannade vi vid preem o köpte coffie. Jag glömde dock bort att jag fortfarnde bar hjälm och folket på macken tittade lite lustigt på mig...
När vi kom tillbaka var många av tanteri bestättningen på plats. Fiffi, Sjuksyster Anna, Tant-Linda.. så jaaa fastän att jag gjort klart allt innan träningen kom jag inte hem förän seeent. hihi

men när jag kom hem hade Löken tagit bort allt golv i köket! Jag är så glad att jag inte hade kvar idén om vitt golv i köket, hade sett ut som köket var sjukt. Men den här tygrullen eller vad det nu är var så mjuk att gå på så det hade varit fint att ha.

Idag är det ridning med Fiffi kl fem! Sen powerwalk med Santi och sedan halv åtta gymning med Celle-Boll. Önskan idag från den något yngre tanten är Stjärt-träning!


Santi frös efter träningen så jag klädde på henne massa saker. Det tyckte hon var skönt!

nooo floor! men mjuk tygmatta! Alla lådor utdragna för de håller på att torka på handtagen!!!!!




moment of weakness...

Igår hade jag bara en svaghetskänning! Den något yngre tanten är tillbaka! Senare idag är det träning för Frida och Mor-tuta följer med som coach! Är väldigt kallt ute så hoppas att det går att träna! Jag kom just på att jag glömt mina långkalsonger hemma. Vet inte hur jag ska klara kvällen. Har två alternativ
1.) gå hem och hämta ett par
2.) gå att köpa ett par
ska klura på den. Samma sak hände en gång när vi skulle ha massage på jobbet, jag hade lyckats få på mig en bh men endast uppknäppning fram... och eftersom massagen befinner sig på kontoret känns det opassande att springa runt med pattarna slängande, så då gick jag innan min massage tid och köpte en ny bh som jag sedan när jag låg på britsen kunde öppna och stängas. Bra val!

Igår eftersom jag var hemma så tittade jag på en del mycket skum tv. Har nu bestämt  mig för att kasta ut TVen. bla tittade jag på mamma och minimodeller. Det var det tråkigaste och pinsammaste jag sett på mycket länge. Om de ska göra en tv serie om barn kan de väl göra om riktigt barnmodeller. Inte modelldagis. Barnen var ju gulliga och så men det var ju inte american beautis dirket. Vill aldrig mer se den serien! sedan blev det också att jag tittade på debatt. (vet inte varför) men det handlade om en pinsam artikel som Lasse Anrell skrivit om att RGB tog jerring priset. Att ridsport var skit och en överklass sport. I debatten var Helena Lundbäck och han den långa Fredriksson. De skötte sig utmärkt. Lasse var en pinsam gubbe! vet inte vad de kom fram till men något var det väl. Tänkte mest på vad snärtig Helena ser ut i normala kläder!
åh den prestigefyllda guldbaggen gick även av stapeln igår men det var en sådan fruktansvärd självplåga att se så jag la ner det mycket fort.

*kramis*



I don't feal very well today...

så varit hemma från jobbet o den något äldre tanten passar mina flickor och tar insläppet :) Taaack ! Vad hjälplös man känner sig när kroppen inte är som den ska :S Hoppas att jag är en friskus imorgon. Men dte borde jag va! Har världens bästa metod att bli frisk. Jag har fått idén av mina kompsi Christer Sjögren.
Vid sjukdomskänning skall man omedelbart åka till första bästa MaceDonken och man ska äta sheeseburgers till vomeringsnivå nästan är uppnådd. Då! Har man fått i sig så mycket gift att det dödar alla basilusker, TADAAA  frisk!


TILL SLUT KOM DET!

den något äldra tanten en helt vanlig söndag i slutet av januari...


ännu en helg har snart passerat...

fredag blev det lite dressyr i ridhuset. FiKc sällis av martina och prinsessan anna. Ridningen var ganska menlös och gick verkligen inte speciellt bra så nu kommer jag åter ihåg varför jag inte rider på fredagar (och måndagar)

Lördagen började fint med ett kärleksfullt sms av Celle som bjöd upp till dans i ridhuset. Santi var på g och gjorde lite olika vackra grejer för att imponera på Mr P. Mr P däremot var fullt upptagen med att hitta på diverse egna special steg för att imponera på sin ryttare. Vi fick även sällis av Benji och hans nya medryttare. Efter Santi så var det dags att rida Rapz. Min fina Rapz. Hade inte ridit honom på säkert ett år, och Oj vad fin han var att rida på. Blir den hästen till salu så köpe jag han på en gång. Rapz som skakat skräck i stallet efter några vackra bocksprång i padocken i veckan fick folket i stallet att undra om den något yngre tanten verkligen skulle rida detta vilddjur. Men Rapz fattade på en gång att det var den något yngre tanten som bjöd upp till dans och inte hans välbalanserade matte, så han skötte sig som den gentleman han är. Hoppas verkligen få rida han snart igen och självklat sno honom och starta lite dressyrtävlingar.

Idag låg åter igen snön på marken (ska den ligga kvar nu) och jag och den morgon pigga tanten Celle gav oss ut  iskogen på de orörda vägarna. Igentligen hade jag ridförbud idag, pga att jag startade ett "litet" renoveringsprojekt igår. Men skam den som sover länge... smög upp klockan halv åtta och svishade iväg till stallet. Hihi! Sunny som absolut tröttnat på ridhuset blev så lyckig när även hon fick komma ut i skogen. En riktig liten rackare är den där gamla damen. Hon försökte gång på gång krångla avden något yngre tanten i en driva. Men satt kvar!

sen på vägen hem körde jag och köpte nytt golv! och nästa helg kommer Kuba-Buba-bygg och fixar det åt mig. För att Löken inte skulle sura över det nystartade projektet åkte vi även till media MArkt där han köpte nått nytt till macen. Ett tangentbord som var typ aslitet. Men han var glad och har hjälpt till i köket hela dagen!

I helgen har det även varit hopputbildning för vårt kommande Os-satsnings team i hoppning (den något yngre tanten och den något äldre tanten tillhör satsningen för division 3 lokal dressyr HAHAHA) . Fiffi och Olli var med från "Risinge Equstrian Team" och att döma av deras stråalnde leenden hade utbildningen gått bättre än förväntat! Fia hade hoppat som en stjärna!

puh nu är jag trött och det är total kaos här... köksluckor överallt.. väntar på att få en bild på den något äldre tanten så ni alla vet hur hon ser ut en söndag i slutet av Januari...


skogspromenad...

the old but crazy one...

hi hi hi så här kan det se ut....

Träningschema denna veckan
Måndag :vila (gymning med Celle-boll)
Tisdag: träning för Frida
Onsdag: Skritt
Torsdga: dressyr
Fredag: VILA!
Lördag: Tantridning med den något äldre tanten
Söndag: Hoppning om någon vill och kan?!

härligt morgon sms...

"Hejsan din sjusovare! Jag tror vi får skjuta  upp vår snö tur på obestämd tid... Jag var ute och rekade och konstaterade att rätt fotbeklädnad för våra furfota vänner skulle vara skridskor. Nu är det ju sorgligt att detaljhandeln inte har insett detta behov och det saknas tyvärr skridskor till hästar på hyllorna. Men nästa år kanske Santa kan få två par rosa konståkningsskridskor med tillhörande glitter. Då kan ni piruettera er förbi vårt hus så ska jag philippe och jag bistå med stående ovationer! Ridhuset? tid? Kramis Celle"

hihi klockan tio inbokat tant ridning i ridhuset. Har bara ett problem. 1.Sunny vägrar gå in i ridhuset. Sant1 hittar på massa skit. Det är dags för santi moode. Uuuuu...

för mycket energi att tygla!

jag har börjat gå på sanasol! Vitamintilsskott för barn! Det är så sjukt effektivt och gott. Smakar outspädd  apelsinsaft! och energikicken man får är oslagbar! Går att köpa på ica men tror att det är uppått tjack i någon form så kan verkligen inte förstå att de får sälja det så helt offentligt. men det är ju smidigt. Gå till ica betala 40kr och bli hög! jag skulle kunna tänka mig spela in en reklamfilm med sanasol! Först är dagen grå och man är så trött, sen ser man den vackra flaskan med sanasol på köksbänken glimta till och man tar sig en shot och en en blixt träffar en och man blir aspigg och gör kullerbyttor in i sina kläder och hjular till jobbet! Vilken bra start på en dag!  Så känner ni er trötta ta en kapsyl sanasol!

Santi hade nog intagit en flaska sanasol igår. Hon var helt tokig! Skulle bara jogga lite efter behandlingen av ellinor men hon hade så mycket spring i benen att det gick inte att kontrollera. Det var steg åt alla sidor och dragkamp så jag flög ur sadeln. Men helt plötsligt slutade hon och sen gick hon helt kanon! Skulle ridit med Celle-boll men vi han ses i ridhus dörren hon ut jag in. Kanske idag vi kan sammanstråla!

Hittade ett två år gammalt kort på Prinsessan Anna och Santi. Då tyckte jag att hon va asstor, asså santa inte Anna, men nu när jag ser henne ser hon så liten så liten ut!




katt i hatt!


Mor-tuta är snäll!

Mor-tuta hade igår varit och shoppat lite varma kläder till sin yngsta dotter! Jippi! Den något yngre tanten fick en dunjacka och en underbart mjuk fleece! Det blev lycka! Jag älskar ju fleece!
Mor-tuta hade lyckats sträcka sig i benet så hon fick Dr. Hutscon liniment för häst! Det är så sjukt starkt.. lyckats göra santa hårlös på vissa delar av kroppen med detta liniment och bota lukas nackspärr utan problem.

Uuu idag måste jag bestämma mig om jag ska ge mig in i budgivning. Behöver prata med Cia och Lisa om detta! Har fått ok från bank o så men vill jag? Ska fundera lite på detta nu...

Återkommer med svar!


besök av ir-ellinor

japp då var det dags igen för lite under håll, santa servas ungefär varannan månad. idag var det sträckning på bakben och en bog som satt fast, men med lite magiska strålar och lite stretch så var santa återställd. Santa tackade för besök genom att avge gas rakt i ansiktet på ellinor.
Men fick beröm att hon blivit fin och rundat till sig bra. alltid lika mysigt att få besök av ellinor.

damerna fick sedan ispluggar i hovarna för det är så halt. lyckades bryta av gängtappen i santas bakhov, hon undrade nog vad jag höll på med. fick verkligen inte loss delen som satt kvar i hålet... så 10 cm metall rakt ut... men med våld lyckades jag efter fem min fixa detta... tur att hon är så himla snäll. sunni tyckte det var skönt att slippa halka runt.

Var och tittade på en ny lägenhet idag.. oj oj oj vill ha... eller vill jag det?? bor underbart, men trångt som jag bor nu... denna lägenheten hade ett rum extra, stor klädkammare och ett underbart badrum.. fanns väl inget att direkt klaga på... priset bra, läget fantastiskt.. men kommer jag bo kvar i växjö för alltid??? har hittat ett litet hus i spanien som jag så gärna också skulel vilja ha.. varför kan man aldrig vara nöjd?

träningsvärken kommer smygande mer och mer...



ojojoj! Nu är vi verkligen på g!

Gymning för den något yngre tanten och Tant celle-boll har påbörjats! startskottet blev igår, med 1,5 timmas hårdträning! Ni hörde rätt! Idag sitter den något yngre tanten i en och samma position och alla rörelser minimeras till mininivå då smärtan som uppkommer vid för hastig / stor rörelse är förödande!
celle-boll som är van att röra på sig hade lagt upp ett träningsschema för kvällen, och det blev 20 min dans, kickboxing mot säck, 10 min rodd, 10 min hoppning till kinect, sedan en mardrömsövning där man skulle kasta sin gängliga kropp mot marken och sedan med lycka hoppa upp i luften! Sedan blev det stretching och att jag inte är så vig fick vi åter bevis på! Det var jättekul att träna och nu kör vi varje måndag! Tuuut tuuut! Dock hann min kropp stelna till i bilen på väg hem så att ta sig in i lägenheten blev ett problem jag inte hade tänkt på. Men vilken kick jag fick av att träna! Jag och Celle-boll kommer bli de mest vältränade dressyrryttarna ever!

kvällen  avslutades med att titta på sportgalan! Jag älskar att titta på sport. Eller bra sport, typ när man får se fina mål och när folk vinner ett lopp. Då ryser jag och blir glad (okej jag gråter ganska ofta till sportögonblick)Och igår vann allas vår ridsports älskling (eller kanske inte älskling) Favorit (bättre ord) Jerring priset med typ 65%! Det var han verkligen värd! Jag och den något äldre tanten röstade och röstrade, tror jag la ner efter 25 st rigningar och den något äldre tanten samma!  Vi förde sms konversation under hela galan!

Vid lunch idag kommer IR-Ellinor och drar i Santis ben, har mina gissningar på var det sitter fast men kommer inte säga de förän jag fått de bekräftade! Sedan i kväll ska jag titta på en ny större lägenhet! Jag hoppas på ett vis att jag inte vill ha den, men tror jag redan vet att jag kommer älska den!


Åååååh Hej..


gym-nissar!!!!

saknar min bästa vän... jätte mycket...

Min bästa kompis är låååångt bort! Just nu är hon i nya zeeland, och för tillfället trakasserar hon mig från wordfeud! Gå och lägg dig dumma apa!!

här är lite kärlek från cia till mig och från mig till dig där borta så du inte glömmer mig! Kom hem livet är roligare med dej här!


denna teckning har cia ritat till mig , och jag fick den som ett god morgon mail! Det tycker jag var snällt!

här är cias katt elsa! Hon säger alla onda tankar cia tänker!

här leker cia katla och är elak när jag sover!

titta så fint :)


Två sånna här öronsmycken och ett halsband med ett hjärta fick jag av snälla Tant Linda. Har upptäckt att jag funnit en annan pyssloman!
snart ska jag och Mini-Maja ha glitterdag! Vi ska bara ut på stan och hitta nya glittersaker, majas senaste idé var änglar. Tror dte kan bli toppen eftersom jag är så änglalik!

hade ett förslag till den något äldre tanten igår som hon avfärdade väldigt fort. Jag tyckte att hon kunde mocka åt mig varje dag, bara för vänskaps skull (Lisa hade lätt gjort det) konversationen blev följande..

NYT- Kan du mocka åt mig varje dag, jag finner det tråkigt
NÄT- Eller hur! Ha Ha ha :)
NYT- Do it dumma tant!!

Livet i stallet skulle vara så tråkigt utan den något äldre tanten!

Titta vilken fiiiiiin hund jag har!

Han är farlig men snäll också! Jag har matchande kläder som jag gärna använder vid promenad!

så var det söndag igen..

Har precis tvättat wiki, vilket är ett större projekt än vad man tror. Tar cirka tre timmar+ noga genomkammning av pälsen innan tvätt, vilket Lukas inte riktigt hade gjort vilket resulterade i att wiki nu har en ny frisyr. Håret på bakbenen hade trasslat ihop sig,så jag valde att klippa av det. Så wiki har nu en stilig tuppkam men med rakad underdel, precis så som modet är!!!!


blöt katt...

under föning...

Helgen har annars flutit på bra,i fredags blev det en rolig tur i ridhuset med Linda och Sören. Santi fick gå på hackamor och det tyckte hon var kul. Sunni-bunny fick en promenad i skogen. Lördagen blev det plugg och sedan hoppning med Fiffi. Jag och Santi var med under framhoppningen och klarade flera hinder med bravur då valde topp-hopp-ryttaren NYT att det räckte och vi övade på några dressyr steg istället. Fiffi och hennes Fia hopppade jättehögt och jättefint! Fia fick lite myror i brallan och skojjade lite med Fiffi mellan hinderna. Såg galet farligt ut, men Fiffi bara skrattade. (själv hade jag genast hoppat av och aldrig mer vågat rida) Olli o Sivan var också med och de hoppade väldigt fint. Efter galen hoppning fick Sunny vara roddmaskin och vi övade dressyr utan sadel. Så skönt, den något yngre tanten fryser konstant så barbacka passar perfekt.Prinsessan Anna red Kakan som bjöd på ett bocksprång som jag tyvär missade... spenderade ungefär 6 timmar i stallet.. hihi
idag blev det mer plugg och jag är äntligen klar med prov 3. Gött. Sedan blev det en lång skritt med Celle-boll och mr P...
Imorgonär det gymning med Celle, jag känner mig redo. Har redan packat min sport bag med gymnastik kläder!

har fått en underbar gåva av Tant Linda. Men den får ni inte se förän imorgon. Kan ge en hint att det är lite rosa och myyycket yngre tant!

Mjauu från wiki som surar för att han är ren!

hela gänget från igår


Martin-Stören, NYT-Santi, Calli, Anna o Kakan!

gäsp!

god morgon alla underbara rumpnissar!
Jag bara älskar tåget mellan mjölby och hallsberg, för på detta tåg som påminner lite om våra öresundståg har de klätt stolarns i detta underbara tyg.

Lovely or what! mer kristina kantarell tyg.

Igår var jag helt väck efter resan, haha jag är så känslig. Kom iväg sent från jobbet, regnet räckte fiingret på väg mot bilen och ökade i styrka... det var svinmörkt och kunde knappt hitta bilen. Sverigevädret visade verkligen sin sämsta sida och det är dessa dagar man undrar varför man har två hästart! Hämtade upp mini-Agneta på vägen till stallet så resan dit blev ganska kul, sen skildes vi åt för stallgöra i varsitt stall men sammanstrålade sedan i ridhuset! Jag red Santi-luring och Agneta på Rapz (som igentligen också är min bara så ni vet) Jag hade skrittövning. Har kommit på att det är assvårt att skritta! Santi gör allt för att undvika böja sin vackra nacke i en båge! men till slut kunde även hon göra det! Vi övade även på att stå still. Vad är det för fel på hästar? Första lärde jag henne stå still. Sen la jag på att hon skulle backa på mitt knä-knip komando men näää då så fort vi ska stå stil ska hon springa bakåt så fort hon kan! åH! Santi varför göra allt så invecklat????
 Martina och stören hade också lite dressyrgymnastik i ridhuset samtidigt och Stören såg så fin ut! Prinsessan Annan och kakan var också där och Anna bar sina heta snygga asbra ridstövlar som bara är så underbara! det är sportigt och elegant precis så som en tant ska klä sig!Anna nr 2 och hennes Calli var lite överdomare i ridhuset och kollade så att alla skötte sig!


annas stövlar! *GILLA*

När santi var klar fick hon pyamas och morgon rock på sig och goa tofflor sen fick hon ta en nap medans Sun fick dressyra! tyvär hade Sunni-bunni-playboy-hunny övat lerdyk under dagen, så min annars vita häst var brun! Överallt! Till och med i öronen! hur lyckades du med detta frågade jag henne! så det fick blir barbacka ritt, men dEt är bra. 30 min trav bArbacka klår alla magövningar som finns. Så känner hur magmusklerna suckar idag! Men det gick bra med barbacka dans...

Jag var typ hemma vid tio och då kröp jag ner i min favoritdräkt rosa OP och myste med Empi! empi luktade äckligt så i helgen blir det kattbad!



På tåget

Den något yngre tanten är ute på tågäventyr! Tredje bytet och befinner mig just nu i Mjölby! Mjööööby! Lider av någon form av tvångstal och måste uttala detta stadsnamn så som gnällbältet gör! Jag bär idag min nya rosa mössa som detstår i love My ponny på! Tufft! Jag har ätit en jättestor frukostbuffe! Det var jätte gott! Ska sova lite nu!

kvällsamtal med den något äldre tanten

kvällens tema blev ungdomsord. Den något äldre tanten som innehar två stycken tonåringar håller på att bli uppdaterad med nya tuffa ord som man nu för att vara inne ska slänga sig med. Det ena var "att ge en ditch blick" tydligen var detta att titta under lugg. Sedan var det slafsa som betydde hångla. Jag är mycket spänd över vad morgondagens ord kommer att bli! men alla som läser kan ju ge någon en ditch blick imorgon!

Idag var jag ute och körde i snön för det var ju träning hemma hos Frida. Det gick mycket bra och Frida var mycket nöjd med min och Santis insats! Santiluring bar sitt glitter schabrak! Vi fick öva på skänkelvikningar både i trav och i galopp! hör och häpna! Sedan visade jag vår nya konst för Frida, ryggningen! frida blev mäkta imponerad och gjorde en bakåtvolt. Mortuta applåderade. Ddet var verkligen kul att träna igen. Men när jag kom tillbaka från träningen frös jag som en nytvagad iller. Nu är jag varm igen!

Imorgon ska damerna få nya sportskor. Jag som ska åka till Karlstad har överlämnat ansvaret på Mortuta som får aggera hjälperska till benny-boy.

På återseende.


lite rosa så blir dagen bättre

snön ligger som ett vitt täcke över staden och jag blev kall om händerna efter att få skotta fram bilen... skulle helst vilja gömma mig under täcket och vakna när det blivit vår.

Hoppas innerligt på att jag kan åka och träna idag, gillar inte att dra runt på santi när det är halt ute. Har haft en mardrömsresa från Malmö till växjö i snöstorm, ensam med trailer.. tog mig runt fem timmar att köra hem...brrr

fick iaf denna fina blomman när jag kom till jobbet :) så sött!!! 



gissa vem som gömmer sig i denna mjuka rosa dress! 

 

sticka, stock, skog

jag säger inget mer! men en mycket meningsfull konversation på läktarbänken!
ja då har vi varit o kollat på Bo Jenås träning! Jag och den något äldre tanten känner oss inte alls borta i matchen inom dressyr världen. Men vi fortsätter att kämpa på.
Innan det var dags för att titta på dressyren blev det en snabb stalltjänst med massa hjälp av Fiffi. Fiffi har inte uppnått den prestigfyllda åldern över 25 än så undviker att kalla henne för tant! men fiffi alias hulken hjälpte mig med insläpp och dylikt! hon var snabb som blixten. jag gick mest åt fel håll och gjorde konstiga förvirrade saker medans fiffi strukturerade upp och fixade iordning. tack fiffi. sedan blev det dressyrtittande under min eller sunnis tjocka gula yllefilt på läktaren. men fy vad kallt det var ändå! brr brr brr!
först fick vi se en femtonårig tjej rida hon red så fint, sen var det sveriges nästa os ryttare ellinor om red och jäkla vad duktig hon är! vi satt och gjorde dressyr applåder titt som tätt. sedan dök den under bara något äldre tanten upp och då var det vår alldeles egna fridas tur. frida såg först lite arg ut, (vi fick förklaring sen män asså.. hihi) men oj vad det gick bra. det blev i slutet över diagonalen  byten i varje. vi som inte kommit dit än, bandade med våra mobilkameror, dessa filmer ska sedan användas i utbildning syft för suni, santi, fia o tallen. titta o lär!!! sedan var det dags för agnetas tur, men då hade känslen försvunnit i fötterna så släpandes drog vi oss från läktaren och fixade klart våra små djur!
när jag väl kommit hem o pratat med papi poch han ljugit att någon jag känner va på tv såg jag hela mästerkocken utan anledning. kan verkligen inte förstå passion för mat.

nu har snön lagt sig... ska ut o köra imorgon.. jag hoppas att trailern inte frusit fast!!!!

tack o hej leverpastej!


Den något äldre tanten tränar för Frida


sweet sunday

ojoj bloggen fick ligga nere över helgen för jag har ägnat all tid åt studierna (och hästarna såklart och lite fest) och detta har resulterat till att inredningsarkitekt prov nummer två är redo att postas till köpenhamn och 5/8 delar va prov tre är klart :) börjar bli ganska säker med penna nu! Har ägnat nästan hela denna söndag åt att rita cirklar, men men fint blir det :) Känns skönt att kommit en bit på vägen. Har lovat papi att vara klar med 8 prov innan sommaren och orkar jag hålla denna hastighet borde det inte vara så svårt!

blev dressyr med santi igår tillsammans med 7 andra personer i ridhhuset, kan inte förstå hur man på en söndag utan att något bestämt lyckas komma till ridhuset samtidigt. Men det var så mysigt så. Mor-tuta satt på suni och styrde runt henne fint. Idag var jag o santi ute på en skogstur med anna och calli! Vi mötte en bil som calli tyckte var as läskig och sedan kom en monster maskin med trästockar men ingen av hästarna tittade ens på den :S
sunni fick gå dressyr men hon hade bara tankarna på att hon skulle få sin kvällsmat så blev inget vettigt så skojjade runt lite sen gav jag upp och hon fick gå in och äta :)

Imorgon är det Bo Jenå träning för smålandsproffsen. Jag och den något äldre tanten ser till att avsittarbänken är varm och kaffets ljuva doft sprider sig! Jag kommer att joina bänken strax efter insläpp!

På tisdag har jag o santi årets första träning för Frida. Jag ska dit och pappi (hör och häpna) följer med som coach. Mor tuta skulle på spa och den något äldre tanten har ställt av Tallen nu så jag tror hon vill vara lite hästosocial!

På onsdag bär det av mot Karlstad på uppdrag för jobbet... 5 timmar dit 5 timmar jobb 5 timmar hem.. kul dag!

Måste bara säga att jag ÄÄÄÄLSKAR det nya underlaget i ridhuset! santi o sunni oxå!!!


prov 2 i plastficka på väg mot Danmark!!!!



nytt design projekt, små bett på mina nya bruna ridbyxor :)



gäääsp

OBS! Tantvarning! är uppe innan kl slagit sju och idag är det fridag eftersom det är trettondagen. Vet nte varför den firas men skönt att vara ledig. Verkligen inte kommit in i jobbrytmen än men det blir nog nästa vecka, ganska konstigt igentligen eftersom jag nästan jobbat heeeela julen!
Men jag har ett skäl till att vara uppe denna tidiga tidiga fredagsmorgon! Jag har nämligen utsläpp! Så om ca 5 min ska jag åka till stallet! Sen ska jag och Fiffi flytta ihop! Stort steg!!! Nä eftersom vi två har så sjukt mycket grejer bestämde sig regerIngen för att bygga en egen sadelkammare till oss!!! Så dit ska jag flytta idag! Är så lycklig! ska färgkordinera alla grejer och så. tro inte på allt jag skrver :)
Sedan MÅSTE jag byta däck på trailern. Har försökt med den något äldre tanten, att om hon gör det får hon fri tillgång till trailern...men det ser ut som att jag får göra det själv. Förra året gjorde jag det innan jag och santi skulle flytta hem från Malmö. Då tappade jag bort en av krokarna som håller uppe hjulet! Så jag fick åka till Mekonomen och köpa en ny! Sen var det klart! Som belöning kommer jag ihåg att jag åkte till Hööks och shoppade. Så om jag bytar själv så ska jag få något. kan vara en morot.

Igår var jag på ännu en födelsedagsmiddag! Igår var det kobojsar Robban som fyllde 37 år. Han är precis 10 år äldre än mig! Till sommaren gifter han sig med min vackra syster! Ska bli så mysigt! Jag hoppas på att få ett prestige fyllt uppdrag!

igår efter middagen skulle jag ha "pluggat" hihi men det blev inte av! Har fyllts av någon rälig trötthet som total besudlat min kropp. Men det blev iaf lite ny design på mina nya ridbrallor. Igår sydde jag på små bett jag hade.


Nu ska jag åka! Hörs!


jag fick ett kandar

och idag på morgon invigdes detta av Santi! Hon verkade tycka att det var ingen större grej att gå på... filmade lite grann när vi travade runt runt runt i ridhuset på det nya underbara undelaget!!!


glömde tacka för den finaste presenten!

Tack snälla snälla Karin för den fina glittertången i födelsedagspresnt. Hur skulle jag kunna klara mig utan den! Jag glittrar ju allt varje dag!!! Tack!!

Jag fick även en annan fin gåva av Karin... en mössa.. jag fick en och Lukas fick en. Allt för att vi inte ska bli kalla om huvudet på vintern! Mössorna var utvalda med stor omsorg och var det snyggaste jag burit på huvudet i hela mitt liv!!!


tog en trippel bild så att Kakan blir nöjd :)


ett år äldre...

uh skrämmande.. igår var min 27 födelsedag...Men det känns ganska bra. Känner mig fortfarande lika pigg som vid 26. Och om jag tittar på den något äldre tanten som är x antal år äldre så känns hon fortfarande fräsh så åldern skrämmer mig inte.. trots att Olli och Fiffi hade roligt åt rynkkrämer och dylikt som kommer med åldern.. men vänta bara ni når dit snabbare än ni tror :)

men bara för att man fyller mycket behandlas jag fortfarande som ett barn och presenthögen var som vanligt helt enorm. enda skillnaden på att fylla 7 och 27 är väl att nu är det ok att inta alkohol!
Igår fick jag av mammi o pappi en ny störtkruka! Väldigt sportig och modern och ska tydligen vara väldigt säker och skydda det ömtåliga huvudet jag har! jag brukar använda den mer klassiska sammetshjälmen... men jag ska köra på stilen sportig men elegant när denna huvudbonad bärs! Denna hjälmen heter Back on track EQ2 med MIPS teknik! Tycker ni alla ska ha en sådan!!!!!

Den något yngre tant ser ut som en svamp!

Sedan fick jag av min älskade man ett stübben kandar! *Tack* så nu Santi o Sunni blir det hårt!
Btw pratade med Lukas mummi igår och hon sitter hemma på kammaren och pyntar schabrak så det står härliga till!!!

Sen fick jag nya ridbyxor! Denna gången bruna! Så matchar med mitt nya shabrak!

Sen fick jag grejer till bilen! nya skor! en liten katt, smink och ett Tommy H bälte! men det köpte jag till mig själv!
Hade en underbar födelsedag! Mys, uteritt med den något äldre tanten och tant Linda, shopping, och en fin middag! Och massa skumpa!

 
Alla är så snälla! Tack för alla fina sms och rigningar!

Kramisar!!!!


hur mycket tant är du?

Tio punkter att du är tant!!!!

1. Man somnar i soffan innan klockan slagit halv tio
2. Man längtar tills att man får komma hem och ta på sig bekväma kläder, förslagsvis fleece.
3. Man anser att det är viktigt att följa nyheterna och efter varje sänding antingen kommenterar man hallåans utstyrsel eller så säger man nej men var är världen på väg
4.du letar efter saker men glömmer lika snabbt vad du letar efter
5.man börjar använda brocher i olika former för att då känner man sig piffig. 
6. Vaknar hysteriskt tidigt även om det är helg
7. Gillar att säga "det var bättre förr"
8. tanken på att använda clips öronhängen istället för vanliga blir mer frestande för var dag som går!
9. sover i en nattsärk, inte smikrande för figuren men håller en varm om täcket skulle falla av på natten
10. man dricker halv tio kaffe och får man inte sitt halv tio kaffe mår man psykiskt dåligt och kan inte bete sig normalt på hela dagen

jag checkar av alla!!!!
(sista punkt man tycker itzy bitzy tiny winy yellow boka up bikini med lill babs är en fräsig låt)


vad tanter gillar


ögongodis till den något äldra tanten! Den yngre tanten gillar!

host host

Jag har drabbats av vulgär hosta! Hela natten har jag hostat och gjort diverse gubbljud! Ska springa till apotekaren och köpa hostmeducin!!!!Det enda positiva med hosta är att man tränar magen som bara den under varje hostanfall!!!

Prinsessan Anna har fått en ny super kamera och tog massa bilder på oss i stallet på nyårsafton! Jag Fiffi och Oliven agerade super modeller! Anna var mycket nöjd med vårt poserande!!

Idag skulle gymning med Celle-Boll påbörjas, men det är framflyttat till onsdag! Är nämligen biotime ikväll!mysigt! Men onsdag 18,30 ska muskler spännas och kroppsodörerna spridas!

onsdag träning för Frida! Den något äldre tanten rider, jag filmar!!!! Denna gången ska jag stå på lite olika ställen så att alla vinklar blir perfekta!


Den något yngre tanten på Sunni, Fiffi på Fia o Oliven på Jinni!!!


14 ÅR IHOP!!!!! igår fyllde sunni 20 år!!! Fina lilla häst!!!!


Kakan!

Gott nytt år!!! och GRATTIS till Prinsessan Anna!

Idag gratulerar vi vår fina prinsessa Anna som tror det eller ej når den prestige fyllda åldern 30år idag!!! Må du vara klok som 30 men vacker som 18! Jag hoppas verkligen att du fått en kanon fin dag och massa massa paket!


Nu har vi nått 2012 och massa förväntningar om att 2012 kommer att vara det perfekta året då allt går precis så som man tänkt! Självklart kommer det att bli så!
Hur var då årets första dag.. började ju redan igår kväll.. trevlig fest med tre rätters middag som bara blev två... Var mycket stolt och kände 30 närmade sig stormsteg.. (jag samlade vuxenpoäng medan den något äldre tanten hade samlat ungdoms poäng)

Här har jag just blandat ihop lite saker i en skål!Som ni ser är jag prinsessa detta nyår!!!!

De två första rätterna hann att förtäras innan klockan slog tolv och litet halvt hysteriskt blev det innan vi hann ut innan klockan slog tolv!Tolvslaget spenderades i en rondell på Väster! För att man där hade bäst utsikt över stan. Vad vi dock inte kalkulerat med var att det var jätte dimmigt så vi såg inget ändå. Men man har verkligen trevligt i en rondell! Vi skålade och spenderade nästan en timme i rondellen. Vet inte riktigt varför men det var trevligt med rondelhäng!
Sedan blev det dans tävling dock inte i rondellen utan hemma! (Alla som inte har xbox med konect, KÖP! 2011 roligaste grej!) Åh vad vi dansade. Jag var nästa helt obesegrad och det var tur för helt plötsligt har jag märkt ett nytt skrämmande drag hos mig, jag är en fruktansvärt dålig förlorare! Spelet pågick till klockan fem då vi glada i hågen rullade hem i en av stans alla taxibilar.
Vaknade tidigt och låg och läste! Min nya tant grej! En kopp kaffe på fat och en bra bok.
Sedan bestämdes med Fiffi hur avresa till stallet skulle bli. Det blev med buss då ingen av oss kände oss kapabla till att köra bil! klockan 14.16 hoppade jag på bussen och 14.26 var vi framme. Det var mycket trevligt att åka buss!
Sedan blev det en lugn skogspromenad med Fiffi och Tant-Celle. Ingen av oss kände oss manade till ett högre tempo än skritt... skritt på lång tygel är trevligt!!!Fiffi och jag hade även planerat att ta buss tillbaka in till stan men som räddaren i nöden kom den något äldre tanten till stalllet i en mjuk sportbyxa och erbjöd skjuts hem. Det var det finaste någon gjortför mig detta året!! Hihi! Den något äldre tanten hade sug efter ostkrokar! och skulle frossa i pizza.

Efter den något äldre tanten släppt av mig vid mitt betongkomplex där jag bor har jag gått runt i min rosa sparkdräkt och bara njutit av årets första dag!!!Tack till alla som gjort 2011 till ett fantastiskt år! Imorgon har jag stått mer er i stallet ett år!!! Galet!!!

RSS 2.0