På date med Henrik Schyffert

I torsdags var jag och stålmannen på standup på konserthuset! På scen stod Henrik Schyffert och Björn Gustafsson. Jag och stålmannen satt typ längst fram och jag hoppades innerligt att stålmannen skulle bli upplyft på scen, men det blev någon tråkig jöns från Åbo.. Efter avslutad föreställning skulle vi enbart ta en drink på Bishop och sedan fortsätta hemåt men när vi satt där i godan ro kom Henrik och Björn. Som vanligt kunde jag inte vara tyst utan hälsade glatt och de frågade om de kunde slå sig ner. Så där satt jag stålis, Björn (astråkig) och Henrik och delade dipptalrick och drack veteöl.

Idag tisdag och igår åkte Lisa och Karin hem. Det har varit en fenomenal träningshelg med enormt duktiga elever.
vi tackar följande ekipage:
Olivia och Casco
Fiffi och Fia
Jag och Santi-Love och Sunni
Jade och Myran
Jennie och Heart Wish
Celle och Mr P
Lill-Frida och Calle
Alex och Rickard
Lisa och Hampe-Kalle
Ida och Mighty
Hästen Arianne under Karin

Karin är bäst ingen protest!
Troligtvis kommer den vackra santanius åka på utbildningsresa i Holland så min box kommer att stå till förfogande om det finns någon som är intresserad! Bara hör av er i så fall :)
Santi-love
Hampe-Kalle och Lisa!





Träningstider för Karin 20-23 september

Fredag 20/9

18,00-18,45 Olivia

18,45-19,30  Bello

19,30-20,15  Frida J

20,15-21,00 Bemme

21,15-22,00 Jade

 

Lördag 21/9

15,00-15,45 Jennie

15,45-16,30 Bemme

16,30-17,15 Bello

17,15-18,00 Celle

18,00-18,30 Frida O

18,30-19,15 Ida

19,30-20,15 Jade 

 

Söndag 22/9

9,00-9,45  Celle

9,45-10,30 Bemme

10,45-11,30 Alex

11,30-12,15 Lisa

12,15-13,00

 

Måndag 23/9 Förmiddag

8,00-8,45 Bemme

9,00-9,45 Lisa

 

 


Sunnylicious

Söt hästen!!!  

Brutal hicka!

hick hick hick och jag är inte full!!!

Åh älskade måndag igen! Ingen bitterhet genomsyras alls!
Jag har fått tillbaka min bil. Love it. Man blir helt handikappad utan bil. Men nu är sessan tillbaka! Pigg och fräsig utan morrande ljud och blinkande lampor! Tack Per!

I lördags fick jag rid sällskap med snygg Alex och Mr Big,blev en bedårande tur i strålande sol + lite dressyrjobb för Santi , och hon kändes bra. (Hoppas hoppas hoppas) sen blev det trimning av den gamla hästen och hon var förtjusande. Tänk att Sunni är 21 år.. fortfarande lika vild som snäll!

Igår åkte Lill-Frida på hästshopping i skåne, men utan häst med tillbaka. (man vet ju aldrig det kan ju alltid bli något litet med hem..) Sen blev det dressyr i ösregn, hästarna skötte sig bra och Lill-Frida tyckte Santi såg bra ut. Calle såg mycket fin ut.

och nu är det bara några fåååå dagar kvar tills Karin kommer. Hon toppade placeringslistorna igår. GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!Stolt över dig! (tror det var för att jag sa till henne på skarpen att sluta slarva i programmen hihihihi)

Har fått stränga order av Karin att bestämma mig om Corr, det är ju inte så att jag inte vill ha honom, men skulle behöva en sponsor och bara jobba 35%. Kan vi lösa detta??

Fick en bild från Usa på mitt kiddo-lito! Söt!   

We loooove you to the mooon and back

Bli frisk i din lilla fot nu så att jag och prinsessan Anna kan dressyra ihop!!!!
Koooki-love är världens finaste lilla häst!!!!!
 
 

En helg i Holland

I fredags bar det av mot Holland. Lite ensamt att åka utan den något äldre tanten, men vad gjorde det, tog ett glas rosé på flyglatsen, hetsspelade sudoku på planet och sen var jag framme. Väl där satt Kakan i bilkö så det var bara att slå sig ner på en ledig barstol och återinta vin-drickandet. Då kom en trevlig man som också väntade på skjuts och slog sig ner. Han var motorcykelproffs. Jag hade inte så mycket att skryta om. Sen kom Kakan!
I hennes jättegroda tog vi oss hem till Stal Schennink där det var hoppträning och bar-kväll. Japp Kakan och Henny har en bar i anslutning till ridhuset där det serveras allt från vin, öl till andra grejer. Det var kärt återseende med många gamla bekanta och nya bekanta, bla en tjej Tammy från Dubai som köpt en super fin hopphäst av Karin och Henny.  
 
Lördagen var det dressyrträning på bästa Corr,  lektion av Karin och massa häst, sedan 83 års kalas med Tant Shedda och sedan 50 års kalas en by bort. Kakan och jag var väl mer eller mindre nyktra, kanske mindre, men kul hade vi. :)
 
Söndagen var vi uppe med tuppen och red och red och red. Jag red Corr, sen ville jag bara borsta på corr resten av dagen, så Karin red 5 hästar medan jag tog hand om en! Sedan var vi på kina-buffet. Vi åt så mycket så att vi nästan dog av matkoma!
 
Måndag morgon tidig lektion på Corr sen bara att kasta sig på flyget hem, på flygplatsen träffade jag åter igen motorcykel proffset så resan hem var skoj.
 
Nu hemma i det trista och grå. Santi-lurv är inte helt ok. Vet inte vad det är för fel, men allmänt stel och spänd. Pratat med vet och de vill avvakta och att hon ska ridas igång. Jag känner mig svag och vill sluta med hästar.
Sunny-bunny-play-boy-Bunny görs redo inför kommande Karin träning ifall inte Santi-lurv kan vara med. mmmm underbara livet med hästar! BLÄ!
 
Corr, jag och Fritz
 
Älskade Kakan och Henny
 
Tack för en jääääättebra helg! Ses snart
 

På väg mot Holland

Det bär av mot minälskade Kakan! Hon stod och lagade tårta igår på natten för att hon skulle få finbesök!!!
Sista rycker innan planet går.
 
Karin Pettersson Cleopatra på bilden, de vann nästan GP om KARIN inte hade sumpat ettorna... och lagt in galopp i travökningarna! Ska ta ett samtal om detta ikväll!!! Skärpning!!!
 
 
Mjau!
 

När allt går sönder!

intet ett nytt är ju att knäet är paj! I morse fick jag ett nytt stålskyddsknä som skall användas vid all fysisk aktivitet. Speciellt vid ridning. Grejen är då denna, att skyddet är så stort och att få på det under mina ridbyxor går ej. Så det finns 3 olika alternativ att välja på
1.) köpa tjockisridbyxor, minst stl 48! problem att jag måste stoppa upp stjärten med något för att de skall sitta uppe...
2.) rida i shorts, Tinas idé. kommer eventuellt förfrysa benen men då kan jag ha vanliga ridbyxor igen..
3.) rida i coboysar chaps och köpa en cykelbyxa med läder i stjärten.
 
fler saker som gett upp hoppet...
 
i fredags efter stålmannens kalas, då gick diskmaskinen sönder.. så på mitt underbara svarta linoleum golv kom det mängder av vatten med en spylukt så alla ville kräkas, dock torkades detta upp snabbt och diskmaskinens haveri är under kontroll.
 
santa som tidigare skrivet om känns också lite sönder, tur att ellionor kommer och kollar henne igen på måndag.
 
igår när jag glatt efter lunchdate med sten cyklade till jobbet gick min kedja på cykeln av...
 
senare på kvällen när jag och bello var ute och körde i princess, så lät hon som en åsna med pms och helt plötsligt blinkade lampor som indikerade " ta mig till akuten" så idag kommer bil-doktor per och undersöker henne.
 
och inte nog med det, nu kom ett brev från VEAB, hej hopp din fjärrvärmecentral är ur funktion.
Dra mig baklänges i en förliten skottkärra.
 
Ja vad säger man... psykbryten haglar, men jag är rädd för att fälla upp paraplyet för då kanske det går sönder!
 
mjau!
KNÄSKYDD
 
 

Grattis till duktiga flickor!

Grattis till älskade Lilla Lisa som i söndags klarade av del 1 av 2 på hennes tränarutbildning. Söndagens prov var uppridning, hästvalet blev Micha och höga poäng och lovord från dommarkommiten. Så glad för din skull!!!!! Nästa helg är det den teoretiska delen, håller vi tummarna att hon klarar det!!!

Dagens nästa grattis kommer till Risinges hopp stoltheter! Fia och Frida som gjorde topp-hopp-ritt på tävling i lördags och nollade klass nummer 2. Grattis Grattis!!!!!!

Grattis nummer 3 till Ellen-propellen som förra helgen knep båda första placeringarna med Hermelin på dressyr tävling. Inte bara tog de första plats utan de sopade banan med konkurenterna och red in på 72 %! You rock girl!!! Heja Heja Heja!

Själv så åker jag runt på en mer vild än tam häs, Miss Sunshine och en häst som har ont i armhålan... Blir ett besök till hos Ellionor innna vidarutbildning av denna damen tas vidare. Blä!

 
xoxox

RSS 2.0